Μενού
Αρχική / Άρθρα / Πρόσωπα / Barack Obama (Μπαράκ Ομπάμα). President of the United States

Barack Obama (Μπαράκ Ομπάμα). President of the United States

Ο πατέρας του Barack Obama, Barack Hussein Obama, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό στην Κένυα, με τον πατέρα του, ο οποίος ήταν υπάλληλος.Η μητέρα του Barack Obama,  Ann Dunham, μεγάλωσε στην μικρή πόλη Kansas. Ο πατέρας της εργαζόταν στις εξέδρες πετρελαίου και στη συνέχεια υπέγραψε  για τον Β ‘ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η μητέρα της πήγε να δουλέψει και μετά τον πόλεμο,  σπούδασε στην GI Bill, αγόρασε ένα σπίτι μέσω του Ομοσπονδιακού Προγράμματος Στέγασης  και μετακόμισε δυτικά προς τη Χαβάη.

Ήταν εκεί, στο πανεπιστήμιο της Χαβάη, όπου οι γονείς του Barack Obama συναντήθηκαν. Η μητέρα του ήταν φοιτήτρια  εκεί και ο πατέρας του είχε κερδίσει μια υποτροφία που του επέτρεψε να φύγει από την Κένυα και να συνεχίσει το όνειρο του στην Αμερική.

Ο Barack Obama γεννήθηκε στην Χαβάη στις Αυγούστου 4η, 1961. Όταν έγινε 2 ετών οι γονείς του χώρισαν και ο πατέρας του επέστρεψε στην Κένυα. Ο  Barack Obama μεγάλωσε με τη μητέρα του στη Χαβάη  και όταν έγινε 6 ετών, μετακόμισαν στην  Ινδονησία, όπου και ξαναπαντρεύτηκε. Ο  Barack Obama  φοίτησε σε μουσουλμανικό σχολείο στη Τζακάρτα και στη συνέχεια  φοίτησε δύο χρόνια σε καθολικό σχολείο. Αργότερα, μετακόμισαν  στη Νέα Υόρκη, όπου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια το 1983. Απόφοιτος του πανεπιστημίου Columbia και του Harvard Law School,

“έγινε ο πρώτος Αφρο-Αμερικανός Πρόεδρος του Harvard Law Review”

Έπειτα επέστρεψε στο  Σικάγο, όπου είχε οργανώσει μία κοινότητα μαζί με την εκκλησία που βοηθούσαν του φτωχούς ανθρώπους,  για την πρακτική ως δικηγόρος πολιτικών δικαιωμάτων και  να διδάξει το  συνταγματικό δίκαιο, πριν από τις τρεις θητείες στη γερουσία του  Illinois Γερουσίας από το 1997 έως το 2004.


(Ο Barack Obama και οι Ελληνες…. θα δειξει…)

Μετά από μια αποτυχημένη προσφορά για μια θέση στην Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων το 2000, ανακοίνωσε την εκστρατεία του για την αμερικανική Γερουσία τον Ιανουάριο του 2003. Μετά την αρχική  νίκη τον Μάρτιο του 2004, θα του δοθεί η ευκαιρία να μιλήσει   στη διάσκεψη της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης, τον Ιούλιο του 2004. Το Νοέμβριο του 2004, είχε εκλεγεί στη Γερουσία, με 70 τοις εκατό των ψήφων.

Michael Robinson Obama   γεννήθηκε 17 Ιανουαρίου 1964 μεγάλωσε στη νότια πλευρά του Σικάγο και αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Princeton και του Harvard Law School. Μετά την ολοκλήρωση της τυπικής εκπαίδευσης, επέστρεψε στο Σικάγο και δέχθηκε μια θέση στο δικηγορικό γραφείο. Επίσης εργαζόταν σαν  σύμβουλος  σε μια καλοκαιρινή συνεργασία με το Harvard, όπου και γνώρισε τον Barack Obama, σε ένα επιχειρηματικό γεύμα . Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Οκτώβριο 1992 και  έκαναν  δύο κόρες, τη Malia  Ann , η οποία γεννήθηκε το 1998 και τη Natasha η οποία γεννήθηκε το 2001.

Στις 10 Φεβρουαρίου 2007, ο  Barack Obama ανακοίνωσε την  υποψηφιότητά του για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μπροστά από Old State Capitol κτίριο στο Springfield, Illinois. Η επιλογή της τοποθεσίας για την  ανακοίνωση ήταν συμβολική γιατί εκεί ο Αβραάμ Λίνκολν έδωσε την ιστορική  ομιλία  “House Divided” το  1858.

O Barack Obama έγινε πρόεδρος των Δημοκρατικών 3 Ιουνίου , κέρδισε την αντίπαλο του Hilary Clinton.  Από τότε αγωνιζόταν  για τις γενικές εκλογές κατά του γερουσιαστή των Ρεπουμπλικανών   John McCain.  Τελικά έπειτα από πολλούς μήνες αγωνίας η ημέρα έφτασε. Στις 4 Νοεμβρίου 2008, Barack Obama  νίκησε John McCain και έγινε ο πρώτος Αφρο – Αμερικάνος  Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.


Αφήστε μια απάντηση