Μενού
Αρχική / Άρθρα / Διαδίκτυο - Πληροφορική / Κολλημένοι με το Διαδίκτυο (εθισμός)

Κολλημένοι με το Διαδίκτυο (εθισμός)

Στην πολύ συζητημένη επικαιρότητα των πολύωρων κολλημένων νέων στο διαδίκτυο και τα θετικά ή και για τις πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις του, επιθυμώ να λάβω μέρος.  Επιτρέψτε μου από την Κολωνία να επισημάνω, ότι έρευνες στη Γερμανία έχουν διαπιστώσει, ότι οι χρήστες κομπιούτερ και internet ενεργοποιούν τον εγκέφαλο παρόμοια, όπως π.χ. οι αλκοολικοί. Σε μανιώδεις χρήστες του internet έδειξαν φωτογραφίες από κομπιούτερ και από μπύρα και οινοπνευματώδη ποτά και τα αποτελέσματα ήτανε ότι οι αλκοολικοί και μανιώδεις έδειξαν ορμές του εγκεφάλου παρόμοιων μοντέλων που αρχικά ενεργοποιούν τον εγκέφαλο

Αλλά ακόμα αυτή η διάγνωση δεν αρκεί για να πούμε ότι το ιντερνετ προωθεί τη μανία, διότι έχει και σχέση με περαιτέρω ψυχικές ενοχλήσεις, που κρύβονται κάτω από τη χρήση του internet. Λέγεται ότι 90% των παθολογικών χρηστών του internet παρουσιάζουν σύνδρομο κατάθλιψης, ασθένειες φόβου καθώς και μέσα μανιώδους χρήσης και κατάχρησης.

Σε πολλές περιπτώσεις, χρησιμοποιείται τότε το διαδίκτυο όταν λείπουν ο πρακτικές επικοινωνίες και συναναστροφές από τη ζωή, όπως είναι ελλιπή αναγνώριση και στοργή στη συνέχεια ήθελα να επισημάνω ότι Η ΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ

Οι έρευνες διαπιστώνουν, ότι διαμέσου της φυγής, από την ενδιάμεση ανθρώπινη συνδιαλλαγή λόγω του σύνδρομο κατάθλιψης και φόβου στον οπτικό κόσμο μπορούν οι ψυχικές ασθένειες τότε βέβαια και στη συνέχεια να οξυνθούν.

“Εννιά από τις δέκα υποθέσεις αφορά άνδρες που βρίσκονται μεταξύ 15 και 33 ετών, αλλά δεν είναι ακριβώς γνωστό ποιοι από αυτούς είναι ευαίσθητοι. “

Εννιά από τις δέκα υποθέσεις αφορά άνδρες που βρίσκονται μεταξύ 15 και 33 ετών, αλλά δεν είναι ακριβώς γνωστό ποιοι από αυτούς είναι ευαίσθητοι. Επικίνδυνο είναι όταν κανείς είναι θύμα του internet, π.χ. ξεχνά το φαγητό, παραμελεί την υγιεινή του, ή διακόπτει κοινωνικές και ενδιάμεσες ανθρώπινες επαφές.

Αν δεν μπορεί να αλλάξει αυτήν την συμπεριφορά, αν και ευδιάκριτα το καταλαβαίνει, αυτές τις αρνητικές συνέπειες που έχει, τότε ο παθών έχασε τον έλεγχο γύρω από την συναναστροφή με το internet.

Αν δεν έλθουν και άλλες αρρωστημένες συμπεριφορές, μπορεί κανείς να προσπαθήσει, να βοηθήσει τον εαυτό του. Επειδή όμως μια τέλεια εγκράτεια στην σημερινή μας εποχή είναι δύσκολη, οφείλει κανείς να περιορίσει τη χρήση καθημερινά σε ένα προκαθορισμένο χρόνο.

Βοηθητικά είναι επίσης Ερζάτζ απασχολήσεις, όπως μια συνάντηση με φίλους και επίσης πρέπει να συμπεριληφθούν και οι στενοί συγγενείς. Και αν όλα αυτά δεν βοηθούν, οφείλει κανείς σε κάθε περίπτωση να πάρει εξειδικευμένη βοήθεια.

Εδώ παρουσιάζεται το πρόβλημα, ότι παθολογική χρήση του internet δεν αναγνωρίζεται ως μανία και δεν μπορεί να γραφεί ιατρικά ως θεραπεία. Επειδή όμως συχνά στη μανιώδη χρήση του internet παίζουν σπουδαίο ρόλο και σε άλλες ψυχικές ασθένειες, μπορεί διαμέσου της διάγνωσης αυτών να τεθεί σε θεραπεία επίσης της εξάρτησης από το internet.


Αφήστε μια απάντηση