Τοκετός - Γέννα

Πρόωρος τοκετός και ακατάλληλος τράχηλος

Αν ο τράχηλος σας είναι πολύ βραχύς (κοντός), μπορεί ορισμένες φορές να αποτελεί ένδειξη πρόωρου τοκετού. Συνήθως δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα και ανακαλύπτεται τυχαία από το γιατρό στο υπερηχογράφημα. Ακόμη, αιτία πρόωρης γέννας μπορεί να είναι και η ανεπάρκεια τραχήλου, αν δηλαδή ο τράχηλος είναι πολύ χαλαρός και δεν μπορεί να συγκρατήσει το βρέφος.

Στην ίδια κατηγορία :
Προγεννητικός Ελεγχος Θηλασμός Τοκετός - Γέννα Γενικά περί Εγκυμοσύνης Εγκυμοσύνη και Sex Μέθοδοι Γονιμοποίησης Έμβρυο Εγκυμοσύνη και υγεία
Σχετικά Εγκυκλοπαιδικά Θέματα

Γέννα στα γρήγορα

Πολλές γυναίκες γεννούν τόσο γρήγορα, με αποτέλεσμα να μην τους δοθεί βοήθεια. Αυτές οι γέννες, όμως εγκυμονούν αρκετούς κινδύνους , με μεγαλύτερο τη ρήξη του κόλπου, εξαιτίας της ταχύτητας της γέννας.

Στάση για γέννα στα γρήγορα

Σε μια τέτοια κατάσταση δηλαδή γέννα στα γρήγορα, η γυναίκα πρέπει να διατηρήσει μια γονατιστή στάση με το κεφάλι κάτω και τα οπίσθια ανασηκωμένα με σκοπό να αποτρέψει τη συμπίεση του λώρου και την ελάττωση της πίεσης του κεφαλιού του εμβρύου στον τράχηλο όταν αυτός δεν έχει διασταλεί πλήρως.

Καισαρική τομή

Η καισαρική τομή είναι η χειρουργική τομή στο κοιλιακό τοίχωμα και στο τοίχωμα της μήτρας και πραγματοποιείται όταν ο κολπικός τοκετός είναι αδύνατος. Μπορεί να γίνει είτε με γενική αναισθησία είτε με επισκληρίδια αναισθησία.

Για ευαίσθητα θέματα (όπως πχ Υγείας & Διατροφής) θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην αποδοχή των όσων αναγράφονται . Για οποιοδήποτε θέμα μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας .