Μενού

ΑΥΓΑ

Για να ξεχωρίζετε τα φρέσκα αυγά … 1 . Κουνάτε απαλά το αυγό . Στο φρέσκο δεν “νοιώθετε” καμία εσωτερική κίνηση . Όσο πιο παλιό το αυγό θα “νοιώθετε” ή θα ακούτε τον κρόκο του να κινείται ελεύθερα …. 2 . Βάζετε το αυγό μέσα στο νερό . Το πολύ φρέσκο μένει στον πάτο του δοχείου και σε οριζόντια θέση . Το παλιότερο αυγό έχει την τάση να ανασηκώνει την πλατιά του άκρη … 3 . Σπάτε το αυγό σε επίπεδο πιάτο . Στο φρέσκο αυγό το ασπράδι μένει σφιχτό γύρω από τον κρόκο . Στο παλιότερο αυγό το ασπράδι είναι νερουλό και διαχέεται …


Αφήστε μια απάντηση