Μενού
Αρχική / Ενθετα - Αφιερώματα / Αποκριές / Αποκριάτικες αποδράσεις

Αποκριάτικες αποδράσεις

Η Καθαρή Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου φέτος (ημέρα που ξεκινά η Σαρακοστή) είναι παραδοσιακή μέρα για έξοδο στη φύση, πικνίκ, μάζεμα λουλουδιών και πέταγμα χαρταετού. Επιπλέον το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τριήμερα του χρόνου για μία απόδραση από τα συνηθισμένα.

Η ευκαιρία για ξεκούραση και επίσκεψη σε μέρη που ονειρευόμαστε, αποτελεί συνήθεια και επιλογή των περισσότερων.  Βενετία, Νίκαια, Βαρκελώνη η Πράγα; Αράχωβα, Καλάβρυτα η Καρπενήσι; Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες προτάσεις για ταξίδια εκτός Ελλάδος -με τη διευκρίνιση ότι δεν είναι πληρωμένες καταχωρίσεις:

Βενετία, 6ήμερη οδική: Το καρναβάλι ήταν πάντα στη Βενετία μια μαγική στιγμή, στην οποία συμμετείχε όλη η πόλη αδιαφορώντας τις λίγες εκείνες ημέρες για τους κοινωνικούς νόμους που καθόριζαν τη ζωή των πολιτών της Γαληνοτάτης. Κρυμμένοι πίσω από την “bauta” μεταμφιεσμένοι σε Domino ή Pulcinella έμπαιναν στις αυλές των παλατιών, χόρευαν και διασκέδαζαν στα κανάλια και τις πλατείες σε γιορτές που κράταγαν όλη μέρα κι όλη νύχτα. Το αδύνατο γινόταν δυνατό, το απαγορευμένο, προσιτό, η αριστοκρατία ανακατευόταν με τις λαϊκές τάξεις. Η Βενετσιάνικη παράδοση της μάσκας και των μεταμφιέσεων, η «mascarar», λέγεται ότι ξεκίνησε από παρέες νεαρών Βενετσιάνων ευγενών που διασκέδαζαν με τους φίλους τους διοργανώνοντας γιορτές και παραστάσεις στη διάρκεια του καρναβαλιού. Σας προτείνουμε να κάνετε μια κρουαζιέρα στην λιμνοθάλασσα για να γνωρίσετε τα νησιά Μουράνο, Μπουράνο και Τορτσέλο.

6ήμερη οδική: Τιμές κατ’ άτομο:

Σε δίκλινο /τρίκλινο: € 46O
Σε μονόκλινο: € 590
Παιδί έως 11 ετών (στο δωμάτιο με 2 ενήλικες): € 450

Προαιρετική επιβάρυνση καμπινών κατ’ άτομο για κάθε διαδρομή:

Σε τετράκλινη εξωτερική € 15
Σε τρίκλινη εσωτερική € 20
Σε τρίκλινη εξωτερική € 25
Σε δίκλινη εσωτερική € 30
Σε δίκλινη εξωτερική € 35

Εισιτήρια πλοίου σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες κλιματιζόμενες με ντους και τουαλέτα (ΑΒ4) στην θαλάσσια διαδρομή ΠΑΤΡΑ – ΑΓΚΟΝΑ – ΠΑΤΡΑ.

3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Μέστρε της Βενετίας με πρωινό

Μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.

Ιδιωτικό βαπορέτο στην Βενετία την ημέρα της ξενάγησης.

Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

Ελληνόφωνος συνοδός.

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι στα μουσεία

Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα

Βαρκελώνη, 5ήμερη αεροπορική: Μια πόλη παθιασμένη με τη ζωή, το στυλ, τις αντιθέσεις. Δεν σε ρωτάει σε κατακτάει και σε μεθάει…όχι μόνο με Κάβα, την γνωστή ισπανική σαμπάνια. Όλοι οι αρχιτεκτονικοί ρυθμοί ρομανικός, καταλανικός, γοτθικός, επιβλητικό μπαρόκ και φυσικά ο μοντερνισμός που στην έκφραση του από τον Αντόνιο Γκαουντί είναι από μόνος του ένας λόγος να επισκεφτεί κανείς τη πόλη. Περιπλανηθείτε στη πόλη που άλλαξε προφίλ μετά τους ολυμπιακούς αγώνες χωρίς να χάσει ποτέ το κυκλοθυμικό χαρακτήρα της. Η γοτθική συνοικία, η πολυθόρυβη Ράμπλας, το μισοτελειωμένο όνειρο του η Σαγράδα Φαμίλια, το ισπανικό χωριό, τα μικρά εστιατόρια που σερβίρουν tapas και cava σας προκαλούν και θα ενδώσετε. Προτείνουμε προαιρετική εκδρομή στο Figueres, όπου βρίσκεται το μουσείο του διάσημου ζωγράφου Salvador Dali. Αφεθείτε στην σουρελεαστική ατμόσφαιρα που εκπνέουν τα έργα του απ’ τα πρώτα χρόνια της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας έως και τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Περιπλανηθείτε επίσης στην πανέμορφη Girona, μια από τις σπουδαιότερες ιστορικές πόλεις της Καταλονίας και θαυμάστε τις δαντελένιες ακρογιαλιές της ξακουστής Costa Brava.

5ήμερη αεροπορική. Τιμή συμμετοχής στην εκδρομή:
Κατ’ άτομο σε δίκλινο: € 575
Κατ’ άτομο σε μονόκλινο: € 715
Κατ’ άτομο σε τρίκλινο: € 575
Παιδί 2- 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δυο ενήλικες: € 515

Οι πτήσεις σας με την Alitalia (μέσω Μιλάνου) έχουν επιβάρυνση φόρων αεροδρομίων: € 130,00  Οι πτήσεις σας με την Iberia έχουν επιβάρυνση φόρων αεροδρομίων: € 80,00

Νίκαια, 6ήμερη οδική εκδρομή: Ένα καρναβάλι εντυπωσιακό, φαντασμαγορικό με παρελάσεις, ανθοστόλιστα άρματα, εκπλήξεις, χρώματα, μουσική και διασκέδαση. Από τα αριθμημένα καθίσματα στις εξέδρες της παραλίας της Νίκαιας θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά μια από τις ωραιότερες γιορτές της Αποκριάς που φέτος έχει θέμα «ΚΙNG OF THE GRAND FREE-FOR-ALL». Η κοσμοπολίτικη Γαλλική Ριβιέρα στην διάθεσή σας. Με τα πολυτελή ξενοδοχεία , τις αμμουδερές παραλίες, τις πολυτελείς θαλαμηγούς και την φημισμένη νυχτερινή ζωή. Το παρασκήνιο της περιήγησής σας στην Νίκαια, ορίζουν τα χρώματα της θάλασσας, του ήλιου και των γύρω λόφων. Η Νίκαια «αποπλανεί» τον επισκέπτη για την ενεργητικότητά της, τις πανέμορφες προσόψεις στο χρώμα της ώχρας, τις γραφικές υπαίθριες αγορές της και πάνω απ’όλα για την αυθεντικότητά της. Πόλη των τεχνών, η Νίκαια ήταν η γενέτειρα πολλών καλλιτεχνών: Λωτρέκ, Μοντιλιάνι, Ρενουάρ, Σαγκάλ και Ματίς είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που υπέκυψαν στην ομορφιά της πόλης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η πόλη διαθέτει 19 μουσεία και γκαλερί, 32 ιστορικά μνημεία και μεγάλες εκτάσεις πάρκων και κήπων αλλά και 150 τεχνητές λίμνες και συντριβάνια.

Περιλαμβάνονται:

Εισιτήρια πλοίων σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες κλιματιζόμενες με ντους και τουαλέτα (ΑΒ4) στην θαλάσσια διαδρομή ΠΑΤΡΑ – ΑΓΚΩΝΑ – ΠΑΤΡΑ.

Τρεις διανυκτερεύσεις στην Νίκαια στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL ASTON 4* (κεντρικό A´κατηγ.) σε δίκλινα δωμάτια.

Τρία μπουφέ προγεύματα.

Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.

Εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Εισιτήρια αριθμημένων θέσεων στην εξέδρα για τις παρελάσεις Flower Parade & Carnival Parade.

Ελληνόφωνος συνοδός

Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι μουσείων

Φιλοδωρήματα

Αχθοφορικά

Τιμή συμμετοχής κατ’άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο: € 495

Προαιρετική επιβάρυνση καμπινών κατ’άτομο για κάθε διαδρομή:
Σε τετράκλινη εξωτερική € 15
Σε τρίκλινη εσωτερική € 20
Σε τρίκλινη εξωτερική € 25
Σε δίκλινη εσωτερική € 30
Σε δίκλινη εξωτερική € 35

Πράγα, 4ήμερη αεροπορική. Όσοι την επισκέπτονται έχουν την αίσθηση ότι μπήκαν στις σελίδες ενός παραμυθιού· κι όχι άδικα. Πύργοι, πριγκίπισσες, ιδιόρρυθμοι βασιλιάδες, παλάτια, ο Μολδάβας με το γκόλεμ του συνθέτουν ένα μανδύα γοτθικό με πινελιές ρομαντικής μελαγχολίας. Ο θρύλος λέει πως η Πράγα χτίστηκε γύρω από το κάστρο της, όταν η πριγκίπισσα Λίμπουσε, αυτοκράτειρα των Τσέχων, είδε σε ένα όραμα έναν άνδρα να λαξεύει το κατώφλι στο λόφο που υψωνόταν πάνω από τον ποταμό που διασχίζει την Πράγα.  Η πόλη πήρε το όνομά της από την τσέχικη λέξη Prah, που σημαίνει κατώφλι, ενώ ο ίδιος θρύλος λέει πως η πριγκίπισσα προφήτεψε μια πόλη της οποίας η δόξα και η φήμη θα έφταναν μέχρι τα αστέρια. Από τον 9ο αιώνα, οπότε και ιδρύθηκε, η Πράγα έγινε κέντρο του εμπορίου, των τεχνών και των επιστημών, φιλοξένησε προσωπικότητες όπως το Μότσαρτ, τον Κάφκα, τον Κέπλερ και τον Γκαίτε, διεκδίκησε την έδρα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, περιήλθε στην κυριαρχία των Αυστριακών, των Γερμανών και του σοβιετικού καθεστώτος, για να απελευθερωθεί οριστικά το 1989 και να συνεχίσει απερίσπαστη να εξαπλώνει τη φήμη της μέχρι τα αστέρια. Για το βράδυ σάς προτείνουμε δείπνο σε κάποιο από τα παραδοσιακά εστιατόρια και φυσικά να δοκιμάσετε τις διάσημες τσέχικες μπύρες. Επισκεφτείτε το μουσείο του Μούχα ή το Εθνικό Μουσείο, κάντε τις βόλτες σας στα στενάκια και ανακαλύψτε υπέροχα κρύσταλλα, μαριονέτες και γκραβούρες. Τέλος μη χάσετε μια κρουαζιέρα με φαγητό στο Μολδάβα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδρομή στο Κάρλοβι Βάρι. Γνωστό για τα ιαματικά του λουτρά ήταν πάντα ένας ιδιαίτερα αγαπητός τόπος αναψυχής βασιλιάδων, πλούσιων και καλλιτεχνών. Μέσα σε μια οργιώδη καταπράσινη φύση τα υπέροχα κτίρια με το αναγεννησιακό στυλ θα σας γοητεύσουν.

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την CSA

Διαμονή στο ξενοδοχείο PRESIDENT 5* (www.hotelpresident.cz)

Πρόγευμα καθημερινά και 3 γεύματα

Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο

Ξεναγήσεις

Συνοδός στον τόπο προορισμού

Ενημερωτικά έντυπα

Ασφάλιση αστικής επαγγελματικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίου

Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα

Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Τιμή συμμετοχής στην εκδρομή:

€ 615 κατ’ άτομο σε δίκλινο
€ 755 κατ’ άτομο σε μονόκλινο
€ 615 κατ’ άτομο σε τρίκλινο
€ 465 παιδί 2-12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δυο ενήλικες.

Για περισσότερες πληροφορίες αποτανθείτε στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα η στην TUI Hellas: Νίκης 17, 105 57 Αθήνα, Τηλ. 2103713400, Φαξ. 2103244585.  E-mail: leisure@tui.gr

Σχετικά άρθρα στο «ΕΝ ΛΕΥΚΩ»:

Αποκριάτικες ώρες στη Βενετία
http://www.rodosport.gr/enlefko/apokriatikes.ores.venetia.htm

Η φλόγα της Ελλάδας στη Βενετία
http://www.rodosport.gr/enlefko/floga.tis.eladas.htm

Βενετία, Ντίσνεϊλαντ για μεγάλους
http://www.rodosport.gr/enlefko/benetia.ntisneilant.htm

Πράγα, η πιο όμορφη της Ευρώπης
http://www.rodosport.gr/enlefko/praga.htm

Στην καυτή Βαρκελώνη
http://www.rodosport.gr/enlefko/barkeloni.htm

Βαρκελώνη, η πόλη των θαυμάτων
http://www.rodosport.gr/enlefko/barkeloni.2.htm

Νίκαια, το πάρκο των πλουσίων http://www.rodosport.gr/enlefko/nikea.htm


Αφήστε μια απάντηση