Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα – Φαγητά (Σελίδα 2)

Τρόφιμα – Φαγητά

Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις για τα Τρόφιμα, τις διατροφικές μας συνήθειες, τις βιταμίνες, τα λιπαρά και όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα τρόφιμα της καθημερινής μας διατροφής καθώς επίσης και καταχωρήσεις για γεύματα, εναλλακτικές γεύσεις και γλυκίσματα.

Παξιμάδια κριθαρένια

Τα κριθαρένια παξιμάδια περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, με κυριότερες το φυλλικό οξύ και τη βιταμίνη Β6, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, πυρίτιο, χρώμιο, αμινοξέα, μαγνήσιο και φώσφορο. Το κριθάρι, επειδή έχει λιγότερη γλουτένη από το σιτάρι, ξεραίνεται γρηγορότερα και διατηρείται περισσότερο.

Συνέχεια »

Σταρένιο παξιμάδι και τρυπτοφάνη

Το σιτάρι αποτελεί ένα από τα βασικότερα συστατικά της ελληνικής διατροφής. Περιέχει πρωτεΐνες και αμινοξέα, με κυριότερη την τρυπτοφάνη. Η τρυπτοφάνη είναι απαραίτητη για τους εφήβους και τα παιδιά που βρίσκονται στην ανάπτυξη, αλλά και για τους αθλητές και τα …

Συνέχεια »

Παξιμάδι και σιτάρι

Το σιτάρι, είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες, καθώς και μαγνήσιο και μαγγάνιο, τα οποία είναι απαραίτητα συστατικά για τα άτομα που έχουν έντονη καθημερινή δραστηριότητα και για τους αθλητές.

Συνέχεια »

Παξιμάδια και θρεπτική αξία

100 γρ. παξιμάδι σικάλεως ολικής άλεσης, έχει 12 πρωτεΐνες, 67 υδατάνθρακες, 5 λιπαρά και 361 θερμίδες. 100 γρ. παξιμάδι σταρένιο, έχει 13 πρωτεΐνες, 68 υδατάνθρακες, 5 λιπαρά και 369 θερμίδες. 100 γρ. παξιμάδι σταρένιο ολικής άλεσης, έχει 13 πρωτεΐνες, 69,5 …

Συνέχεια »