Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Διατροφή (Σελίδα 20)

Διατροφή

Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές και χρήσιμες καταχωρήσεις περί Διατροφής,συστατικά τροφίμων,βιταμίνες τροφίμων,συμβουλές για ισορροπημένη διατροφή .

ΑΣΒΕΣΤΙΟ

Ο βασικός ρόλος του ασβεστίου είναι δομικός και αποτελεί βασικό συστατικό οστών και δοντιών.Συμμετέχει στην καλή λειτουργία του μυικού συστήματος (συμπεριλαβάνοντας την καλή λειτουργία της καρδιάς) καθώς και στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Συμμετέχει επίσης στην πήξη του αίματος …

Συνέχεια »

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

Η βιταμίνη C αποτελεί ένα από τα βασικά αντιοξειδωτικά. Είναι απαραίτητη για το σχηματισμό και την διατήρηση του κολλαγόνου. Επιπλέον η βιταμίνη C αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου μετατρέποντας το δισθενή σίδηρο σε τρισθενή, μορφή με την οποία απορροφάται ευκολότερα. …

Συνέχεια »

Αρνί και σαλάτα

Συνδυάζοντας το αρνί με μία φρέσκια ή βραστή σαλάτα , μειώνετε την χοληστερίνη που παίρνετε . Αυτό συμβαίνει γιατί τα λαχανικά περιέχουν φυτικές ίνες , οι οποίες εμποδίζουν την απορρόφηση της χοληστερίνης από τον οργανισμό .

Συνέχεια »

Φασόλια

Βράζοντας τα φασόλια στο ίδιο νερό – εκεί όπου “φούσκωσαν ” – δεν πετάμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες ( ομάδα Β ) και τα ανόργανα στοιχεία του οσπρίου ( μαγνήσιο , ασβέστιο ).

Συνέχεια »

ΔΙΑΙΤΑ

Πριν ξεκινήσετε δίαιτα κρατήστε σημειώσεις με όλα όσα τρώτε και πίνετε σε ένα 24ωρο , επί 10 περίπου μέρες . Έτσι , θα επισημάνετε τα διατροφικά λάθη που ενδεχομένως κάνατε , ώστε να τα αποφύγετε από την αρχή της δίαιτά …

Συνέχεια »

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α

Επουλώνει γρήγορα τις πληγές . Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού στις μολύνσεις , προστατεύει την όραση , ευνοεί το δέρμα , δυναμώνει τα μαλλιά και καθυστερεί τη γήρανση .

Συνέχεια »

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα , βοηθώντας έτσι να προληφθούν μολύνσεις και κρυολογήματα . Έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση , εξουδετερώνει ουσίες που συμβάλλουν στην εκδήλωση κακοηθειών και συντελεί στην καλή υγεία του δέρματος . Θεωρείται επίσης ότι βοηθάει στην καταπολέμηση …

Συνέχεια »

Σοκολάτα

Τα 100 γρ. σοκολάτας καλύπτουν το 1/3 των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε μαγνήσιο και φώσφορο και τον εφοδιάζουν με βιταμίνη Α και Β, ασβέστιο και πρωτεϊνες.

Συνέχεια »

ΕΛΕΧΓΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ

Κρατήστε αρχεία των τροφίμων που καταναλώνετε, της φυσικής σας δραστηριότητας και των μεταβολών του βάρους σας, που θα τα ενημερώνετε συχνά. Έτσι, θα συνειδητοποιείτε καλύτερα τα λάθη στη διατροφή σας και θα μπορείτε να πάρετε τα κατάλληλα μέτρα πριν κάποιο …

Συνέχεια »

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΜΕΤΡΟ

Μην κατάτασσετε τα τρόφιμα σε λίστες “καλών” και “κακών” . Αυτό που επηρεάζει την υγεία μας είναι η σωστή ή η λανθασμένη διατροφή συνολικά και όχι συγκεκριμένα τρόφιμα μεμονωμένα. Όλα τα τρόφιμα (ναι, ακόμη και τα γλυκά) “χωράνε” σε ένα …

Συνέχεια »

ΤΣΑΪ

Το τσάι περιέχει πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικές ουσίες , οι οποίες έχουν την ιδιότητα να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες , που δημιουργούνται στον ανθρώπινο οργανισμό και ενοχοποιούνται για την πρόκληση πολλών παθήσεων , όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά .

Συνέχεια »