Μενού
Αρχική / Άρθρα / Ελλας = Φως

Ελλας = Φως

Αρθογραφία για την Ελλάδα , την ιστορία , τον πολιτισμό .. μία ενότητα ΦΩΣ …

Rebranding Greece – Ομιλία του Πέτρου Οικονομίδη

"Η Ευρώπη παιδί χωρίς πιστοποιητικό γέννησης, χωρίς την Ελλάδα". Ομιλία του Πέτρου Οικονομίδη στο 11ο Διεθνές Συνέδριο "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" της ΕΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη με θέμα: Rebranding Greece. Πρόκειται για μια εκπληκτική ομιλία. Μια ομιλία που πραγματικά αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρξει διέξοδος.

Συνέχεια »

Κωνσταντίνος Γεράκης. Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης

Ο Κωνσταντίνος Γεράκης ή Κοστάντζο Φαλκόνε ήταν χαρισματικός τυχοδιώκτης Ελληνικής καταγωγής, ο οποίος κατάφερε να διοριστεί πρωθυπουργός του Σιάμ την περίοδο 1683 - 1688.Ποιος ήταν ο Κεφαλλονίτης που ξεκίνησε άφραγκος από το νησί του για να καταλήξει πάμπλουτος και δοξασμένος πρωθυπουργός στην Αυλή του βασιλιά Ναράι;

Συνέχεια »

Λιβυή. Ιστορική και Πολιτιστική αναδρομή με άρωμα Ελλάδας

Λιβυή, μία Ιστορική και Πολιτιστική αναδρομή . Στη Λιβύη υπάρχουν πέντε τόποι, που βρίσκονται κάτω από τον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.Η έξοδος των Ελλήνων από τις μητροπολικές πόλεις και η σχέση τους με την Λιβυή . Οι αρχαιολογικοί χώροι της Λιβυής και ο αρχαιολογικός πλούτος της Βορείου Αφρικής.

Συνέχεια »

Ζεύγμα. Mια ελληνική πόλη κάτω από τα νερά του Ευφράτη

Η Ζεύγμα ήταν αρχαία ελληνιστική πόλη στη σημερινή νότιο ανατολική Τουρκία. Το 80% του αρχαιολογικού της χώρου βρίσκεται από το 2000 βυθισμένο στην τεχνητή λίμνη που σχηματίστηκε από το φράγμα Μπιρετσίκ.

Συνέχεια »

Τα Εβραϊκά είναι Ελληνικά ! (Hebrew is Greek by Joseph Isaac Jahuda)

Επί 30 έτη o μεγαλοφυής Εβραίος ερευνητής Joseph Isaac Jahuda συνέκρινε τις 3 γλώσσες Εβραϊκή καί Αραβική προς την Ελληνικήν Ομηρικήν, εξέδωσε το 1982 στο Λονδίνο ένα βιβλίο 680 σελίδων με τίτλο Hebrew is Greek (Τα Εβραϊκά είναι Ελληνικά) και τα Αραβικά .Το σύγγραμμα του εκδοθέν το 1982 εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς . Ελάχιστα αντίγραφα διεσώθησαν.

Συνέχεια »

Η Μάχη των Θερμοπυλών . Ο Λεωνίδας και οι 300 .

Θρυλικός Βασιλιάς της Σπάρτης, η θυσία του οποίου στις Θερμοπύλες αποτελεί παράδειγμα υψίστης αυταπάρνησης, ηρωϊσμού και φιλοπατρίας. Είχε ταχθεί υπέρ μίας Ενωμένης Ελλάδας, και πρέσβευε την ενιαία άμυνα της με πάση θυσία.

Συνέχεια »

Ολυμπία (Ολυμπιακοί Αγώνες)

Στην Πισάτιδα χώρα, στον Ήλιδα της Πελοποννήσου βρίσκεται η Αρχαία Ολυμπία, ανάμεσα στον Αλφειό ποταμό και τον χείμαρρο. Κατά την προϊστορία υπήρχε Αρχαίος Ναός της Γης (Γαίον), πάνω στον οποίο χτίστηκε ο Ναός του Διός, και γινόταν η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Συνέχεια »

Μνήμη, Μνημεία και Δημοκρατία

..Η μεν Ακρόπολη είναι το σύμβολο των Αθηνών, ο Λευκός Πύργος είναι το σύμβολο της Θεσσαλονίκης και η Νίκη της Σαμοθράκης, το σύμβολο του νησιού. Και γιατί όχι και σύμβολο όλης της Θράκης. Αν δε πολιτική, όπως λένε κάποιοι, είναι ο χειρισμός των συμβόλων, τότε σίγουρα η παρούσα εργασία συνιστά πολιτική.....

Συνέχεια »

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων . O αρχαίος ελληνικός υπολογιστής .

Ο πρώτος υπολογιστής ήταν ελληνικής καταγωγής. Χρονολογείται από το 80 π.Χ. και κρατάει ακόμα καλά κρυμμένα τα μυστικά του. Πρόκειται για τον «Μηχανισμό των Αντικυθήρων», που ανασύρθηκε από το βυθό της θάλασσας πριν από 103 χρόνια.

Συνέχεια »

Οι Συνεργατικές (Συνεταιρισμοί) της Καλαβρίας. Μοντέλο μίμησης ; (i)

Από τις πιο ομορφότερες περιοχές της Μεσογείου, η μοναδικότητα της φύσης, χρώματα, πανοραματικές θέες και αρώματα, καλοκάγαθοι άνθρωποι και θαυμάσια κουζίνα, γραφικότατες περιοχές, από τον 8. π. Χ. αιώνα, χίλια χρόνια ελληνικές επιρροές, αλλά η πιο υποβαθμισμένη περιοχή, που μιλούν έστω και πιο σπανιότερα ακόμα γκρεκάνικα, διαβάστε τη ΣΕΙΡΑ για τις δράσεις των νέων για την ΚΑΛΑΒΡΙΑ.

Συνέχεια »