Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Εις Υγείαν … (Σελίδα 3)

Εις Υγείαν …

Εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις περί οίνου , αναψυκτικών , ποτών , καφές , κοκτέιλ,αφεψήματα,χυμών και διάφορων άλλων ποτών που “ευφράνουν καρδία και νου” και άντε “εις… υγείαν …”

Whiskey sour

Υλικά :Bourbon (κατά προτίμηση όχι Jack Daniels)Φυσικός χυμός λεμόνιΜέλιΕκτέλεση : Βάζουμε στο σέικερ 2 μεζούρες Bourbon, 1 μεζούρα φυσικό χυμό λεμόνι και 1 κουταλιά μέλι. Ανακατεύουμε καλά, σουρώνουμε και σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι με πάγο. Γαρνίρουμε με μισό λεμόνι ή …

Συνέχεια »

Κρασί και σώμα

Όταν ακούμε πως το κρασί έχει σώμα, αυτό σημαίνει ότι κάνει έντονη την παρουσία του στο στόμα και οι γευστικές εντυπώσεις που αφήνει είναι έντονες.

Συνέχεια »

Μαλακό κρασί

Όταν ακούμε πως το κρασί είναι μαλακό, σημαίνει ότι δεν έχει στυφάδα ούτε όξινη γεύση και γενικά δεν έχει χαρακτηριστικά που μπορούν να προσφέρουν κάποιας μορφής ενόχληση.

Συνέχεια »

Νέκταρ σταφύλι – μήλο – αχλάδι

Υλικά : 1 φλιτζάνι σταφίδα ή άλλο σταφύλι χωρίς κουκούτσια1 μήλο3 ώριμα αχλάδια6 παγάκια2 κλαδάκια φρέσκια μέντα ή μερικές ρώγες σταφύλι περασμένες σε μπατόνΕκτέλεση : Πλένετε τα φρούτα και κόβετε τα μήλα και τα αχλάδια σε κομμάτια. Ρίχνετε όλα τα …

Συνέχεια »

Νέκταρ δαμάσκηνο – μήλο – σταφύλι

Υλικά :2 μεγάλα ώριμα δαμάσκηνα1 μήλο2 φλιτζάνια άσπρη σταφίδα ή άλλα σταφύλια χωρίς κουκούτσια6 παγάκιαΕκτέλεση : Πλένετε καλά τα φρούτα και κόβετε το μήλο σε κομμάτια. Τοποθετείτε όλα τα φρούτα στον αποχυμωτή. Ανακατεύτε καλά το χυμό και τον σερβίρετε αμέσως, …

Συνέχεια »

Νέκταρ ρόδι

Υλικά : 8 μεγάλα ώριμα ρόδια1 λεμόνι ( το χυμό του )25-50 γρ. ζάχαρητριμμένο πάγοΕκτέλεση : Καθαρίζετε τα ρόδια και βάζετε τους κόκκους στον αποχυμωτή. Στύβετε το λεμόνι. Αναμειγνύετε τους δύο χυμούς, προσθέτετε όση ζάχαρη θέλετε και ανακατεύετε καλά μέχρι …

Συνέχεια »

Light milk shake φράουλα

Υλικά :12 κατεψυγμένες φράουλες1/2 φλιτζάνι γάλα1/4 φλιτζάνι γιαούρτι βανίλια1 κουταλάκι ζάχαρηΕκτέλεση : Χτυπάτε όλα μαζί τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός. Σερβίρετε σε ένα ψηλό κολονάτο ποτήρι.

Συνέχεια »