Μενού
Αρχική / Ενθετα - Αφιερώματα / Πάσχα - Easter / Στην Κέρκυρα, το Πάσχα

Στην Κέρκυρα, το Πάσχα

Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφτεί κάποιος την Κέρκυρα είναι η άνοιξη. Η καταπληκτική σε κάλλος φυσική ομορφιά με τα μαγευτικά εναλλασσόμενα τοπία, σε συνδυασμό με τον λαμπρό εορτασμό του Πάσχα, της «λαμπριάς», όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, την κάνει έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για Έλληνες και ξένους. Οι πολυάριθμες εκκλησίες του νησιού κάνουν ακόμη πιο θρησκευτικό το κλίμα των ημερών. Σε καμιά άλλη περιοχή της Ελλάδας, διαβεβαιώνουν οι ντόπιοι, ούτε σε χωριό ούτε σε πόλη, δεν νιώθει κανείς τόσο έντονα την ατμόσφαιρα της μεγάλης γιορτής.

Στην Κασσιώπη βρίσκεται μια από τις πιο παλιές, ιστορικές και καλοδιατηρημένες εκκλησίες του νησιού, αφιερωμένη στην Παναγία την ΚΑΣΣΩΠΗΤΡΑ την θαυματουργή, όπου με αυτή αφετηρία ξεκινούν και τελειώνουν όλες οι λαμπρές πασχαλινές εκδηλώσεις. Πρόκειται για την πιο ωραία περιοχή στο βορειανατολικότερο άκρο του νησιού, όπου ο επισκέπτης απολαμβάνει την χάρη του βουνού και της θάλασσας, γι αυτό προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες υψηλής ποιότητας .

Το Πάσχα είναι πόλος έλξης γιατί συνδυάζει την μοναδική φυσική ομορφιά με την γοητεία ενός γραφικού αμφιθεατρικού λιμανιού, την κοσμοπολίτικη φινέτσα της περιοχής, την έντονη γιορτινή ατμόσφαιρα, αλλά και τις ποικίλες και προσιτές επιλογές σε καφετέριες και εστιατόρια που αναδεικνύουν την κερκυραϊκή κουζίνα. Η Κασσιώπη (φωτογραφία αριστερά) τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει τους δικούς της φανατικούς θαυμαστές με κορυφαίες τις θρησκευτικές εκδηλώσεις το βράδυ του Επιτάφιου, όπου γίνεται η περιφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, ενώ προπορεύεται ο Σταυρός του Μαρτυρίου που τον συνοδεύουν χορωδίες.

Το βράδυ της Ανάστασης είναι μοναδική η εμπειρία των στιγμών στο αμφιθεατρικό λιμανάκι, όπου η επαφή με την πομπή της τελετής είναι άμεση και μικρές τρεμάμενες φλόγες από εκατοντάδες αναμμένα κεριά φωτίζουν υποβλητικά όλη την πλατεία. Την ώρα του “Χριστός Ανέστη” πυροτεχνήματα πυροδοτούνται από τους δυο κυματοθραύστες, τις βάρκες αλλά και το Φρούριο, το οποίο δεσπόζει πάνω από την εκκλησία και το λιμάνι και προσφέρουν ένα θέαμα συναρπαστικό.

Επιπλέον η Κασσιώπη μπορεί να αποτελέσει τη βάση των εξορμήσεων σας, αφού το βόρειο τμήμα του νησιού προσφέρει πολλά αξιόλογα μέρη για επίσκεψη.

Στην πρωτεύουσα ακολουθήστε τους επιταφίους της Μ. Παρασκευής στα στενά καντούνια, φυλαχτείτε από τις «ιπτάμενες» κανάτες των Κερκυραίων το Μ. Σάββατο και ευχηθείτε το «Χριστός Ανέστη» στην Σπιανάδα, τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων.

Μια ελκυστική πρόταση διαμονής με προσφορές για τις μέρες του Πάσχα μας έρχεται από το οικογενειακό hotel-apt SOLARIS. Βρίσκεται στην Κασσιώπη, το ομορφότερο σημείο του νησιού, έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του για ακόμα μια χρονιά μέσα σε ένα χώρο ζεστό, προσεγμένο και με γούστο φτιαγμένο. Αποτελείται από ευρύχωρα διαμερίσματα με μπαλκόνι και πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες.

Για τους πιο απαιτητικούς και κατόχους πιστωτικών καρτών συστήνουμε το υπέροχο Grecotel Corfu Imperial, χτισμένο σε μια καταπράσινη ιδιωτική χερσόνησο, αποτελεί την επιλογή επώνυμων, αλλά και ανώνυμων εραστών της ποιοτικής διαμονής. Δωμάτια, bungalows και σουίτες για όλα τα γούστα και τα πορτοφόλια, όλα όμως με αξεπέραστη θέα στο Ιόνιο και διακριτική, πλην όμως άψογη, εξυπηρέτηση όλο το 24ωρο. Με λίγα λόγια, από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Κέρκυρα. Τιμή: ­€215/άτομο σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, ­€320 junior bungalow suite με πρωινό.
Grecotel Corfu Imperial 5* (τηλέφ. 26610 91481, 210 7280400)

Για φαγητό επιλέξτε:

– Mon Repos, εντός του ξενοδοχείου με δημιουργίες από διεθνή και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα (μενού Ανάστασης με παραδοσιακή ρουμελιώτικη μαγειρίτσα με σπανάκι και μπούκοβο).

– Etrusco: To καλύτερο ιταλικό του νησιού.

Πως θα πάτε:

Αεροπορικώς με την Ολυμπιακή (210-9666.666) και την Aegean Airlines (210-9988.300) καθημερινά από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τρεις φορές την εβδομάδα από τη Θεσσαλονίκη. Ακτοπλοϊκώς από την Ηγουμενίτσα (Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας 26650-22235) με το φερι μπόουτ ανοιχτού τύπου. Θα σας μεταφέρει, με θάλασσα μέχρι 7 Μπωφόρ, ύστερα από 1 ώρα και 45 στο λιμάνι της Κέρκυρας. Σε 1 ώρα και 10′ θα φθάσετε με «κλειστό» φέρι – είναι λίγο πιο ακριβό, αλλά σχεδόν παντός καιρού – είτε στο λιμάνι της Κέρκυρας ή στη Λευκίμμη. Τα ιπτάμενα δελφίνια εκτελούν το αντίστοιχο δρομολόγιο σε 40′. Από την Πάτρα (Λιμεναρχείο Πάτρας 2610-341.002) τα μεγάλα πλοία αναχωρούν το καλοκαίρι καθημερινά μετά τις 23.00 για την Κέρκυρα, εκτός από τη Δευτέρα. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 7 ώρες. Τέλος, δρομολόγια για Κέρκυρα πραγματοποιούνται και από τη Σαγιάδα της Θεσπρωτίας (Λιμεναρχείο Σαγιάδας 26640-51217) ή από τη Βενετία της Ιταλίας!

Χρήσιμα Τηλέφωνα:

Κωδικός 26610 *Νοσοκομείο 88200 * Αστυνομία 39509, Τουριστική Αστυνομία 30265 * Τροχαία 39294 * ΕΟΤ 37520 * Λιμεναρχείο 32655 * Δήμος 31697.


Αφήστε μια απάντηση