Μενού
Αρχική / Άρθρα / Διατροφή – Τρόφιμα

Διατροφή – Τρόφιμα

Αρθρα και συμβουλες για την διατροφή μας και γενικά για τα τρόφιμα (κρέας, λαχανικά, ψάρι, όσπρια, πατάτες, μακαρόνια κλπ)

Τα «παραμελημένα» σούπερ τρόφιμα

Παραμελημένα και αγνοημένα από το τραπέζι μας τρόφιμα (Κεφίρ/ ξινόγαλα, Φακές, Ρόδι, Σαρδέλες)  τα οποία μπορούν να εκτοξεύσουν το επίπεδο της διατροφής μας, προσφέροντας μας όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να είμαστε υγιής και γεμάτοι ενέργεια.

Συνέχεια »

Η διατροφή των παιδιών στο σχολείο

Οι περισσότερες μελέτες, έως σήμερα, δείχνουν ότι τα τρόφιμα που επιλέγουν τα παιδιά από το κυλικείο του σχολείου, τις περισσότερες φορές, είναι κακής ποιότητας και χαμηλής θρεπτικής αξίας.Το γεγονός αυτό δεν θα πρέπει να περνά απαρατήρητο από τους γονείς, καθώς η πνευματική απόδοση των παιδιών τους εξαρτάται άμεσα από την ποιότητα και την ποσότητα της διατροφής τους.

Συνέχεια »

Coca cola zero & Ορχεις !! (κυκλαμικό οξύ – Ε952 , όλες οι απόψεις)

Αυθεντική γεύση- Μηδέν ζάχαρη - Καρκίνος σε τιμή ευκαιρίας. ; Η εν λόγω ουσία έχει απαγορευθεί στις ΗΠΑ από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) από το 1969. Συνεχίζει πάντως να κυκλοφορεί σαν γλυκαντικό σε αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων και η δική μας. Είναι πολύ ενδιαφέροντα τα στοιχεία που αναφέρονται, τόσο για την πιθανή καρκινογόνο δράση του, όσο και για την ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΗ ΑΤΡΟΦΙΑ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ που προκάλεσε σε πειραματόζωα .

Συνέχεια »

Συμβουλές Διατροφής

Το δεύτερο μέρος το άρθρου Συμβουλές Διατροφής περιλαμβάνει : Συμβουλές για τα φάρμακα, την έλλειψη βιταμινών και στο στρές. Πως καταστρέφονται οι βιταμίνες και τα μέταλλα ; Μικρές λεπτομέρειες - συμβουλές για τα τρόφιμα που καταναλώνουμε και οι παρανέργειες που προκαλούνται από την υπερκατανάλωση της ζάχαρης.

Συνέχεια »

Συμβουλές διατροφής

Το νέο θέμα μας, αφορά τη σωστή διατροφή και χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε, για να προστατέψουμε σωστά την υγεία μας και τον οργανισμό μας. Το θέμα χωρίζεται σε 3 μέρη και σήμερα σας παρουσιάζουμε το πρώτο, το οποίο περιλαμβάνει τις πρώτες χρήσιμες συμβουλές για τη διατροφή μας.

Συνέχεια »

Συμβουλές για το κρέας

Απαντήσεις σε καίριες ερωτήσεις περί κρέατος. Πού οφείλετε η γρήγορη ανάπτυξη του σωματικού βάρους, του χοιρινού και των άλλων ειδών ζώων; Πως «μαλακώνει» η χοιρινή μπριζόλα; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ψησίματος μπριζόλας; - Τι να αποφεύγουμε όταν ψήνουμε στα κάρβουνα ;

Συνέχεια »

Συμβουλές για το Σαρακοστιανό τραπέζι

Με αφορμή τις ημέρες τις Σαρακοστής και θέλοντας να διαφυλάξει την ασφάλεια του καταναλωτικού κοινού από την κατανάλωση τροφίμων που δεν πληρούν τόσο τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας όσο και τα επίπεδα ποιότητας, ο ΕΦΕΤ υπενθυμίζει στους καταναλωτές ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για τις σπουδαιότερες κατηγορίες τροφίμων που καταναλώνονται την περίοδο αυτή ...

Συνέχεια »

Αδυνάτισμα και διατροφή

Η βελτίωση της διατροφής αποτελεί βελτίωση του τρόπου ζωής και μπορεί πραγματικά να συνδυαστεί με τις ανάγκες τους σώματος μας και τις ιδιαιτερότητές του. Μη τιμωρείτε το σώμα σας με εξαντλητικές δίαιτες για την αύξηση των κιλών σας...

Συνέχεια »

Απώλεια βάρους… η θεωρία του κύκλου!

Σίγουρα η θεωρία του κύκλου από μόνη της δεν δίνει τη λύση στην απώλεια βάρους. Εάν όμως σας βοηθήσει, να συνειδητοποιήσετε που είστε, τι στόχους βάζετε και πιο είναι πάντα το ζητούμενο, σεβόμενοι τον οργανισμό σας και τη ψυχολογία σας, τότε σίγουρα θα βελτιώστε την ποιότητα της ζωής και υγείας σας και κάθε στόχος θα είναι πολύ πιο εύκολα εφικτός!

Συνέχεια »