Μενού
Αρχική / Άρθρα / Asxetorial / Σημαία – Παρελάσεις. Ιερό σύμβολο ; ή απλό Πανί ;

Σημαία – Παρελάσεις. Ιερό σύμβολο ; ή απλό Πανί ;

Ποια είναι η δική μου θέση ; ….. asxeto …. θα την βρούμε στο τέλος μετά από τη κατάθεση των όποιων επιχειρημάτων . Ας δούμε πρώτα ποιες είναι οι κυρίαρχες θέσεις και απόψεις της Ελληνικής Κοινωνίας όπως αυτή καταγράφηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από τους διάφορους επώνυμους που έχουν παρελάσει από αυτά .

Η 1η ΑΠΟΨΗ : “ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ “ΦΕΡΟΥΝ” ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑ” .

 


Στην Κορυτσά

Τα επιχειρήματα που έχει καταθέσει – υιοθετήσει αυτή η μερίδα της Ελληνικής Κοινωνίας είναι :

  • Μπορούν …γιατί είμαστε πλέον μία Πολυ – πολιτισμική Κοινωνία και ως Χώρα και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (και της Παγκοσμιοποίησης) .
  • Μπορούν …γιατί δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες να φέρονται ρατσιστικά .
  • Μπορούν …γιατί οι Μετανάστες Έλληνες (της Γερμανίας , Αμερικής , Καναδά κλπ) δεν αντιμετώπισαν τέτοια συμπεριφορά .
  • Μπορούν …γιατί δεν πειράζει τους “δήθεν” πατριώτες η περιφορά της Σημαίας από Αθλητές Αλβανικής καταγωγής ; .
  • Μπορούν … ποιοι είναι αυτοί που αποφάσισαν ότι δεν μπορεί ένα Αλλοδαπός (κυρίως Αλβανός) να σηκώσει την Ελληνική σημαία ;
  • Είναι αυτοί Έλληνες ; μα … τόσους αιώνες ήμασταν υπό σκλαβιά από Τούρκους , Ιταλούς , Γερμανούς .. άρα δεν υπάρχουν “καθαρόαιμοι Έλληνες” … για να έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν “ποιος δικαιούται ή όχι να φέρει τα Εθνικά μας Σύμβολα” .
  • Μπορούν …γιατί με αυτή την στάση μας μπορεί να προκαλέσουμε “εκδικητικές” αντιδράσεις από τις χώρες τους (πχ Αλβανία – Ελληνική Μειονότητα) .
  • Μπορούν … όπως μπορούν οι Έλληνες να κάνουν παρέλαση στην Αμερική με τις σημαίες τους κάθε χρόνο στις Εθνικές επετείους .
  • Δεν θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα πχ και οι Αλβανοί να έχουν το ίδιο δικαίωμα ; (παρέλαση Αλβανών …με Αλβανικά σύμβολα …εδώ στην Ελλάδα …. )
  • Ε… εάν δεν έχουν αυτό το δικαίωμα …το τόσο “τραβηγμένο” … μας πειράζει τόοοοσοοο πολύ να κρατάει την δική μας την Σημαία ;
  • Μπορούν …γιατί αυτό αποτελεί ΤΙΜΗ για εμάς τους Έλληνες όταν ένας “ξένος” θέλει να κρατήσει την Ελληνική σημαία .
  • Μπορούν …γιατί όπως έλεγαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι Έλληνες είναι όσοι “κατέχουν την Ελληνική παιδεία” .
  • Μπορούν …γιατί οι περισσότεροι επώνυμοι (δημοσιογράφοι , βουλευτές , καλλιτέχνες ) έχουν αυτή την άποψη …. την αντίθετη έχουν μόνο κάποιοι γνωστοί “εθνικιστές” βουλευτές και συγγραφείς .
  • Μπορούν …γιατί σε τελική ανάλυση μία σημαία είναι ένα πανί !!! (ναι ε ; … τότε σας περιμένει μία πολύ δυσάρεστη απάντηση στο τέλος)
  • Μπορούν … εδώ … ενίοτε η ελληνική Ιστορία έχει καταγράψει “προδότες – δοσίλογους” κλπ περιστατικά από τους “δήθεν” Έλληνες . Αυτό σας πειράζει ;
  • Μπορούν … γιατί αυτοί που το αρνούνται (ορισμένοι) τους .. έχουν στην δουλειά τους Αλλοδαπούς …. .και καμία φορά χωρίς ΙΚΑ με χαμηλούς μισθούς κλπ . Δεν είναι άξιοι να τους κρίνουν .
  • Μπορούν … γιατί σε τελική ανάλυση …. είναι μία απλή μαθητική παρέλαση .

Ξέχασα κανένα ;

Η 2η ΑΠΟΨΗ : “ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ “ΦΕΡΟΥΝ” ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑ” .

Τα επιχειρήματα που έχει καταθέσει – υιοθετήσει αυτή η μερίδα της Ελληνικής Κοινωνίας είναι :

  • Δεν Μπορούν …γιατί δεν είναι Έλληνες άρα δεν μπορούν να καταλάβουν την “ιερότητα” που έχει για εμάς τους Έλληνες η Ελληνική Σημαία .
  • Δεν Μπορούν …γιατί υπάρχουν ακόμα Έλληνες βετεράνοι αυτών των πολέμων και παιδιά ορφανά των πολέμων αυτών που ιδιαίτερα οι πρώτοι παρευρίσκονται τιμώμενοι σε κάθε παρέλαση . Πως θα αισθανόντουσαν όταν έβλεπαν τον “εγγονό του προσώπου που τους ακρωτηρίασε ή τους ορφάνεψε” να κρατά το Εθνικό μας σύμβολο ;
  • Δεν Μπορούν …γιατί δεν δηλώνουν Έλληνες – Ελληνική συνείδηση (ας το κάνουν και δεν θα έχουμε πρόβλημα)
  • Δεν Μπορούν …γιατί δεν έχουν ξεκαθαρίσει ότι εάν ..έστω και υποθετικά … θεωρήσουμε ότι γίνεται πόλεμος με την χώρα καταγωγής τους στο μέλλον … με ποια πλευρά θα πολεμήσουν ;. (πχ Ελλάδα – Αλβανία) .
  • Δεν Μπορούν …εάν με τις χώρες καταγωγής τους έχουμε ακόμα ανοικτά εθνικά ζητήματα και ιδιαίτερα εδαφικές έμμεσες διεκδικήσεις .
  • Δεν Μπορούν …αφού υπάρχουν Έλληνες Μαθητές (ας την σηκώσει ο δεύτερος στην βαθμολογία) .

Ξέχασα κανένα ;

Ανάλυση των επιχειρημάτων των δύο πλευρών .

– Στην ανάλυση που θα ακολουθήσει θα προσπαθήσω να μείνω όσο αντικειμενικός γίνεται και ανεπηρέαστος από τις προσωπικές μου απόψεις .

– Προσπαθήστε να κάνετε το ίδιο … αλλιώς βρίσκεστε σε λάθος σελίδα ….

– … οι απόψεις μου …ίσως να είναι πολύ “σκληρές” για τις προσωπικές σας αντιλήψεις εύχομαι να τις “αντέξετε” ….

– Γίνεται και η κατάθεση επιχειρημάτων με τα οποία δεν συμφωνώ απόλυτα ή καθόλου . Αυτό μην το ξεχάσετε …

  • Η 1η ΑΠΟΨΗ : “ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ “ΦΕΡΟΥΝ” ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑ” .

 


Αλβανία. Σε ώρα μάχης

Ξεκινάμε ….

Μπορούν …γιατί είμαστε πλέον μία Πολυ – πολιτισμική Κοινωνία και ως Χώρα και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (και της Παγκοσμιοποίησης)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ναι όντως . Ε και ; αυτό αποτελεί κριτήριο για να μπορούν να φέρουν οι Αλλοδαποί το Εθνικό μας σύμβολο ; . Δεν αρνούμαστε αυτή την πολυπολιτισμική διάσταση αλλά όχι και να τα αλώσουμε και όλα . Ναι στην ένταξη τους , ναι στην σύγχρονη νομοθεσία μεταναστευτικής πολικής ναι … ναι … ναι αλλά η ελληνική σημαία εκφράζει ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ με ΕΛΛΗΝΙΚΗ – ΚΥΡΙΩΣ – ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ … ας παραμείνει το έσχατο σημείο έκφρασης της Ελληνικής συνείδησης .. ζητάμε πολλά ; .

Εξάλλου αυτό το επιχείρημα χρησιμοποιείται κυρίως για να μας συγκρίνει με χώρες όπως η USA και ο Καναδάς . Χώρες όπου η ύπαρξη τους βασίστηκε αποκλειστικά και μόνο στην πολυ-φυλετική τους σύνθεση και την πολυ-πολιτιστιμική τους σύνθεση κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση της Ελλάδας (το αντίθετο μάλιστα) .

Μπορούν …γιατί δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες να φέρονται ρατσιστικά .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Έτσι νομίζετε ; Εάν κάποιος έχει αντίθεση άποψη στο συγκεκριμένο (μόνο) θέμα είναι ρατσιστής ;

Ο παππούς του του Βαγγέλη από την Κόρινθο που πολέμησε στην Αλβανία , έχασε ένα πόδι από σφαίρες των Αλβανών που ήταν σύμμαχοι με τους Ιταλούς (ή μήπως δεν το ξέρατε αυτό 😉 πολέμησε με τους αντάρτες στα βουνά , ήταν νομοταγής πολίτης , πλήρωνε τους φόρους , έφαγε ξύλο από την χούντα … είναι Ρατσιστής που δεν θέλει και δεν αντέχει να δει πχ Αλβανό να κρατά την σημαία μας στην επέτειο της 28η Οκτωβρίου ; (ίσως στην επέτειο της 25 Μαρτίου να μην έχει πρόβλημα) .

Μου είπε να σας θυμίσω …. ότι στην επέτειο της 28η Οκτωβρίου ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ και ΤΙΜΟΥΜΕ το “ΟΧΙ” ενάντια στους Ιταλούς και κατά επέκταση στους Αλβανούς συμμάχους τους .

Εάν αυτό αλλάζει κάτι …. στην άποψη σας …

Μπορούν …γιατί οι Μετανάστες Έλληνες (της Γερμανίας , Αμερικής , Καναδά κλπ) δεν αντιμετώπισαν τέτοια συμπεριφορά .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Σίγουρα ; Μάλλον όχι την ίδια ; Ε ….. μην τρελαθούμε … επιτέθηκε ή συμμάχησε ποτέ η Ελλάδα με καμία χώρα επιτιθέμενη ενάντια στην Αμερική , τον Καναδά , την Αυστραλία ή ακόμα και την Γερμανία (η τελευταία … αυτή μας επιτέθηκε – και έχει ζητήσει και “συγνώμη” ) ; .. .για να έχουν (οι Αμερικάνοι , οι Γερμανοί κλπ) τις ηθικές αναστολές που έχουμε εμείς όταν δεν θέλουμε πχ ένας Αλβανός να κρατά την Σημαία μας ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟ όπου η χώρα καταγωγής τους συμμάχησε και επιτέθηκε αδίκως και συνωμοτικά ενάντια στην χώρα μας ;

Δεν αποτελεί η άποψη – επιχείρημα σας αντικειμενικό σημείο σύγκρισης .

Μπορούν …γιατί δεν πειράζει τους “δήθεν” πατριώτες η περιφορά της Σημαίας από Αθλητές Αλβανικής ή άλλης καταγωγής ; .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Εδώ δυσκολεύουν τα πράγματα ; Δεν νομίζω …. .

1ο. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ Έλληνες – Βόρειο Ηπειρώτες .

2ο. Αλλοι έχουν ξεκάθαρη ρίζα από Έλληνα παππού ή γιαγιά .

3ο. Ε …. και κάποιο ελάχιστοι 1-2-3 που μένουν με “αμφισβητούμενη” Ελληνική Καταγωγή δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα . Που είναι το πρόβλημα ;

Δεν δηλώνουν ότι αισθάνονται 100 % Έλληνες ; Ακούσατε κανένα να λέει ότι “είμαι και πχ Αρμένιος και Έλληνας ; ” . Όλοι λένε ότι είναι ή αισθάνονται Έλληνες .

Αλλά έστω … λέω έστω … ότι κάποιος δεν το έχει δηλώσει …. βγήκε ποτέ παραμονές ενός αγώνα να πει ότι “είμαι και αισθάνομαι ‘έτσι΄ και Έλληνας ταυτόχρονα” ; .

Και σε τελική ανάλυση δεν ΤΙΜΗΣΑΝ και δεν πήραν μαζί τους την Ελληνική σημαία πανηγυρίζοντας για την νίκη τους στους Αγώνες καμιά φορά υπερβάλλοντας κιόλας ; .

Αισθάνθηκε ποτέ κανένας Έλληνας από αυτούς τους Αθλητές ότι δεν τιμούν την Ελληνική Σημαία ;

Υπήρχε σε κάποιο αγώνα θέμα “ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΗΣ” συμμετοχής και συμβολισμού όπως στην 28η Οκτωβρίου <-> Αλβανοί Σύμμαχοι των Ιταλών ;

Τέλος είναι γνωστός και ίσως αποδεκτό από όλους ότι ο Αθλητισμός (σταδιακά) δεν αποτελεί ένα χώρο συναγωνισμού Εθνικών Καταγωγών (των Αθλητών) αλλά συμπαρατάξεων κάτω από μία Σημαία αθλητών συχνά προερχόμενων από asxetes χώρες από αυτή που με τα Εθνικά της χρώματα αγωνίζονται .

Μπορούν … ποιοι είναι αυτοί που αποφάσισαν ότι δεν μπορεί ένα Αλλοδαπός (κυρίως Αλβανός) να σηκώσει την Ελληνική σημαία ;

Είναι αυτοί Έλληνες ; μα … τόσους αιώνες ήμασταν υπό σκλαβιά από Τούρκους , Ιταλούς , Γερμανούς .. άρα δεν υπάρχουν “καθαρόαιμοι Έλληνες” … για να έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν “ποιος δικαιούται ή όχι να φέρει τα Εθνικά μας Σύμβολα” .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Να το δεχθώ ότι έστω ισχύει . Ε και ; . Εγώ και άλλοι πολλοί … ο απόγονος προαιώνιας ανάμειξης Ελληνικού DNA με Τούρκικο ίσως , με Ιταλικό ίσως (γιατί μου αρέσουν και πολύ τα μακαρόνια) , με Βενετσιάνικο ίσως , … είμαι και αισθάνομαι ΕΛΛΗΝΑΣ και δεν έχω κανένα δίλημμα για την Εθνική μου συνείδηση … μα κανένα ….. το αντίθετο ..

Ας δηλώσουν και αυτοί το ίδιο (όποτε και εάν το αισθανθούν) και κανένα πρόβλημα . Μία δήλωση “ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ” κοστίζει πολύ ; Ότι δηλώσεις ..είσαι … (ας το δεχθούμε … έγινε ; )

Μπορούν …γιατί με αυτή την στάση μας μπορεί να προκαλέσουμε “εκδικητικές” αντιδράσεις από τις χώρες τους (Αλβανία – Ελληνική Μειονότητα) .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Γιατί μήπως έχουν καλοπεράσει οι Έλληνες στην Αλβανία , την Τουρκία , τα Σκόπια , την Βουλγαρία ;

Μην τα μπερδεύουμε … η Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία είναι αναγνωρισμένη και “θεσμοθετημένη” … ενώ θα μπορούσαμε να πούμε και σφόδρα αδικημένη από την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής του Ελληνικού Κράτους που είχε ιστορικές ευκαιρίες να την ενσωμάτωση στην Ελληνική επικράτεια. Τώρα είναι αργά .

Οσάκις … και να προκαλέσει τέτοιες αντιδράσεις … αφενός θα είναι παράνομες με βάση το Διεθνές δίκαιο αφετέρου δεν μπορούμε να διαπραγματευόμαστε πράγματα αδιαπραγμάτευτα .

Μπορούν … όπως μπορούν οι Έλληνες να κάνουν παρέλαση στην Αμερική με τις σημαίες τους κάθε χρόνο στις Εθνικές επετείους .

Δεν θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα πχ και οι Αλβανοί να έχουν το ίδιο δικαίωμα ; (παρέλαση Αλβανών …με Αλβανικά σύμβολα …εδώ στην Ελλάδα …. )

Ε… εάν δεν έχουν αυτό το δικαίωμα …το τόσο “τραβηγμένο” … μας πειράζει τόοοοσοοο πολύ να κρατάει την δική μας την Σημαία ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Για Αμερικές κλπ χώρες τα είπαμε πιο πάνω στο κείμενο μας .

Δεν έχω – έχουμε κανένα πρόβλημα όταν γιορτάζουν πχ οι Αλβανοί μία νίκη τους σε μία μάχη με τους Τούρκους να κάνουν και παρέλαση και πάρτι και να μας φωνάξουν στο μπουφέ τους να τσιμπήσουμε και τίποτα (το εννοώ) .

Αλλά (ιδιαίτερα) στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου να κάθονται στα σπίτια τους να ξεκουράζονται …. και κανένα πρόβλημα (όντως..) .

Αρα … μην τα μπερδεύουμε … να κάνουν παρέλαση όταν πρέπει …. φιλόξενη χώρα είμαστε …. αλλά όταν τιμούμε τους νεκρούς μας (στους οποίους βοήθησε η στάση τους) τότε ας μας επιτρέψουν να τους τιμήσουμε χωρίς την συμμετοχή τους (όπως και να τους τιμούμε – δικό μας το πρόβλημα)

Μπορούν …γιατί αυτό αποτελεί ΤΙΜΗ για εμάς τους Έλληνες όταν ένας “ξένος” θέλει να κρατήσει την Ελληνική σημαία .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Εδώ έχουμε δύο απαντήσεις – προσεγγίσεις .

1η. Ναι όντως τιμή μας (άρα θα έπρεπε να δεχόμαστε …)

2η. Ναι είναι τιμή μας όταν όμως ο “κατέχων” την σημαία … αντιλαμβάνεται ή αποδέχεται ή προσπαθεί ή…. ή …. την σημασία που αποδίδουμε όλοι εμείς οι Έλληνες (έστω και μπασταρδεμένοι όπως είπανε κάποιοι από εσάς) σε αυτό το κομμάτι “πανί” .

Και εάν κάποιος από εσάς μου πει “σιγά ρε φίλε την σημασία” .

 

“Για όσους παίρνουν εύκολα μία απόφαση -στάση ας γνωρίζουν ότι η Αλβανία κήρυξε τον Πόλεμο στην Ελλάδα επίσημα το 1940 !!! “

Θα του απαντούσα με ερωτήσεις : “Μήπως είσαι από αυτούς που έχουν ‘σε ιδιαίτερη αντίληψη’ το σύμβολο της Αθλητικής τους ομάδας ; Μήπως δεν θα αγόραζες αυτοκίνητο πράσινο γιατί είσαι Ολυμπιακός ; μήπως έκοψες τα ανέκδοτα με τις ξανθιές όταν παντρεύτηκες ή έκανες κόρη ξανθιά ; , μήπως θεωρείς αδιαπραγμάτευτη για τον ανδρικό εγωισμό σου την μονογαμία της συζύγου σου ; ” .

Δηλαδή εσύ έδωσες “αξία και σημασία” σε σύμβολα και αξίες ίσως αμφισβητήσιμα και δεν έχουμε εμείς οι υπόλοιποι το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να δίνουμε αξία στο “πανί” για το οποίο σκοτώθηκαν τόσοι Έλληνες για να μπορείς εσύ (και δικαίωμα σου) να δίνεις σήμερα αξία πχ στα σύμβολα και τα χρώματα του Ολυμπιακού ; Εάν δεν ήταν αυτοί (που “ενσαρκώνονται” στην Ελληνική σημαία) θα ήσουν σήμερα οπαδός της Γαλατά Σεράι .

Οσάκις … έχε τις προσωπικές σου απόψεις … αλλά σεβάσου το δικαίωμα των άλλων να έχουν τις δικές τους απόψεις … και ιδιαίτερα όταν αυτοί αποτελούν και την συντριπτική πλειοψηφία .

Μπορούν …γιατί όπως έλεγαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι Έλληνες είναι όσοι “κατέχουν την Ελληνική παιδεία” .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Υπήρχε από τότε η Ελληνική σημαία ; Αλλά διαφωνεί κανείς ; Δεν είναι λάθος …..

Απλά ορισμένοι – η πλειοψηφία ΣΗΜΕΡΑ … έχει προσθέσει και την φράση “…. και Ελληνική συνείδηση” .

Αλλά !!! η αποσπασματική υιοθέτηση μία άποψης των Αρχαίων Ελλήνων μπορεί να αποτελέσει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ και πειστικό επιχείρημα ;

Έστω ότι είχαν 100 % δίκιο … είχαν όμως δίκιο με βάση τα δεδομένα της τότε εποχής !! . Τα δεδομένα δεν άλλαξαν από τότε ;

Όχι όμως ότι μας συμφέρει … γιατί οι Αρχαίοι είχαν πει και άλλα πράγματα …. και το χειρότερο για ορισμένους που υιοθετούν αυτό το επιχείρημα … ΕΚΑΝΑΝ και άλλα πράγματα …. που η σημερινή κοινωνία ούτε που τα συζητά ως αποδεκτές συμπεριφορές ….. (έτσι ; ..μην πω για παραδείγματα …. )

Με το να διαλέγετε απόψεις των αρχαίων αποσπασματικά …. και να τις χρησιμοποιείτε ως επιχειρήματα …εε δεν είναι και ότι το καλύτερο …

Ασε που τότε θα έπρεπε να αποκηρύξετε την Ορθοδοξία και να υιοθετήσετε το Δωδεκάθεο …. οι Αρχαίοι πίστευαν σε αυτό …. το έλεγαν κιόλας …. . -)))

Τι είπατε ; Αλλαξε από τότε η κοινωνία ; . Ναι άλλαξε … αυτό λέμε και εμείς οι ΄”άλλοι” …… -)))

Μπορούν …γιατί οι περισσότεροι επώνυμοι (δημοσιογράφοι , βουλευτές , καλλιτέχνες ) έχουν αυτή την άποψη …. την αντίθετη έχουν μόνο κάποιοι γνωστοί “εθνικιστές” βουλευτές και συγγραφείς .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Έχετε δίκιο έτσι είναι . Να σας ρωτήσω κάτι ;

Στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή σε ποια γνώμη – άποψη δίνετε ιδιαίτερη βαρύτητα ;

Στα πρόσωπα που από την έκφραση της γνώμη τους δεν θα έχουν “ίδιο όφελος ή κόστος” ή στα πρόσωπα που “θα έχουν ίδιο όφελος ή κόστος” από τις επιλογές σας ;

Μα σε αυτά τα πρόσωπα που με την κατάθεση της άποψης τους / γνώμης τους δεν θα έχουν προς το καλό ή το κακό κανένα ΟΦΕΛΟΣ ή ΚΟΣΤΟΣ για τις αποφάσεις σας / απόψεις σας . Η γνώμη τους είναι ανιδιοτελής .

Είδατε εσείς πολλές φορές “επώνυμα” πρόσωπα να παίρνουν ξεκάθαρη θέση ; Σπάνια και μόνο όταν τους συμφέρει .

Συνήθως η στάση τους είναι έμμεση …. εκμαιεύεται από τα συμφραζόμενα τους … και σχεδόν πάντα εμπεριέχει το στοιχείο της εξυπηρέτησης του ατομικού συμφέροντος (έστω εξυπηρετούμενο από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ομάδας ή της επιχείρησης στην οποία ανήκουν πχ δημοσιογράφος – τηλεοπτικό κανάλι ή εφημερίδα) .

Οσάκις …σεβαστή πάντα η γνώμη τους … και τους ακούω – διαβάζω με θρησκευτική ευλάβεια .

Όταν όμως από το υπό συζήτηση θέμα …. υπάρχει περίπτωση να βγαίνουν ζημιωμένοι από την υιοθέτηση της “αλήθειας – αντικειμενικότητας” …εεε τότε σταθμίζω την γνώμη τους με τον ανάλογο χαμηλό συντελεστή βαρύτητας (έχετε ακούσει πολλούς πχ δημοσιογράφους να υπερασπίζονται αναγκαία δυσάρεστα μέτρα από την εκάστοτε Κυβέρνηση ; άντε εάν είναι φιλοκυβερνητικοί να μασάνε τα λόγια τους ) .

Ανάλογα …. ισχύει και στο επιχείρημα …. αυτό εδώ . Απόψεις υποκειμενικές …. έμμεσες …. μασημένα λόγια …. ίδιο όφελος και κόστος .

Μπορούν … εδώ … ενίοτε η ελληνική Ιστορία έχει καταγράψει “προδότες – δοσίλογους” κλπ περιστατικά από τους “δήθεν” Έλληνες .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ναι έχει και πάντα θα έχει .

Είναι όμως θέμα ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ μας και δεν αφορά τους αλλοδαπούς . Ούτε μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα “σοβαρό” για το θέμα που εξετάζουμε .

Και ο “άλλος” έπιασε την γυναίκα του να τον απατά …δεν σκέφτηκε όμως να βγει να πει στην Κοινωνία τον πόνο του … ή ότι πρέπει να πάρει “εκδίκηση” …. έμεινε θέμα “εσωτερικό – ‘οικογενειακό’ ” . Λοιπά ως άνω έχουν αναφερθεί ….

Μπορούν … γιατί αυτοί που το αρνούνται (ορισμένοι) τους έχουν στην δουλειά τους …. .και καμία φορά χωρίς ΙΚΑ με χαμηλούς μισθούς κλπ . Δεν είναι άξιοι να τους κρίνουν .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Για το ανήθικο της συμπεριφοράς δεν διαφωνώ καθόλου μα καθόλου . ΟΜΩΣ …..

Εάν τους βγάλουμε “αυτούς” του Έλληνες … “έξω” … θα αλλάξει το γεγονός … η βαρύτητα που δίνει η Ελληνική Κοινωνία στο θέμα του Εθνικού μας σύμβολου . ;

Ε…. αφού δεν αλλάζει … τι το λέτε και καθόλου ; (εάν και η “βάση” του επιχειρήματος πάλι δεν στέκει … και για λόγους που έχουμε ήδη αναφέρει … μην επεκταθούμε και άλλο) .

Μπορούν … γιατί σε τελική ανάλυση …. είναι μία απλή μαθητική παρέλαση .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Θα ήταν ….. εάν οι σημαιοφόροι κρατούσαν το λάβαρο του σχολείου τους … ή το καλύτερο κινητό που κυκλοφορεί στην αγορά -))))

Μπορούν …γιατί …. οι Έλληνες μαθητές που την κρατούν σαν σημαιοφόροι την σέβονται ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ακόμα και έτσι να ήταν …. ΙΣΩΣ μου αρκεί η πιθανότητα ότι όταν μεγαλώσει θα πέθαινε (με αυτοθυσία ή με κλάματα από τον φόβο του) για να υπερασπιστεί την χώρα του , την μάνα του την αδερφή του ….

Μπορούν …γιατί σε τελική ανάλυση μία σημαία είναι ένα πανί !!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : “Νάτα μας …. καλά είπα όταν σε είδα ….. ”

“Είναι απλά ΕΝΑ ΠΑΝΙ η Ελληνική σημαία βρε φίλε ; “

Είναι απλά ΕΝΑ ΠΑΝΙ η Ελληνική σημαία “βρε φίλε” ;

Γιατί το πιστεύεις αυτό ;

Ένας τρόπος υπάρχει μόνο !!! .

Αφαιρείς ετσιθελικά (δικαίωμα σου (;) ) όλες τις ΑΞΙΕΣ – ΜΝΗΜΕΣ – ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ που ενσαρκώνει “ιδεατά” η Ελληνική Σημαία για όλο το Έθνος ….. και την βλέπεις σαν άψυχο αντικείμενο – υλικό – προϊόν κλωστοϋφαντουργίας ; .

Την καις …. την πατάς …. και δεν σου καίγεται καρφάκι ; ή Δεν σε πειράζει εάν το κάνουν οι άλλοι ;

Μάλιστα … μάλιστα ….

Ε τότε φαντάζομαι …. θα δέχεσαι και θα ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ με το δικαίωμα (χωρίς να συμφωνείς) στον τρίτο … Έλληνα , Αλβανό , Τούρκο κλπ …. ΝΑ (tin patises ..) :

1o. Περνώντας από το νεκροταφείο του χωριού σου το βράδυ να αφόδευε στον τάφο του πατέρα σου , της μητέρας σου … του παππού σου … γιατί αφενός ήταν σκοτάδι αφετέρου θεωρεί βλακείες αυτά που πιστεύεις ΕΣΥ , εγώ , ο άλλος … για τους νεκρούς . ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΣ ; …. ΟΧΙ ;

Μα και αυτός έκανε το ίδιο με εσένα …. αφαίρεσε από το ΣΥΜΒΟΛΟ (τάφο) την ΑΞΙΑ που του είχες δώσει …. και το είδε όπως είδες εσύ την σημαία (σαν χωράφι που έχει μέσα μαρμαρόπλακες … ήταν βράδυ και δεν έβλεπε και τι έγραφαν οι πλάκες … !!) .

Έχεις ακόμα την ίδια άποψη .

2ο. Ε τώρα θα γίνω πολύ σκληρός .

Όπως εσύ έχεις το δικαίωμα να αφαιρείς από την εθνική μας σημαία την αξία που ενσαρκώνει … το ίδιο δικαίωμα θα έχει υποθετικά ένας παρανοϊκός … να θεωρεί και το χειρότερο να πράξει …. βιασμό “πνευματικό – πραγματικό” στην γυναίκα σου/μου/μας , στην μάνα σου/μου/μας … αδερφή – κόρη … στο δικαστήριο θα σε φωνάξει μάρτυρα υπεράσπισης !! …

“Κύριε πρόεδρε … δεν βίασα την μάνα τους … εγώ είχα βάλει μία τεράστια τάβλα … χώρισμα στο δωμάτιο του υπόγειο μου … και το μόνο που έβλεπα .. ήταν κάτω μισό σώμα … έβλεπα ένα γυναικείο αιδοίο … που την είδε ο κύριος την μάνα του … ; εγώ άλλο έβλεπα … ” .

Έβλεπε … ότι τον συμφέρει … ότι ήθελε να δει … ότι πίστευε ότι έβλεπε !!!

Δεν είχε το δικαίωμα ; …. δεν αφαίρεσε τις αξίες της μητρότητας , της προσωπικότητας , της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ; το έκανε ….. ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ; όπως το έκανες “εσύ -εγώ ” με ένα εθνικό σύμβολο ; Η αφαίρεση αυτή των αξιών που έκανες δεν επιτρέπει τον “βιασμό” του συμβόλου ; Και βιασμός τι είναι ; Ότι η συντριπτική πλειοψηφία το εκλαμβάνει ως “βιασμός” . Δεν θέλω … να το συνεχίσω … πίστευε ότι νομίζεις .. δικαίωμα σου …. πραγματικό και ουσιαστικό … αλλά να μάθεις να δέχεσαι και τις συνέπειες των πράξεων – απόψεων σου .

  • Η 2η ΑΠΟΨΗ : “ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ “ΦΕΡΟΥΝ” ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑ” .

Δεν Μπορούν …γιατί δεν είναι Έλληνες άρα δεν μπορούν να καταλάβουν την “ιερότητα” που έχει για εμάς τους Έλληνες η Ελληνική Σημαία .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ναι …. αλλά διαφωνώ με την φράση “ΕΛΛΗΝΕΣ” … το θέμα δεν είναι τι “ΕΙΣΑΙ” αλλά τι ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ !! . Είναι θέμα Εθνικής συνείδησης και όχι (τόσο) καταγωγής ή γλώσσας .

Δεν Μπορούν …γιατί υπάρχουν ακόμα Έλληνες βετεράνοι αυτών των πολέμων και παιδιά ορφανά των πολέμων αυτών που ιδιαίτερα οι πρώτοι παρευρίσκονται τιμώμενοι σε κάθε παρέλαση . Πως θα αισθανόντουσαν όταν έβλεπαν τον “εγγονό του προσώπου που τους ακρωτηρίασε ή τους ορφάνεψε” να κρατά το Εθνικό μας σύμβολο ;

….δεν μπορούν και δεν ΠΡΕΠΕΙ να φέρουν τα Εθνικά μας Σύμβολα όταν η συγκεκριμένη και μόνο Εθνική επέτειος έχει άμεση σχέση με την χώρα καταγωγής τους (28η – Αλβανοί / 25η Μαρτίου Τούρκοι – Αλβανοί – Αιγύπτιοι ) και το γεγονός που εορτάζεται και τιμάται κατά την Εθνική εορτή . Εκτός και εάν έχει αποκτήσει Ελληνική συνείδηση τέτοια που σε περίπτωση μελλοντικής σύρραξης με την χώρα καταγωγής του πχ Αλβανία θα πολεμούσε ως Ελληνας (πχ Αμερικάνοι , Ιαπωνικής καταγωγής πολέμησαν εναντίον της Ιαπωνίας)….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ναι …. δεν μπορούν και δεν ΠΡΕΠΕΙ να φέρουν τα Εθνικά μας Σύμβολα όταν η συγκεκριμένη και μόνο Εθνική επέτειος έχει άμεση σχέση με την χώρα καταγωγής τους (28η – Αλβανοί / 25η Μαρτίου Τούρκοι – Αλβανοί – Αιγύπτιοι ) και το γεγονός που εορτάζεται και τιμάται κατά την Εθνική εορτή . Εκτός και εάν έχει αποκτήσει Ελληνική συνείδηση τέτοια που σε περίπτωση μελλοντικής σύρραξης με την χώρα καταγωγής του πχ Αλβανία θα πολεμούσε ως Ελληνας (πχ Αμερικάνοι , Ιαπωνικής καταγωγής πολέμησαν εναντίον της Ιαπωνίας)

Δεν Μπορούν …γιατί δεν δηλώνουν Έλληνες – Ελληνική συνείδηση (ας το κάνουν και δεν θα έχουμε πρόβλημα)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΛΥΤΑ … με μικρές εξαιρέσεις κατά περίπτωση .

Δεν Μπορούν …γιατί δεν έχουν ξεκαθαρίσει ότι εάν ..έστω και υποθετικά … θεωρήσουμε ότι γίνεται πόλεμος με την χώρα καταγωγής τους στο μέλλον … με ποια πλευρά θα πολεμήσουν ;. (πχ Ελλάδα – Αλβανία) .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Απαραίτητο …. όταν μιλάμε για Αλβανικής Καταγωγής Μαθητές για τον λόγο και μόνο ότι ενεπλάκησαν και στις δύο επετείους σε πόλεμο ενάντια στην Ελλάδα (ιδιαίτερα την 28η) .

Δεν Μπορούν …εάν με τις χώρες καταγωγής τους έχουμε ακόμα ανοικτά εθνικά ζητήματα και ιδιαίτερα εδαφικές έμμεσες διεκδικήσεις .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Δεν είναι απαραίτητο ….. εξαρτάται από την χώρα καταγωγής και με τα όσα έχουμε ήδη αναφέρει ….

Δεν Μπορούν …αφού υπάρχουν Έλληνες Μαθητές (ας την σηκώσει ο δεύτερος στην βαθμολογία) .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ας κάτσει να διαβάσει να γίνει πρώτος ή ας αλλάξει το “καθεστώς” το Υπουργείο Παιδείας . Λοιπά ως ήδη αναφέραμε .

Συμπέρασμα :

– Το μόνο εύκολο είναι να πάρει κάποιος μία θέση “ήξεις – αφίξεις” ….. είναι όμως αυτή υπεύθυνη στάση ;

– Επίσης το μόνο εύκολο είναι να πάρει κάποιος μία θέση “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ” χωρίς βάθος στα επιχειρήματα του (μπορεί η άποψη να είναι σωστή αλλά να στέκεται σε σαθρό θεωρητικό υπόβαθρο) ….. είναι όμως αυτή υπεύθυνη στάση ;

– Επίσης το μόνο εύκολο είναι να πάρει κάποιος μία θέση ΨΕΥΔΟΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ . “ΟΛΟΙ ΕΞΩ !! ” . Από αυτά …έχει πληρώσει η Ελλάδα μεγάλο τίμημα .

– Προσπάθησα να είμαι αντικειμενικός , ίσως να μην το κατάφερα , ίσως και να μην ήθελα ή να μην μπορούσα .

– Για ένα όμως δεν μπορείτε να διαφωνήσετε μαζί μου !! . Η όποια άποψη μου … δεν βγήκε γρήγορα … αβίαστα … “μοδάτα” … ψευτοπρατριωτικά …

Μελέτησα το θέμα – τα επιχειρήματα αρκετά …. ακόμα περισσότερο από όσα έχω γράψει …. όσα σκέφτηκα …

– ΟΔΥΣΣΕΑ …. συγνώμη ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να έχω διαφορετική άποψη !! .

– Η σημαία είναι νωρίς ακόμα για να έχεις το δικαίωμα να την σηκώσεις . Δεν είναι έτοιμη ακόμα η Ελληνική Κοινωνία . Όταν φύγει η γενιά που γεννήθηκε πριν το 1945 θα είναι όλα πιο εύκολα και για εμάς . “Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός ” .

– Έως τότε δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα να πληρώνω τους φόρους μου για τα βιβλία σου , την περίθαλψη σου , τις σπουδές σου και να υπερασπίζομαι το δικαίωμα σου να λες όσα πιστεύεις ελεύθερα . Έως τότε …. θα έχουμε έρθει ακόμα πιο κοντά …. θα έχουν απαλύνει οι πληγές τους παρελθόντος …. και ίσως εσύ τότε να μπορείς να αλλάξεις την άποψη σου ή να σε έχουμε πείσει ότι είναι τιμή να έχεις και να το λες “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ” … αλλιώς πάλι φίλοι….

– Έτσι και αλλιώς σε μια πολύ – πολιτισμική κοινωνία χωράνε όλοι ! .

– Αντε και Βουλευτής ….. -))) . Που ; …. εμένα ρωτάς τον asxeto … ; ……………. όπου θέλεις … ψήφους θα βρεις παντού ….

 

Υγ  Για όσους παίρνουν εύκολα μία απόφαση -στάση ας γνωρίζουν ότι η Αλβανία κήρυξε τον Πόλεμο στην Ελλάδα επίσημα το 1940 !!!

Υγ  Για τις Παρελάσεις γενικά πιστεύω ότι η συμμετοχή πρέπει να είναι εθελοντική και μόνο , γιατί η έκφραση – εκδήλωση πατριωτισμού δεν μπορεί να γίνεται με όρους εκβιαστικούς και τιμωρίας . Μία αναθεώρηση της μορφής που έχουν σήμερα (με εμπλουτισμό πολιτισμικών & ιστορικών στοιχείων (πχ προβολές ταινιών , επισκέψεις σε μουσεία κλπ) θα ήταν ακόμα καλύτερη.

 


Αφήστε μια απάντηση