Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Εις Υγείαν ... / Εις υγείαν διάφορα

Εις υγείαν διάφορα

Διάφορες καταχωρήσεις που δεν εντάσσονται στις άλλες σελίδες της υφιστάμενης κατηγορίας περί “Εις Υγείαν…” .

Απόσταγμα

Απόσταγμα, λοιπόν, είναι το ποτό το οποίο λαμβάνουμε δια της μεθόδου της αποστάξεως. Η πρώτη ύλη μπορεί να είναι φρούτο, δημητριακό, πατάτα, ζαχαροκάλαμο και ότι άλλο βάζει ο νους σας. Μπορεί ακόμα να είναι κρασί (αποστάγματα οίνου ήτοι τα διάφορα …

Συνέχεια »

Αφρόγαλα

Το αφρόγαλα θα πρέπει να μοιάζει με λεπτή κρέμα. Το γάλα δεν πρέπει να χωρίζεται από τον αφρό, ο οποίος θα πρέπει να έχει μια ομοιόμορφη, κρεμώδη και βελούδινη εμφάνιση (ένα σημάδι αναγνώρισης είναι όταν ο αφρός “γυρίζει” σημαίνει ότι …

Συνέχεια »

Αφρόγαλα και κατασκευή

Χρησιμοποιήστε μόνο κρύο γάλα. Μην ξαναζεσταίνετε το γάλα χωρίς να προσθέσετε κρύο. Η πίεση του ατμού πρέπει να είναι στην υψηλότερη ένταση (να καθαρίζετε το στόμιο με υγρό πανί κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε) . Το στόμιο πρέπει να είναι …

Συνέχεια »

Brandy και σερβίρισμα

Το μπράντυ χρησιμοποιείται στα κοκτέιλ σαν βάση ή σαν αρωματικός παράγοντας. Σερβίρεται σε ποτήρι ballon που, με τη θερμοκρασία τής παλάμης, βοηθά το απόσταγμα να δείξει το άρωμά του. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου

Συνέχεια »

DIGESTIF

DIGESTIF (προφορά : ντιτζεστίφ) . Είναι το ποτό που πίνουμε μόλις ολοκληρωθεί το γεύμα , υποτίθεται για να χωνέψουμε . Παλαιότερα , ήταν πολύ στη μόδα τα λικέρ , μετά ήρθε το κονιάκ . Στις μέρες μας «φοριέται» πολύ η …

Συνέχεια »

ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΑΓΟΣ

Αν δεν διαθέτετε ψυγείο με το ειδικό μηχάνημα που θρυματίζει τον πάγο , μπορείτε , κάθε φορά που κάποιος σας ζητάει θρυμματισμενο πάγο για το ποτό του , να τον φτιάχνεται μόνοι σας . Πάρτε δύο -τρία παγάκια , τυλίξτε …

Συνέχεια »

ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ

Τα αλκοολούχα ποτά είναι πηγή πολλών θερμίδων . Προτιμήστε το κόκκινο κρασί . Ένα ποτηράκι την ημέρα παρέχει 75 θερμίδες . Αν σας αρέσει η μπίρα , μην ξεπερνάτε τα 3-4 ποτήρια την εβδομάδα ( 135 θερμίδες περίπου το κουτάκι …

Συνέχεια »

ΠΑΓΑΚΙΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ

Για εντυπωσιακά χρωματιστά παγάκια! Βάλτε στη θήκη με τα παγάκια λίγες σταγόνες μέντας, γρεναδίνης ή λεμονιού. Για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα μπορείτε να βάλετε σε κάθε θήκη ένα φύλλο μέντας, ένα φρούτο του δάσους ή ένα φραμπουάζ.

Συνέχεια »

ΠΑΓΟΣ ΣΤΟ ΠΟΤΟ

Πιείτε το ποτό σας με πολύ πάγο . Οσο περισσότερο πάγο έχει το ποτήρι σας τόσο το καλύτερο , διότι έτσι θα λιγοστέψει αρκετά η ποσότητα του ποτού , άρα και οι θερμίδες .

Συνέχεια »