Μενού
Αρχική / Άρθρα / Asxetorial / Η Γεωπολιτική στρατηγική που μηδενίζει το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος

Η Γεωπολιτική στρατηγική που μηδενίζει το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος

Η Ιστορία γράφεται με τα ΟΧΙ, με το να αγνοείς την λογική των αριθμών, τις ισορροπίες, με φιλότιμο και αυτοθυσία.

Ετσι γινόταν πάντα, έτσι έκανε πάντα το Έθνος των Ελλήνων. Οταν είχε ηγέτες (πολιτικούς ή στρατιωτικούς) με καρδιά και όραμα.

25η Μαρτίου 2012 – Επαναστατώ και από αγανάκτηση “πεθαίνω” !

Ταπεινή και υποκειμενική μου άποψη είναι ότι ήρθε η ώρα η Ελλάδα και η Κρήτη ιδιαίτερα, να χαράξουν εκ νέου την γεωπολιτική στρατηγική της χώρας για τα επόμενα 100 χρόνια.

Πολύ ευαίσθητο θέμα, δύσκολο, θα προσπαθήσω με επιχειρήματα (όπως πάντα), χωρίς κραυγές και δηλώσεις να αναπτύξω το δικό μου asxeto όραμα για το Έθνος μας.

Για τα μάτια ενός παιδιού που ψάχνει γη, γκρεμίζω ουρανούς,

λυτρώνω μάνες και γιους.


Κάνω τη γλώσσα μου την πορφυρένια, ατόφιο μολύβι·


και τη ψυχή μου ένα απέραντο από στίχους καλύβι.


Ρίχνω το κάστρο σας, φτύνω του άστρου σας την κόχη.


Γίνομαι αύρα αλμυρή και στερνοβρόχι.
(
ACTIVE MEMBER – ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ)

Περί Ευρώπης, Μύθων, Ε.Ε και ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία ο Μίνωας εθεωρείτο γιος του Δία. Ο Δίας ερωτεύθηκε την κόρη του βασιλιά Φοινίκης Αγήνορα, Ευρώπη. Για να την πλησιάσει μεταμορφώθηκε σε λευκό ταύρο και με την γοητεία του σαγήνεψε την Ευρώπη που έκατσε πάνω του. Τότε ο Δίας την απήγαγε την μετέφερε σε όλη την σημερινή Ευρώπη και μετά την πήγε στην Κρήτη όπου και έκανε το γάμο κάτω από ένα πλάτανο στη Γόρτυνα. Από το γάμο αυτό γεννήθηκαν οι Μίνωας, Ραδάμανθυς και Σαρπηδόνας. Η ιστορία απεικονίζεται στο νόμισμα των 2 ευρώ.

Συχνά ακούμε και έχουμε μεγαλώσει με την φράση “ανήκουμε στην Ευρώπη” και “ανήκουμε στην δύση”.

Η αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη ανήκει στην Ελλάδα και μάθαμε να ανήκουμε στην Δύση. Εάν δεν θέλουν ορισμένοι Βορειοευρωπαίοι να ανήκουμε στην Ευρώπη τότε να της αλλάξουν όνομα και να την ονομάσουν πχ Ουνία ή Λουκάνικα Φρανκφούρτης ή δεν ξέρω τι άλλο.

Η Ελλάδα ανήκει και θα ανήκει γεωγραφικά στην Ευρώπη. Για το “ανήκουμε στην δύση” σηκώνει πλέον μεγάλη κουβέντα υπό την έννοια του ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ταυτόχρονα στο ΝΑΤΟ.

Πίστευω ότι ορθά ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση (αλλά εάν μας συμφέρει φεύγουμε και κιόλας) αλλά θέτω υπό αμφισβήτηση εάν θα πρέπει να συνεχίσουμε να ανήκουμε εις το ΝΑΤΟ.

Οι στόχοι ενός σύγχρονου Κράτους

Αυτό που μαθαίνει κάποιος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο και ο λαός στην πράξη είναι ότι κάθε σύγχρονο κράτος οφείλει, εκτός των άλλων, να εξασφαλίζει διαχρονικά την ευημερία (άρα και την ευτυχία) των κατοίκων του με όλα τα μέσα που διαθέτει.Εάν συμφωνήσουμε σε αυτή την αυτονόητη λογική στόχευση έχει νόημα να συνεχίσουμε την ανάγνωση παρακάτω.

Παράγοντες Γεωπολιτικής Στρατηγικής

Το παιχνίδι της σύγχρονης πολιτικής, των εθνικών συμφερόντων και της παγκόσμιας ισχύος εξαρτάται από τους κάτωθι εν συντομία παράγοντες :

  • Στρατιωτική ισχύ(επηρεάζεται και από την μορφή ανάπτυξης και πρόσβασης των στρατιωτικών δυνάμεων μία χώρας. Το κρατάμε αυτό καλή σημείωση… ).
  • Ορυκτός Πλούτος – Ενέργεια – Πετρέλαιο – Αέριο κλπ .
  • Γεωγραφική θέση μίας χώρας, ιδιαίτερα σε συσχετισμό με την δεσπόζουσα θέση της στην ευρύτερη περιοχή πχ Μεσόγειο.
  • Συμμαχίες βασισμένες είτε σε συντεταγμένες Εθνικές συμφωνίες (πχ Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ κλπ) είτε βασισμένες σε ομογενή χαρακτηριστικά πχ θρησκεία, δόγμα, φυλή, κοινούς εχθρούς, πολίτευμα κλπ .

Συμφωνούμε ότι περίπου αυτά είναι οι βασικοί παράγοντες χάραξης Εθνικών Συμφερόντων και χάραξης Γεωπολιτικής στρατηγικής ;

Η Ελλάδα του 2012

Ποια η Ελλάδα του 2012 ; Σας θέτω δύο απλά ερωτήματα :

  • Επιτελεί το Ελληνικό Κράτος κατά το ελάχιστο τους στόχους ενός σύγχρονου Κράτους ; Προσπαθεί να εξασφαλίσει την ευημερία των κατοίκων της με ΟΛΑ τα μέσα που διαθέτει ;
  • Εκμεταλλεύεται στον βέλτιστο δυνατό βαθμό τους παράγοντες Γεωπολιτικής Στρατηγικής που διαθέτει ;

Γιατί είμαι σίγουρος ότι σχεδόν όλοι απαντήσατε ΟΧΙ ;

Συμφωνούμε ότι θα πρέπει το Ελληνικό Κράτος να επιδιώξει και τα δύο ;

Δηλαδή συμφωνούμε ότι πρέπει να εκμεταλλευτεί κατά τον βέλτιστο τρόπο τα όπλα γεωπολιτικής στρατηγικής που διαθέτει προκειμένου να εξασφαλίσει την διαχρονική ευημερία και ευτυχία των Ελλήνων ;

Ο γεωγραφική θέση της Κρήτης (μας)

Για το σύνολο του Ελλαδικού Χώρου ισχύουν σχεδόν όλοι οι ανωτέρω παράγοντες γεωπολιτικής στρατηγικής. Ιδιαίτερα όμως ο Πειραιάς, τα νησιά και κυρίως η ΚΡΗΤΗ πληρούν στο έπακρο τους παράγοντες αυτούς.

Η Κρήτη ιδιαίτερα :

  • Η γεωγραφική θέση της προσδίδει υψηλή στρατιωτική σημασία, αξία, ισχύ, δεσπόζουσα γεωγραφική θέση κλπ
  • Πετρέλαιο. Άρχισαν οι έρευνες και από ότι λένε υπάρχει αρκετό …
  • Ενέργεια – Α.Π.Ε. Δείτε τι γίνεται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Κρήτη είναι ο παράδεισος της ηλιοφάνειας, άρα και των φωτοβολταικών εγκαταστάσεων.
    Μία άλλη εθνική προδοσία σε εξέλιξη με την παραχώρηση των δικαιωμάτων αυτών σε Γερμανούς, και Μεγάλα Μετοχικά σχήματα διαφόρων μορφών (αλλά σχετικά θα γράψω άλλο άρθρο, έως τότε διαβάστε το άρθρο μου : Καλλιεργώντας τον Ηλιο. Τι ΑΠΕ λαϊκής βάσης επιθυμούμε 😉

Πόσο έχει αξιοποιηθεί η Κρήτη στον στόχο ενός σύγχρονου κράτους όπως τον διατυπώσαμε ; Καθόλου σχεδόν, έχει χρησιμοποιηθεί μόνο για να ξεπουλήσουμε πλούτο (ήλιο, παραλίες, άνεμο κλπ) σε Γερμανούς, Πολιτικούς και Τραπεζίτες.

Η Κρήτη (ιδιαίτερα) μπορεί να σώσει την Ελλάδα. Η Ελλάδα όμως θέλει ; Η Κρήτη θέλει ;

Ο Λαός μας έχει μία σοφή παροιμία : Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια…. κύριοι Γερμανοί, Αγγλοι, Αμερικάνοι κλπ

Πάμε τώρα στην ουσία. Ανάψτε τσιγάρο όσοι καπνίζετε ακόμα….

Ενας ηγέτης με όρχεις μεγέθους ινδικής καρύδας και όχι κορινθιακής σταφίδας που έχουμε στην Ελλάδα τι θα έκανε ;

Θα έλεγε στους δυτικούς μας συμμάχους και ιδιαίτερα στους ανιστόρητους Γερμανούς και λοιπούς Βορειοευρωπαίους :

Κάναμε λάθη, να πληρώσουμε γιατί είμαστε περήφανος λαός, να πάρουμε μέτρα, αλλά κόκκινη γραμμή είναι η Εθνική αξιοπρέπεια των Ελλήνων, το ελάχιστον αποδεκτό επίπεδο ευτυχίας και αξιοπρέπειας που πρέπει να απολαμβάνει κάθε ελληνική οικογένεια και εσείς αφού δεν εκτιμάτε το ότι σας έχουμε κληρονομήσει ως Εθνος (δημοκρατία, ολυμπιακούς αγώνες, το όνομα Ευρώπη, επιστήμες κλπ κλπ ) τότε ως έθνος σας γράφουμε στα υπερμεγέθη γεννητικά όργανα που μας έχει κληρονομήσει η Ιστορία μας και :

  • Ξεκινούμε άκρως μυστικές διπλωματικές διαπραγματεύσεις με την Ρωσία και την Κίνα !!!
  • Ζητούμε από τους περήφανους Κρητικούς (όταν έρθει η ώρα) να αποφασίσουν με τοπικό δημοψήφισμα εάν επιθυμούν να θυσιάσουν την περηφάνια τους για να σώσουν την Ελλάδα (όπως ιστορικά έχουν δώσει το αίμα τους για αυτή το έθνος, Μακεδονικό, 1940, Κύπρος κλπ) και εάν δεν θέλουν δεν πειράζει κάνει και ο Πειραιάς ή άλλες περιοχές μία χαρά. Εάν και κατά την γνώμη θα έπρεπε εμείς οι Κρητικοί να απαιτήσουμε από το Κράτος των Αθηνών την αλλαγή της Γεωπολιτικής του έθνους.
  • Παρέχουμε το δικαίωμα στον Ρωσικό στόλο ή στον Κινέζικο (!!) να σταθμεύει – ελλιμενισμός στα Λιμάνια της χώρας μας και ιδιαίτερα στην Κρήτη (για αυτό θα απαιτηθεί η συγκατάθεση των Κρητικών) για 50-100 χρόνια. (Financial Times: 200 δις δίνουν οι Ρώσοι για τα ελληνικά λιμάνια)
  • Αποχωρούμε από το ΝΑΤΟ
  • Η Ρωσία (γιατί όχι και η Κίνα 😉 εγγυούνται την ασφάλεια και το απαραβίαστο της Ελληνικής επικράτειας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας (συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου) με σαφή αναφορά σε Casus belli σε περίπτωση παραβίασης της Εθνικής κυριαρχία της Ελλάδας.
  • Αντί ενοικίου όλο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας εξοφλείται από την Ρωσία (ή Κίνα) !!
    Το Ελληνικό Κράτος καταβάλλει ως αντιστάθμισμα-αμοιβή στην Κρητική οικονομία σημαντικών ύψος πόρων για όσα χρόνια διαρκεί η “ενοικίαση”.
  • Παρέχεται στην Κίνα το αποκλειστικό δικαίωμα (ή επιδοτούμε έμμεσα) για πώληση εξοπλισμού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (βασικός ανταγωνιστής της Γερμανίας) από επιχειρήσεις μικρής κλίμακας που θα δημιουργηθούν καθαρά ελληνικού ενδιαφέροντος. Προβαίνουμε σε στρατηγική οικονομική συμφωνία με την Κίνα με αντιστάθμισμα την συνεχή υποστήριξη της στο Συμβούλιο Ασφαλείας και όχι μόνο…
  • Παρέχουμε στην Ρωσική Δημοκρατία κίνητρα για την εκμετάλλευση του Τουρισμού στον Ελλαδικό Χώρο προκειμένου στρατηγικά η Ελλάδα να είναι το τουριστικό θέρετρο της Ρωσίας.
  • Στα πλαίσια της στρατηγικής συνεργασίας μας με την Ρωσία θα αποτελέσουμε βασικό παράγοντα προώθησης αγωγών αερίου ενισχύοντας περεταίρω την γεωστρατηγική σημασία της χώρας μας.
  • Εάν αυτές οι ενέργειες σημαίνουν ή επιβάλλουν και την αποχώρηση μας από την Ευρωπαϊκή Ενωση ας γίνει και αυτό. Θα είμαστε ένα κράτος με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ.
  • Ενισχύουμε παράλληλα το τόξο της Ορθόδοξης Συμμαχίας (Ρωσία-Ρουμανία-Βουλγαρία κλπ)
  • Στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων δίνουμε τον πρώτο λόγο σε Ρωσία – Κίνα και Ισραήλ (για να έχουμε από κοντά και το Εβραϊκό Λομπι της Αμερικής) .
  • Αυτά και άλλα τόσα θα μπορούσα να σας γράψω….

Συνέπειες – συμπεράσματα

Εάν δεν μας θέλετε εσείς Βορειοευρωπαίοι, Γερμαναράδες που αιματοκυλήσατε δύο φορές τον πλανήτη, μας θέλουν τα αδέρφια μας, η Ορθόδοξη Ρωσία, και μας πληρώνει και τα χρέη όλα . Και εσείς να πουλάτε τα προϊόντα σας στους Ολλανδούς και Αυστριακούς συμμάχους σας !

Να βάλετε τα προϊόντα ΑΠΕ και τα αυτοκίνητα που παράγεται εκεί που ξέρετε.

Και να αλλάξετε και όνομα της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε Γερμανική Ενωση ή σε Σωματείο Φίλων Λουκάνικων Φρανκφούρτης, το όνομα -Ευρώπη- δεν σας ανήκει.

Εμείς ως έθνος πάμε σε άλλη λιμάνια πιο φιλικά που μας αγαπούν και μας σέβονται περισσότερο.

Αυτά πρέπει να κάνει ένας ηγέτης μίας χώρας έστω και μπλοφάροντας διαπραγματευόμενος σκληρά. Το πιάσαμε ;

Δεν μπορεί η Ελληνική κοινωνία να έχει βυθιστεί στην δυστυχία, την απελπισία, την αναξιοπρέπεια και οι ηγετίσκοι μας να αγνοούν τα διαθέσιμα όπλα που έχουν στην διάθεση τους.

Γιατί στο κάτω κάτω εμείς οι Ελληνες πιο πολύ κοντά αισθανόμαστε με τους Ρώσους (τώρα που δεν έχουν την χούντα του κομμουνισμού) παρά με τους Γερμανούς και τους Αμερικάνους ή δεν είναι έτσι ;

Αντε ωρέ πατριώτες :

Да здравствует союз РОССИЯ ГРЕЦИЯ

 

Προσωπικά πλέον θα ενισχύσω, συμμετέχω και θα υποστηρίξω κάθε πολιτική κίνηση που προάγει τα ανωτέρω, δηλαδή απλά και ξεκάθαρα την ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Στον Ελληνα αξίζει καλύτερη τύχη ! και για αυτό συντάσσομαι ακόμα και με τον διάολο προκειμένου να τον δω ξανά να χαμογελά !!

Υγ 1 : Mην σας πιάσει το Ελληνικό κουσούρι γιατί να είναι έτσι και γιατί δεν μπορεί να γίνει λίγο αλλιώς. Οποιος έχει ολοκληρωμένη διαφορετική άποψη γράφει ένα ολοκληρωμένο άρθρο και το δημοσιεύω με μεγάλη μου χαρά.

Υγ 2 : Φίλοι που θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί μου ας στείλουν email στο marinos@asxetos.gr

 Υγ 3 : Αποποίηση ευθυνών και όροι : Το άρθρο δεσμεύει αυστηρά και αποκλειστικά μόνο τον συντάκτη και όχι το σύνολο των άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενων με τον ιστοχώρο asxetos.gr. Τα στοιχεία του συντάκτη είναι διαθέσιμα σε όποια αρχή το επιθυμεί marinos@asxetos.gr


Αφήστε μια απάντηση