Μενού
Αρχική / Άρθρα / Υγεία - Ασθένειες / Απώλεια βάρους . Ορισμένα αληθινά δεδομένα !

Απώλεια βάρους . Ορισμένα αληθινά δεδομένα !

Στο σημερινό θα άρθρο αναφερθούμε στο μύθο που αναφέρετε ότι η απώλεια βάρους και ιδιαίτερα λίπους, επιταχύνεται από τον ιδρώτα, τις ειδικές κρέμες, την παθητική γυμναστική και τα ηλεκτρόδια.

Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα, γιατί είναι ένας απλώς μύθος η συγκεκριμένη άποψη, θα πρέπει να καταλάβουμε με απλά λόγια, το πώς ο οργανισμός μας χάνει κιλά και ιδιαίτερα λίπος. Αξίζει να διαβάσετε τη συνέχεια και να ενημερωθείτε, ακολουθώντας απλά επιστημονικά δεδομένα.

Μερικά απλά επιστημονικά δεδομένα…

“Η συσσώρευση λίπους και περιττών κιλών, είναι αποτέλεσμα τις συστηματικής κατανάλωσης περίσσειας ενέργειας”

Δεδομένο 1: Κάθε άνθρωπος με βάση τον σωματότυπό του, το φύλο του και την δραστηριότητα την οποία ασκεί καθημερινά, έχει μια βασική ανάγκη από πρόσληψη ενέργειας.

Δεδομένο 2: Η ενέργεια έχει σαν μονάδα μέτρησης τις θερμίδες, τις οποίες προσλαμβάνουμε καθημερινά, από τις τροφές τις οποίες καταναλώνουμε.

Δεδομένο 3: Εάν καταναλώσουμε περισσότερες θερμίδες από αυτές που χρειαζόμαστε σε ημερήσια βάση, ο οργανισμός τις αποθηκεύει με τη μορφή λίπους, ενώ εάν καταναλώσουμε λιγότερες, ο οργανισμός χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο λίπος για να καλύψει τις ανάγκες ενέργειας.

Συμπέρασμα: Η συσσώρευση λίπους και περιττών κιλών, είναι αποτέλεσμα τις συστηματικής κατανάλωσης περίσσειας ενέργειας, την οποία ο οργανισμός μας αποθηκεύει με τη μορφή λίπους.

Ποιοι είναι λοιπόν οι τρόποι για να ”διώξουμε” το περιττό λίπος και να χάσουμε κιλά ;

Με βάση τα δεδομένα τα οποία αναφέραμε, θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να καταναλώσουμε ενέργεια, η οποία είναι αποθηκευμένη ως λίπος στον οργανισμό μας.

Δεδομένο 4 (και τελευταίο): Ο μόνος τρόπος για να καταναλωθεί ενέργεια, που ισούται με θερμίδες και λίπος… είναι να υπάρξει ανάγκη κατανάλωσης θερμίδων… δηλαδή να παραχθεί από τον οργανισμό ”Εργο (w)”.

Λίπος = ενέργεια = θερμίδες –> καταναλώνονται μόνο με Έργο (w)

Με βάση λοιπόν τα επιστημονικά και μη αμφισβητούμενα δεδομένα μας, ο μόνος τρόπος για να καταναλώσουμε λίπος είναι:

1) Να παράγουμε επιπλέον Έργο (άσκηση, αθλοπαιδιές) σε σχέση με αυτό που ασκεί καθημερινά ο οργανισμός μας (Βασικό καθημερινό Έργο: περπάτημα, εργασία, βασικές λειτουργίες επιβίωσης του οργανισμού μας κ.α. ).

2) Να μειώσουμε τις προσλαμβάνουσες θερμίδες, έτσι ώστε να μην αρκούν για το βασικό καθημερινό Έργο (w) και να αναγκαστεί ο οργανισμός μας, να χρησιμοποιήσει την αποθηκευμένη ενέργεια.

Τι αναφέρει ο μύθος ;

Ο μύθος αναφέρει ότι: με μια φόρμα που μας ιδρώνει, με μια κρέμα που απλώς αλείφουμε, με το να καθόμαστε σε ένα κρεβάτι και να σηκώνονται τα άκρα μας από μόνα τους (παθητική γυμναστική) ή με το να συσπούνται οι μύες μας από μόνοι τους ηλεκτρικά, μπορούμε να χάσουμε λίπος.

Η ερώτηση σε όλα αυτούς τους (πανάκριβους) μύθους είναι: Έργο (w) για να καταναλωθεί ενέργεια, παράγεται ;;;

Απάντηση: σε καμία περίπτωση.

Αναλυτικά…

Κρέμες: δεν υπάρχει συστατικό που να απελευθερώνει το λίπος. Εάν υπάρχει και όντως ελευθερώνει το λίπος, από τι στιγμή που δεν καταναλώνεται… που πάει ;

Φόρμες: Η τεχνιτή εφίδρωση δεν βοηθάει στην κατανάλωση λίπους, για τον απλό λόγο ότι δεν παράγεται επιπλέον Έργο (w) από το σώμα μας, εκτός από αυτό που ασκεί η καρδιά, για στείλει αίμα στην περιφέρεια για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας.

Παθητική γυμναστική: Δεν καταναλώνεται έργο και οι μύες δεν συσπώνται ενεργητικά για να ασκήσουν Έργο (w)… είναι μια καλή μέθοδος αποκατάστασης τραυματισμών.

Ηλεκτρόδια: Χρησιμοποιούνται στη φυσιοθεραπεία ως βασική μέθοδος αποκατάστασης μυϊκής ατροφίας… τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει σε ένα υγιή οργανισμό ;;

Η Λύση…

Διατροφή (μείωση θερμίδων) και άσκηση (παραγωγή Έργου), σεβόμενοι συνεχώς τον τρόπο που είναι φτιαγμένος να λειτουργεί από τη φύση ο οργανισμός μας !

Ενημερωθείτε σωστά και προστατέψτε την υγεία σας…


Αφήστε μια απάντηση