Μενού
Αρχική / Άρθρα / Διατροφή - Τρόφιμα / Τα «παραμελημένα» σούπερ τρόφιμα

Τα «παραμελημένα» σούπερ τρόφιμα

Τι κακό να είσαι γεμάτο βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και ό,τι άλλο χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός για να διατηρείται σε άψογη κατάσταση από πλευράς υγείας και να σε αγνοούν.

Κάπως έτσι θα αισθάνονται κάποια από τα τρόφιμα, τα οποία είναι θησαυροί θρεπτικών στοιχείων και όμως οι περισσότεροι από εμάς τα παραμελούμε. Μάλλον υπάρχουν και στη διατροφή οι «σούπερ σταρς» και οι «κοινοί θνητοί». Ας δούμε λοιπόν μερικά από αυτά τα παραμελημένα και αγνοημένα από το τραπέζι μας τρόφιμα, τα οποία μπορούν να εκτοξεύσουν το επίπεδο της διατροφής μας, προσφέροντας μας όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να είμαστε υγιής και γεμάτοι ενέργεια.

Κεφίρ/ ξινόγαλα

Σκεφτείτε το γιαούρτι σε υγρή μορφή, και να το, έτοιμο να το πιείτε στο ποτήρι. Το ξινόγαλα είναι μια «βόμβα» προβιοτικών, η οποία θα προστατεύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θα σας προσφέρει το 1/3 της ποσότητας ασβεστίου που χρειάζεστε καθημερινά. Θα το βρείτε σε όλα τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ και όσον αφορά το κεφίρ μπορείτε πολύ απλά να το φτιάξετε και μόνοι σας.

Φακές

Ένα φτηνό φαγητό που δεν το προτιμούν πολλοί. Και όμως οι φακές είναι πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Μισή κούπα φακές θα σας προσφέρουν 9 γρ. πρωτεΐνης και 8γρ. φυτικών ινών! Οι φακές περιέχουν, συν τις άλλης, μεγάλη ποσότητα σιδήρου.

Ρόδι

Το ρόδι είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά. Όπως όλοι πλέον ξέρουμε ευθύνονται για την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν φθορά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του οργανισμού μας. Αν βαριέστε να καθαρίζετε το συγκεκριμένο φρούτο μπορείτε κάλλιστα να απολαύσετε τα οφέλη του πίνοντας το χυμό του. Ο οποίος όμως περιέχει το διπλάσιο νούμερο θερμίδων σε σχέση με την ίδια ποσότητα από τους καρπούς του ροδιού.

Σαρδέλες

Οι σαρδέλες είναι από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών. Πρόκειται για βασικά όπλα κατά των καρδιακών παθήσεων και όχι μόνο. Περιέχουν επίσης μεγάλη ποσότητα βιταμίνη D και λιγότερες τοξίνες σε σχέση με μεγαλύτερα ψάρια, και αυτό γιατί είναι στις χαμηλότερες θέσεις της τροφικής αλυσίδας.


Αφήστε μια απάντηση