Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα - Φαγητά / Αφροδισιακά / Σοκολάτα (καφεΐνη, θειοβρωμίνη)

Σοκολάτα (καφεΐνη, θειοβρωμίνη)

Η σοκολάτα στα αρχαία χρόνια κατείχε τιμητική θέση, αφού την αποκαλούσαν τροφή των Θεών. Σήμερα είναι το πιο δημοφιλείς αφροδισιακό σε όλο τον κόσμο. Το αφροδισιακό αυτό έχει περιέχει ιχνοστοιχεία τα οποία δίνουν το αίσθημα της ικανοποίησης, περιέχει τα περισσότερα αντιξειδωτικά στοιχεία από κάθε άλλο αφροδισιακό και τρείς από τις βασικότερες ουσίες που βοηθούν την καθιστούν στην κορυφή των προτιμήσεων μας.
Οι ουσίες αυτές είναι η καφεΐνη που λειτουργεί ως διεγερτικό και αφυπνιστικό, η θειοβρωμίνη που ερεθίζει τον καρδιακό μυ και εξάπτει το νευρικό μας σύστημα και η φαινυλαιθυλαμίνη που είναι υπεύθυνη για την διαμόρφωση της διάθεσης και λειτουργεί κατά της κατάθλιψης. Εκτός όμως από τις ουσίες αυτές που δίνουν ενέργεια τον οργανισμό μας και κάνουν τους παλμούς της καρδιάς να επιταχύνονται, έχει και μία ουσία την φενυλεθυλαμίνη που σύμφωνα με έρευνες δημιουργεί επιδράσεις στην ψυχολογική μας κατάσταση. Αρκετοί πιστεύουν, κυρίως οι γυναίκες ότι η σοκολάτα λειτουργεί και σαν υποκατάστατο του έρωτα.
Οι καλύτεροι συνδυασμοί που μπορούμε να κάνουμε με τη σοκολάτα για να πετύχουμε την μέγιστη απόλαυση και διέγερση είναι οι ξηροί καρποί, οι φράουλες, η μπανάνα και η σαμπάνια.


Αφήστε μια απάντηση