Μενού
Αρχική / Άρθρα / Διαδίκτυο – Πληροφορική

Διαδίκτυο – Πληροφορική

Αρθρα , σχόλια και ότι άλλο sxetiko για αυτό που τόσο αγαπάμε . Το Διαδίκτυο και την Πληροφορική  !!!

Λογισμικό ανοιχτού κώδικα στον δημόσιο τομέα;

Δυστυχώς, στο πρόσφατο παρελθόν (το 2008) η τότε κυβέρνηση της χώρας μας δεν εξέτασε καθόλου το ενδεχόμενο χρήσης λογισμικού ανοιχτού κώδικα στο δημόσιο τομέα, αλλά προτίμησε να επικυρώσει με νόμο συμφωνία με τη Microsoft , χωρίς να γίνει κάποια μελέτη και συζήτηση για εναλλακτικές λύσεις.

Συνέχεια »

Like και Facebook. Τα είδη των Like

Τα είδη και οι φυλές των Like στο Facebook. Γιατί όλα τα like δεν είανι ίδια, όσο κι αν στην οθόνη η λεξούλα που διαβάζουμε – και το αντίστοιχο σύμβολο με το χεράκι- είναι ένα και απαράλλακτο (και μην μου πείτε εδώ για διαφορές ανάλογα με τη γραμματοσειρά και τις ιδιότητες)

Συνέχεια »

Η ιδρυτική διακήρυξη Κόμματος Πειρατών Ελλάδος

Η ιδρυτική διακήρυξη του Κόμματος Πειρατών Ελλάδος είναι το αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας των Ελλήνων Πειρατών, με βάση τις ιδέες που αναπτύχθηκαν και ωρίμασαν σε όλη την Ευρώπη την τελευταία δεκαετία, την τρέχουσα πραγματικότητα και τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες της Ελληνικής Κοινωνίας.

Συνέχεια »

Κόμμα Πειρατών Ελλάδος. Αρχές και Ιδέες

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας δεν τοποθετείται πάνω στον ξεπερασμένο άξονα αριστερά-κέντρο-δεξιά. Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας γεννήθηκε στον 21o αιώνα, για να αποτελέσει το ΝΕΟ Λειτουργικό Σύστημα της Κοινωνίας μας, εξασφαλίζοντας σε κάθε πρόσωπο τη δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα, να συμμετέχει ψηφιακά, να ζει με αξιοπρέπεια και να αποφασίζει για το κοινό μας μέλλον.

Συνέχεια »

Blogs – Δικαστική απόφαση σταθμός

«Στο ιστολόγιο δεν υπάρχει η συνήθης ιεραρχική δομή οργάνωσης που απαντάται στα παραδοσιακά έντυπα, δηλαδή δεν υπάρχει ιδιοκτήτης, εκδότης, διευθυντής, συντάκτης, ούτε απαντώνται τα αντίστοιχα πρόσωπα που προβλέπει ο Νόμος 1178/1981 για τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς».

Συνέχεια »

Facebook, Twitter και Youtube. Έλληνες χρήστες και δραστηριότητες τους

Πόσοι είναι οι Έλληνες χρήστες των Κοινωνικών Δικτύων (Social Media) , Facebook, Twitter και Youtube ; Πόσο δραστήριοι είναι ; Πόσα είναι τα status updates και τα comments ; Πόσα tweets στέλνουν ; Πόσα Video βλέπουν και πόσα σχόλια κάνουν ;

Συνέχεια »

Steve Jobs (Στήβεν Πωλ Τζομπς)

Ο Στήβεν Τζομπς ο άνθρωπος που πήρε ένα δαγκωμένο μήλο και του έδωσε τεράστια αξία. Ο άνθρωπος που είχε την τύχη να μάθουν όλοι τον θάνατο του μέσα από τα δημιουργήματα του. Ο οραματιστής του ipod του ipad και του iphone μας άφησε τεχνολογικά ορφανούς....

Συνέχεια »

Το επίπεδο πληροφορικής στην Ελλάδα και στον Κόσμο

Στην παγκόσμια κλίμακα, η Ελλάδα κατέβηκε τέσσερις θέσεις φθάνοντας στην 36η, καθώς σημείωσε πτωχή πρόοδο σε τρεις κατηγορίες: τηστήριξη του τομέα πληροφορικής, την έρευνα & ανάπτυξη και την υποδομή του κλάδου πληροφορικής.

Συνέχεια »

Ο τεχνολογικός αναλφαβητισμός των Ελλήνων και το Υφυπουργείο internet

Οι λαοί πορεύονται και οριοθετούν το μέλλον τους όταν δημιουργούν ή αξιοποιούν συγκριτικά - στρατηγικά πλεονεκτήματα . Στην εποχή της γνώσης και της τεχνολογίας πρέπει να ετοιμάσουμε την Ελλάδα του 2010-20 . Έχοντας το άλλοθι της asxetoσύνης μας ρίχνουμε στο τραπέζι ...αυτή την σημαδιακή μέρα... την ιδέα - άποψη ότι πρέπει να δημιουργηθεί Υφυπουργείο Νέων Τεχνολογιών - Ερευνας - Πληροφορικής και Internet που θα υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό και με υφυπουργό επιστήμονα αναγνωρισμένου διεθνούς κύρους

Συνέχεια »

Τι είναι οι Rich Media Ads

Αν έχετε συναντήσει ποτέ διαφημιστικά banners τα οποία περιείχαν βίντεο, είχαν ενσωματωμένο ένα πρόγραμμα (π.χ. ένα παιγνίδι) ή υλοποιούσαν κάποια ειδική εφαρμογή multimedia, τότε γνωρίζετε ήδη τι είναι οι Rich Media Ads.

Συνέχεια »

Τα online παιγνίδια ως εργαλείο Marketing . Μια ανορθόδοξη προσέγγιση

Όλοι θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα web site με μεγάλη δημοτικότητα. Ένα δικτυακό τόπο όπου οι χρήστες θα δαπανούν πολύ χρόνο, θα παρατηρούν προσεκτικά όλα τα περιεχόμενα και θα επικοινωνούν συχνά μαζί μας.

Συνέχεια »