Μενού

Γλυκά – Μαρμελάδες

Καταχωρήσεις με θέμα τα γλυκά και τις μαρμελάδες,συμβουλές για την παρασκευή και συντήρηση διαφόρων γλυκών και μαρμελάδων.Μια σελίδα σκέτη γλυκά!

ΣΒΟΛΙΑΣΜΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ

Αν η κουβερτούρα που λιώσατε έκοψε και σβόλιασε μην την πετάξετε . Βγάλτε το σκεύος από τη φωτιά και ρίξτε στη σοκολάτα λίγο ελαιόλαδο ,ανακατεύοντας σταθερά . Σιγά , σιγά η κουβερτούρα θα πάρει τη λεία μορφή που πρέπει .

Συνέχεια »

ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ ΤΡΑΓΑΝΗ

Η βασική δυσκολία όταν φτιάχνουμε τάρτες φρούτων , είναι τα υγρά που βγάζουν τα φρούτα και ποτίζουν τη βάση της τάρτας . Για να παραμένει η ζύμη της τάρτας τραγανή , αλείψτε την επιφάνεια της με μία παχιά στρώση από …

Συνέχεια »

ΣΟΥΦΛΕ

Διαβάστε πέντε λόγους για να φουσκώσει το σουφλέ… 1) Μην ανοίγετε τον φούρνο το πρώτο μισάωρο του ψησίματος , 2) στραγγίστε τα υλικά του σουφλέ ώστε να μην περιέχουν υγρά , 3) ψήστε σε θερμοκρασία χαμηλή με υπομονή. Αν η …

Συνέχεια »

ΑΜΑΡΕΤΙ

Αμαρέτι (amoretti ή amaretti) , λέγονται τα μικρά, ιταλικά γλυκά μπισκοτάκια με άρωμα πικραμύγδαλου που συνοδεύουν τον καφέ στο τέλος του γεύματος.

Συνέχεια »

ΓΛΥΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Τα κέικ, τα παντεσπάνια ή άλλα ανάλογα γλυκίσματα, τοποθετούνται συνήθως μέσα στο φούρνο χαμηλά, στο κάτω ράφι έτσι, ώστε η επιφάνειά τους να φθάνει στη μέση του φούρνου. Τα κουλουράκια, οι κουραμπιέδες ή άλλα ανάλογα γλυκίσματα, τοποθετούνται στο μεσαίο ράφι …

Συνέχεια »

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΕΡΟΥΛΗ

Για να μην γίνει νερουλή η μαρμελάδα και να διατηρηθεί για πολύ καιρό, αφού την έχετε δέσει και είναι έτοιμη, βάλτε την σ` ένα ταψάκι και στον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.

Συνέχεια »

ΜΑΡΕΓΚΑ ΣΦΙΧΤΗ

Αν θέλετε να γίνει πολύ σφιχτή η μαρέγκα δοκιμάστε την ώρα που χτυπάτε τα ασπράδια να ρίξετε δυο – τρείς σταγόνες λεμόνι ή ξύδι .Επίσης τα ασπράδια πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ότι το μπωλ του μίξερ, το …

Συνέχεια »

ΚΕΙΚ

Πολλές φορές το κέικ δεν φουσκώνει όπως θα` πρεπε λόγω κακότεχνου ψησίματος. Μερικές συμβουλές:Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος. Δεν ανοίγουμε ποτέ το πορτάκι στη μέση του ψησίματος. Αν μπει αέρας το πιο πιθανό είναι να ξεφουσκώσει. Μερικές φορές φταίει …

Συνέχεια »

ΠΙΤΣΙΛΑΕΙ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Για να μην πιτσιλάει η μαρμελάδα κατά την ώρα του ψησίματός της, την βάζουμε (αντί στο μάτι της κουζίνας) σε ένα ταψί, και ανοίγουμε τον φούρνο και την ψήνουμε για αρκετή ώρα μέχρι να δέσει. Ετσι αποφεύγουμε τα πιτσιλίσματα. Γίνεται …

Συνέχεια »

ΔΙΚΑΙΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΟΥΡΤΑΣ

Τι γίνεται όμως αν πρέπει να μοιράσετε τα κομμάτια μίας τούρτας , βασιλόπιτας στα τρία; Ορίστε η λύση ‘ρολόι’. Κόβουμε από το κέντρο προς τα έξω σα να είναι ο δείκτης στο δώδεκα. Το επόμενο κόψιμο θα γίνει στο δώδεκα …

Συνέχεια »

ΔΕΣΙΜΟ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ (1ο)

Πρέπει να βράζετε τις μαρμελάδες σε δυνατή φωτιά , για να “δένουν ” γρήγορα και να διατηρούν το χρώμα τους . Αποφεύγετε να τις σκεπάζετε , γιατί αφενός μεν οι υδρατμοί που πέφτουν μέσα εμποδίζουν το γρήγορο ” δέσιμό ” …

Συνέχεια »

ΕΔΕΣΕ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ;

Άλλος ένας τρόπος για να καταλάβετε αν “έδεσε ” η μαρμελάδα , είναι να ρίξετε λίγη σε ένα κρύο πιάτο και να σπρώξετε την επιφάνειά της ελαφρά με το δάχτυλο . Εάν κάνει πτυχές , είναι έτοιμη .

Συνέχεια »