Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Διατροφή / Χρωστικές Ουσίες / Ε 162 Κόκκινη χρωστική της ρίζας των τεύτλων, Βετανίνη

Ε 162 Κόκκινη χρωστική της ρίζας των τεύτλων, Βετανίνη

Φυσική χρωστική που λαμβάνεται με εκχύλιση από τη ρίζα των τεύτλων, δηλαδή των παντζαριών. Μορφή – Χαρακτηριστικά : Υγρό ή πολτός ή σκόνη με κόκκινο ή σκούρο κόκκινο χρώμα και άσχημη γεύση. Θα τη βρούμε σε προϊόντα : Λαχανικά διατηρημένα σε άλμη, ξίδι ή λάδι (εκτός από ελιές), μαρμελάδες, λουκάνικα, πατέ, παγωτά, σάλτσες, καπνιστό ψάρι, πολτό ψαριών και θαλασσινών. Επιπτώσεις στην υγεία : Δεν έχουν αναφερθεί αρνητικές επιδράσεις.


Αφήστε μια απάντηση