Μενού
Αρχική / Άρθρα / Ταξίδια / Πράγα, η πόλη που μου έμαθε τα παραμύθια

Πράγα, η πόλη που μου έμαθε τα παραμύθια

Τι να πρωτοθυμηθώ από τα ταξίδια μου στην Πράγα που μου έμαθε τα παραμύθια. Η πόλη του Κάφκα δεν είναι μόνο ένα υπαίθριο μουσείο μπαρόκ, ροκοκό, αναγεννησιακής και γοτθικής αρχιτεκτονικής, αλλά και μια ολοζώντανη πόλη με μποέμ ατμόσφαιρα, street life και πολύ μουσική.

Καλλιτέχνες πωλούν τα δημιουργήματά τους στη Γέφυρα του Καρόλου, βιολιστές δημιουργούν το υπαίθριο soundrack, φοιτητές πίνουν τσέχικες μπίρες, polevka- σούπα λαχανικών και klobasy- ψητά λουκάνικα στις μπιραρίες με τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα, διανοούμενοι διαβάζουν Κούντερα στα αρ νουβό καφέ της πόλης, ενώ ταξιδιώτες και ντόπιοι συνωστίζονται στα διάσημα jazz club της Πράγας. Κι επειδή είπα για μουσική, αν οι νότες είναι το οξυγόνο σας κλείστε δωμάτιο στο Aria Hotel, όπου κάθε όροφος είναι αφιερωμένος σε ένα είδος μουσικής: τζαζ, όπερα, κλασική και σύγχρονη.

Η παραμυθένια ατμόσφαιρα θέλει και σπέσιαλ φαγητό. Προτείνω ζαρκάδι με καραμελωμένα κρεμμύδια και πουρέ γλυκοπατάτας στο υπερπολυτελές Coda του ξενοδοχείου Aria και για να μυηθείτε στην τσέχικη κουζίνα πάτε στο U Medvidku. Η νυχτερινή διασκέδαση έχει στυλ στο Alcohol bar με τη σοφιστικέ νεοϋρκέζικη ατμόσφαιρα και την εξαιρετική house μουσική.

Aν θελήσετε να κάνετε μια εξόρμηση εκτός Πράγας προτείνω να πάτε σ’ ένα μεσαιωνικό χωριό, το Σκρούμλοβ, που βρίσκεται στα σύνορα με την Αυστρία. Θαρρείς κι είναι ξεχασμένο στο χρόνο, γεμάτο αξιοθέατα και εκθέσεις. Χτισμένο ανάμεσα σε μαιάνδρους που σχηματίζει ο ποταμός Μολδάβας, έχει έντονο τον αέρα του παρελθόντος στα σοκάκια του. Στο Skrumlov επισκεφθείτε το πανέμορφο κάστρο και δείτε τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκθέσεις. Το 1992, ολόκληρη η περιοχή ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO.

Οι «ταξιδιώτες του καναπέ» κάντε μια on line βόλτα στο www.skrumlov.info και διαβάστε την ιστορία του τόπου, χαζέψτε φωτογραφίες και παρατηρήστε τις εικόνες που μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο από την webcam.

Περισσότερα για την Τσεχία μπορείτε να δείτε σε προηγούμενα άρθρα εδώ


Αφήστε μια απάντηση