Μενού
Αρχική / Άρθρα / Τράπεζες - Δάνεια / Καταθέσεις. Πτώχευση Τραπεζών και Εγγύηση Καταθέσεων. Χρεοκοπία κλπ

Καταθέσεις. Πτώχευση Τραπεζών και Εγγύηση Καταθέσεων. Χρεοκοπία κλπ

2η έκδοση – Προσθήκη 10/10/2008 : Μετά την νεώτερη νομοθετική ρύθμιση τα ποσά αναπροσαρμόστηκαν από 20.000 € σε 100.000 € .
  3η έκδοση – Προσθήκη 05/06/2011 : Απαντήσεις σε απορίες αναγνωστών .
  

Εισαγωγή

Οταν τον Απρίλιο του 2006 αποφάσισα μετά από 10 χρόνια καριέρας στο Τραπεζικό σύστημα (εκ των οποίων τα 8 ως Διευθυντής Καταστήματος) να τα βροντήξω . Στις εύλογες απορίες γνωστών και φίλων “μα καλά γιατί το κάνεις ;;; “ , ορισμένες από τις απαντήσεις που έδινα ήταν :
  • 1ο. Σε αυτό το αντικοινωνικό Τραπεζικό σύστημα εγώ δεν θέλω να λέγομαι Τραπεζίτης
  •  2ο. Γιατί θεωρούσα αυξημένες τις πιθανότητες (το 2008 αυτά…)  ενός παγκόσμιου οικονομικού Κραχ ή μίας Παγκόσμιας ή Ελληνικής Οικονομικής Υφεσης (τώρα το θεωρώ ακόμα πιο πιθανό από πριν) και
  • 3ο. Δεν θέλω να ζήσω – διαχειριστώ στιγμές που ο κόσμος θα πανικοβληθεί σε ενδεχόμενη πιστωτική κρίση .

Πέρασαν από τότε 5 (πολύ πιο ευτυχισμένα) χρόνια και με όλα αυτά που συμβαίνουν στο Παγκόσμιο & Ελληνικό Οικονομικό Χωριό , με λύπη μου αναγκάζομαι στην σύνταξη του άρθρου που θα διαβάσετε .

Τι γίνετε σε περίπτωση γενικευμένης οικονομικής κρίσης που ενδεχομένως οδηγήσει σε πτώχευση Ελληνικών Τραπεζών ;

Με απλά λόγια . Εάν ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Ελληνική Τράπεζα (το θεωρώ σχεδόν απίθανο αφού  – εκτός των άλλων – καραδοκεί και η Τράπεζα της Ελλάδος) , τότε οι καταθέτες χάνουν τα χρήματα τους (εκτός του ποσού που εγγυάται το Τ.Ε.Κ.) και οι δανειολήπτες πρέπει να επιστρέψουν ΑΜΕΣΑ τα χρήματα του δανείου (δηλαδή λαϊκά …. την έβαψαν….)  .

Το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ)

Το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) είναι ο φορέας διαχείρισης του συστήματος εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων. Ο θεσμός της εγγύησης των καταθέσεων εισήχθη στην Ελλάδα με το νόμο 2324/95, όπως κωδικοποιήθηκε με τις διατάξεις του νόμου 2832/2000 και ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία τις διατάξεις της κοινοτικής Οδηγίας 94/19/ΕΚ “περί των συστημάτων εγγύησης των καταθέσεων”. Ο θεσμός αυτός αποβλέπει στην ενίσχυση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος και στην προστασία των καταθετών σε περίπτωση αδυναμίας ενός πιστωτικού ιδρύματος, που συμμετέχει στο ΤΕΚ, να τους αποδώσει τις καταθέσεις τους.

Υποχρεωτική και προαιρετική συμμετοχή πιστωτικών ιδρυμάτων στο σύστημα του ΤΕΚ

Ο Ν. 2832/2000 ορίζει ότι στο ΤΕΚΕ συμμετέχουν υποχρεωτικά όλα τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν λάβει άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα, εκτός από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Υποχρεωτικά συμμετέχουν επίσης τα λειτουργούντα στην Ελλάδα υποκαταστήματα πιστωτικών ιδρυμάτων η καταστατική έδρα των οποίων βρίσκεται σε τρίτη, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, χώρα, εφόσον στη χώρα αυτή δεν υπάρχει ισοδύναμο σύστημα εγγύησης καταθέσεων.

Επίπεδο κάλυψης καταθετών

Κάθε αποταμιευτής, οι καταθέσεις του οποίου δεν ανήκουν στην κατηγορία των εξαιρουμένων καταθέσεων, δικαιούται να λάβει αποζημίωση από το ΤΕΚΕ σύμφωνα με το νόμο.
Το ανώτατο όριο κάλυψης που προβλέπεται για κάθε καταθέτη, αφού ληφθεί υπόψη το σύνολο των καταθέσεών του σε ένα πιστωτικό ίδρυμα και συμψηφιστούν οι υποχρεώσεις του προς αυτό, είναι 100.000 ευρώ. Το ποσό αυτό καταβάλλεται ως αποζημίωση σε κάθε καταθέτη, ανεξάρτητα από τον αριθμό των λογαριασμών, το νόμισμα ή τη χώρα λειτουργίας του υποκαταστήματος του πιστωτικού ιδρύματος στο οποίο τηρείται η κατάθεση. Το ανωτέρω όριο κάλυψης, σύμφωνα με το νόμο, αναπροσαρμόζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΤΕΚΕ στο εκάστοτε ελάχιστο όριο που θα ισχύει στο πλαίσιο των σχετικών ρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσον αφορά κοινούς λογαριασμούς που έχουν ανοιχθεί στο όνομα δύο ή περισσότερων προσώπων, το τμήμα που αναλογεί σε κάθε καταθέτη θεωρείται χωριστή κατάθεση και καλύπτεται μέχρι το όριο των 100.000 ευρώ. Οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται στους δικαιούχους δεν υπόκεινται σε κανενός είδους φόρο, τέλος ή εισφορά.

Προσέξτε : Το σύνολο των καταθέσεων του ιδίου καταθέτη σε πιστωτικό ίδρυμα που καλύπτεται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων ανέρχεται σε 100.000 Το όριο αυτό ισχύει ανά καταθέτη και ανά τράπεζα. Οι συνδικαιούχοι, μιας τράπεζας, θεωρούνται για το ΤΕΚΕ, ως χωριστές καταθέσεις και συνυπολογιζομένων των λοιπών καταθέσεων τους καλύπτονται μέχρι το όριο των 100.000 ευρώ για κάθε καταθέτη .

Αρα σας συμβουλεύω για να αυξήσετε το εγγυώμενο ποσό των καταθέσεων σας είναι να έχετε συνδικαιούχο στις καταθέσεις σας (πχ την σύζυγο) . Εάν δηλαδή έχετε συνολικές καταθέσεις στην ΧΧΧ Τράπεζα ποσού 120.000 € μόνος σας , αυτό σημαίνει ότι είναι εγγυημένα τα 100.000 € , ενώ εάν έχετε συνδικαιούχο πχ και την σύζυγο τότε όλο το ποσό είναι εγγυημένο .

Τι γίνεται εάν έχετε συνολικές καταθέσεις στο Τραπεζικό σύστημα πχ 500.000 € ;

Θα σας πρότεινα εάν είναι σε μία Τράπεζα να αυξήστε τους συνδικαιούχους (5 τον αριθμό για να είναι όλα εγγυημένα) ή εάν αυτόν είναι αδύνατο (για λόγους εύλογους) τότε να κατατμήσετε την κατάθεση σας σε διαφορετικές τράπεζες !!! . Δηλαδή εάν το μέγιστο πλήθος των συνιδικαιούχών που μπορείτε να έχετε είναι δύο (πχ εσείς και η γυναίκα σας) τότε να κατατμήσετε την κατάθεση σε 3 τράπεζες (200.000 € στην 1η , 200.000 € στην 2η και 100.000 € στην 3η ) έτσι το σύνολο του ποσού των 500.000 € θα είναι εγγυημένο !!! .

Βέβαια κατατμίζοντας την συνολική κατάθεση μειώνεται η διαπραγματευτική σας δύναμη έναντι της μίας τράπεζας και ενδέχεται να λαμβάνετε μικρότερο επιτόκιο σε κάθε κατάθεση (άλλο να έχεις μία κατάθεση 500.000 € και άλλο 100.000 € ) , όμως σε χαλεπούς καιρούς αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια και όχι η απόδοση του 0,0Χ % .

Σε ποιά τράπεζα να επιλέξω να καταθέσω τα χρήματα μου ;

“Η ορθή απάντηση είναι αυτές που έχουν τον καλύτερο συντελεστή φερεγγυότητας !!!!  “

Μην περιμένετε να σας ονομάσω τράπεζες . Η ορθή απάντηση είναι αυτές που έχουν τον καλύτερο συντελεστή φερεγγυότητας !!!! (όχι οποσδήποτε οι πιο γνωστές …αλλά οι πιο σοβαρές και με την μικρότερη έκθεση σε πιστωτικό κίνδυνο κ.ά … η δική μου υποκειμενική άποψη όχι αυτές που διαφημιζόντουσαν για τα ευέλικτα σύνθετα προιόντα τους….  κλπ κλπ κλπ )

Που θα βρω τον συντελεστή φερεγγυότητας των Τραπεζών ; 

  Εξατομικευμένα στοιχεία κατά Τράπεζα, η Τράπεζα Ελλάδος δεν δύναται να παράσχει, όπως ρητώς αναφέρεται στο άρθρο 60 του Ν.3601/2007″  (απάντηση της ΤτΕ σε email μου)

Ολοι λένε ότι το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα δεν κινδυνεύει . Εχουν δικιο ;

Ναι έχουν . Δεν έχει τις παθογένειες των ξένων τραπεζικών συστημάτων . ΟΜΩΣ σε μία παγκοσμιοποιημένη οικονομία η κρίση διαχέεται σαν συγκοινωνούντα δοχεία . Μπορεί όλοι αυτοί να έχουν “δίκιο” … η διάφορα είναι στο ότι “φαίνεται ότι έχουν δίκιο” …. και ότι σίγουρα το δίκιο τους δεν είναι “απόλυτο” . Εξάλλου μην ξεχνάμε στην Ελλάδα η κοινωνική παιδεία μας υπολείπεται των Ευρωπαίων , τα ΜΜΕ αυτοτροφοδοτούν πολλαπλασιαστικά την καταστροφολογία και το παραμικρό πρόβλημα που τυχόν προκύψει θα γιγαντωθεί πολλαπλασιαστικά και αδικαιολόγητα . Για αυτό…… ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΙΣΚΟ άμεσα .

Η κάλυψη των καταθέσεων αφορά τόσο καταθέσεις ταμιευτηρίου όσο και προθεσμίας.

● Στον αντίποδα, καμία κάλυψη δεν έχουν όσοι έχουν ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής και συντάξεων στην περίπτωση που πτωχεύσει η ασφαλιστική εταιρεία με την οποία συνεργάζονται. Και αυτό γιατί οι περιπτώσεις αυτές δεν καλύπτονται από το Ταμείο που υπάρχει για τις ασφάλειες αυτοκινήτων.

● Πλήρως εκτεθειμένοι παράλληλα είναι και όσοι έχουν επενδύσει σε μετοχές, καθώς η αξία του χαρτοφυλακίου τους μπορεί να μηδενιστεί αν οι εταιρείες στις οποίες έχουν επενδύσει πτωχεύσουν ή σταματήσει η διαπραγμάτευσή τους στο Χρηματιστήριο.

● Περισσότερο περίπλοκη είναι η κατάσταση στην περίπτωση επενδύσεων σε ομόλογα, καθώς εκεί οι εξελίξεις εξαρτώνται από τον εκδότη της ομολογίας. Στην περίπτωση που πρόκειται για κρατικά ομόλογα, είτε της Ελλάδας είτε κάποιας άλλης χώρας, πρέπει το κράτος-εκδότης να κηρύξει πτώχευση, ενώ ακόμα και σε αυτή την περίπτωση συνήθως την έκδοση εγγυάται και κάποια άλλη πιστωτική οντότητα, που αναλαμβάνει να καλύψει μέρος της αξίας της επένδυσης.

● Στην περίπτωση όμως που πρόκειται για ομόλογα επιχειρήσεων ή ακόμα και τραπεζών, αν ο εκδότης πτωχεύσει- όπως συνέβη στην περίπτωση της Lehman Βrothers- ο κάτοχος των χρεογράφων είτε χάνει εξ ολοκλήρου τα χρήματά του, είτε, αν υπάρχει και κάποιος άλλος εγγυητής, εισπράττει ένα κομμάτι της επένδυσης, αφού εκποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

 Ισχύουν τα όρια εγγυήσεων και για τα υποκαταστήματα τραπεζών στην Ελλάδα με έδρα χώρες εκτός Ε.Ε ;

 Ναι ισχύουν. Τα συγκεκριμένα υποκαταστήματα συμμετέχουν υποχρεωτικά στο ΤΕΚΕ, όπως και όλα τα Πιστωτικά Ιδρύματα που έχουν λάβει την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας στην Ελλάδα.
  (δείτε την περίτπωση Γ με τις τράπεζες που συμμετέχουν στο ΤΕΚ)

 Συμμετέχουν τα υποκαταστήματα Κυπριακών Τραπεζών στο ΤΕΚΕ ;

Τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών (Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Marfin Εγνατία Τράπεζα) δεν συμμετέχουν στο ΤΕΚΕ διότι προέρχονται από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετέχουν υποχρεωτικά στο Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων της Κύπρου

 Τι γίνεται με τους ανήλικους συνδικαιούχους μιας κατάθεσης;

 Οι ανήλικοι δεν διαφοροποιούνται, εν προκειμένω, ως καταθέτες για τα δικαιώματα από την προστασία των καταθέσεών τους. Τα δικαιώματα όμως αυτά τα ασκούν οι έχοντες την γονική μέριμνα.

 

Οι καταθέσεις σε ξένα νομίσματα (πχ δολάρια ΗΠΑ) καλύπτονται από το ΤΕΚΕ;

Το όριο της αποζημίωσης των 100.000 ευρώ ισχύει ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα, ανεξάρτητα από το νόμισμα ή τη χώρα λειτουργίας του υποκαταστήματος του πιστωτικού ιδρύματος στο οποίο τηρείται η κατάθεση (άρθρο 9, παρ. 2.β, ν. 3746/2009 – ΦΕΚ 27 Α’ 16-2-2009).

Τα ομόλογα καλύπτονται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ);

 Οι επενδυτές αυτοί εξαιρούνται από το σκέλος αποζημίωσης καταθετών (όριο 100.000 ευρώ) αλλά αποζημιώνονται από το επενδυτικό σκέλος του φορέα (όριο 30.000 ευρώ).

Ta repos καλύπτονται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ);

 Τα repos εξαιρούνται από την έννοια των καταθέσεων. Ωστόσο, οι απορρέουσες από τα repos απαιτήσεις, καλύπτονται από το σύστημα αποζημίωσης επενδυτών του ΤΕΚΕ.

Τα Αμοιβαία Κεφάλαια καλύπτονται από το Σκέλος Κάλυψης Καταθέσεων του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ);

Τα Αμοιβαία Κεφάλαια δεν αποτελούν καταθέσεις.

Τα επενδυτικά προϊόντα των τραπεζών όπως συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά προγράμματα, swaps καλύπτονται από το Σκέλος Κάλυψης Καταθέσεων του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ);

 Τα επενδυτικά προϊόντα δεν αποτελούν καταθέσεις.

Μια Ανώνυμη Εταιρεία, ΕΠΕ ή ΟΕ τι όριο κάλυψης έχει σε περίπτωση πτώχευσης πιστωτικού ιδρύματος;

Οι εταιρείες αυτές είναι νομικά πρόσωπα με δικαιώματα και υποχρεώσεις αυτοτελώς και λογίζονται ως ένας καταθέτης.

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ανήκει στο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ);

 Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν συμμετέχει στο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων (ΤΕΚΕ).

Πόσο γρήγορα μπορώ να πάρω την αποζημίωσή μου σε περίπτωση πτώχευσης πιστωτικού ιδρύματος και από ποιον φορέα;

Το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) καταβάλει τις σχετικές αποζημιώσεις που αφορούν μη διαθέσιμες καταθέσεις εντός τριμήνου από την ημέρα που οι καταθέσεις κατέστησαν μη διαθέσιμες. Σε πολύ έκτακτες περιπτώσεις η διαδικασία μπορεί να παραταθεί μέχρι δύο φορές για τρεις μήνες την κάθε φορά. Σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 3775/2009 (ΦΕΚ 122 Α’ 21-7-2009) που εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με την Κοινοτική Οδηγία 2009/14/ΕΚ, από 31 Δεκεμβρίου του 2010, στην Ελλάδα, όπως και στα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ, η αποζημίωση των καταθετών θα καταβάλλεται εντός είκοσι (20) εργάσιμων ημερών από την ημέρα κατά την οποία οι καταθέσεις κατέστησαν μη διαθέσιμες. Επιπροσθέτως, η προβλεπόμενη παράταση για την προθεσμία καταβολής των αποζημιώσεων, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δέκα (10) εργάσιμες ημέρες.

Το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) έχει αποζημιώσει ποτέ καταθέτες;

Μέχρι σήμερα το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) χρειάστηκε να ενεργοποιήσει τη διαδικασία καταβολής αποζημίωσης στους καταθέτες της Αραβοελληνικής τράπεζας, η οποία τέθηκε σε εκκαθάριση το 1994 και ανταποκρίθηκε έγκαιρα και με πλήρη επιτυχία στο έργο αυτό.

Ποιο είναι το μέγεθος του αποθεματικού του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ);

Το σύνολο των διαθέσιμων και άμεσα ρευστοποιήσιμων κεφαλαίων του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ), στο τέλος του 2009, ήταν 1.249,1 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των συσσωρευμένων πόρων που διαχειρίζεται το ΤΕΚΕ ανέρχεται σε 2.295,6 εκατ ευρώ. Πέρα από το ανωτέρω ποσό, ο νόμος προβλέπει και άλλους πόρους από τους οποίους το ΤΕΚΕ μπορεί να αντλήσει τα τυχόν απαιτούμενα συμπληρωματικά κεφάλαια.

Το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) παρακολουθεί τους λογαριασμούς των καταθετών;

Το ΤΕΚΕ δεν έχει καμία πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα. Το ΤΕΚΕ καταρτίζει κατάλογο καταθετών με βάση τα στοιχεία που του υποβάλλονται από το πιστωτικό ίδρυμα για το οποίο υπάρχει η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, ή Δικαστικής Αρχής ότι δεν είναι ικανό να επιστρέψει τις καταθέσεις του στους δικαιούχους.

Εχω κατάθεση σε υποκατάστημα ελληνικού πιστωτικού ιδρύματος της Ευρωπαικής Ενωσης (π.χ. Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία). Είναι εγγυημένες οι καταθέσεις μου;

Το όριο της αποζημίωσης των 100.000 ισχύει ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα, ανεξάρτητα από το νόμισμα ή τη χώρα λειτουργίας του υποκαταστήματος του πιστωτικού ιδρύματος στο οποίο τηρείται η κατάθεση.

Εχω κατάθεση σε υποκατάστημα ελληνικού πιστωτικού ιδρύματος σε χώρα εκτός Ευρωπαικής Ενωσης (π.χ. Αίγυπτος Αλβανία, Σερβία). Είναι εγγυημένες οι καταθέσεις μου ;

Το όριο της αποζημίωσης των 100.000 ισχύει ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα, ανεξάρτητα από το νόμισμα ή τη χώρα λειτουργίας του υποκαταστήματος του πιστωτικού ιδρύματος στο οποίο τηρείται η κατάθεση.

Εάν έχω δάνεια σε ένα πιστωτικό ίδρυμα τι συμβαίνει σε περίπτωση πτώχευσής του;

Οι δανειακές υποχρεώσεις θεωρούνται υποχρέωση του καταθέτου και συμψηφίζονται, στο μέτρο που είναι κι αυτές ληξιπρόθεσμες.

Τα πιστωτικά ιδρύματα που συμμετέχουν στο ΤΕΚ είναι τα εξής:

Α. ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

1. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
2. AEGEAN BALTIC BANK
3. ALPHA BANK
4. ASPIS BANK
5. ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
6. ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
7. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
8. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
9. ΕΜΠΟΡΙΚΗ CREDICOM
10. ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
11. EFG EUROBANK ERGASIAS
12. MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
13. MILLENNIUM BANK
14. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
15. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
16. PROTON ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
17. PROBANK
18. FBB ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
19. ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Β. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

20. ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΥΝ.Π.Ε.
21. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΡΑΜΑΣ ΣΥΝ.Π.Ε.
22. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΝ.Π.Ε.
23. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Ν. ΕΒΡΟΥ ΣΥΝ.Π.Ε.
24. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΥΝ.Π.Ε.
25. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «Ο ΣΤΟΧΟΣ» ΣΥΝ.Π.Ε.
26. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΥΝ.Π.Ε.
27. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΝ.Π.Ε.
28. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΥΝ.Π.Ε.
29. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ ΣΥΝ.Π.Ε.
30. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΕΣΒΟΥ-ΛΗΜΝΟΥ ΣΥΝ.Π.Ε.
31. ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΥΝ.Π.Ε.
32. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΝ.Π.Ε.
33. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Ν. ΣΕΡΡΩΝ ΣΥΝ.Π.Ε. «ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ»
34. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΥΝ.Π.Ε.
35. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ ΣΥΝ.Π.Ε.

Γ. ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

36. AMERICAN EXPRESS BANKING CORPORATION.
37. AMERICAN BANK OF ALBANIA-GREEK BRANCH
38. BANK OF AMERICA N.A.
39. BANK SADERAT IRAN
40. KEDR BANK ATHENS

 Υγ : Διαχρονικά σε ορισμένα αναγραφόμενα μπορεί να υπάρχουν μεταβολές (πχ Τράπεζες που συμμετέχουν, όρια, κεφάλαια του ΤΕΚΕ κλπ

Πηγές

Το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ)
Δημοσιεύσεις – Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων
efdi.eu
bankofgreece.gr


Αφήστε μια απάντηση