Μενού

Babacos

Χαρακτηριστικά : Τα Babacos είναι υβρίδια της παπάγιας. Είναι μυτερά στη μία
άκρη και πιο επίπεδα στην άλλη, με πενταγωνικό σχήμα και με σάρκα λευκή και
απαλή. Όταν δεν είναι ακόμη ώριμα, η φλούδα τους έχει απαλό πράσινο χρώμα. Στην
ώριμη φάση τους, η σάρκα τους, που έχει ανοιχτό πορτοκαλί και ροζ χρώμα, είναι
νόστιμη και ζουμερή, με ένα ελαφρύ άρωμα φρέσκιας φράουλας και γεύση που θυμίζει
λίγο παπάγια.
Ιστορία : Τα Babacos προέρχονται από το Εκουαδόρ. Οι Ευρωπαίοι
καλλιεργητές το ανακάλυψαν πριν από 70 χρόνια περίπου και τώρα
καλλιεργείται πολύ στη Νέα Ζηλανδία.
Θρεπτικά συστατικά : Τα φρούτα αυτά
περιέχουν πολύτιμα ένζυμα που βοηθούν στην αφομοίωση του λίπους, καθώς και
πρωτεΐνες. Είναι, επίσης καλή πηγή βιταμίνης C.


Αφήστε μια απάντηση