Μενού

Κρέας

Καταχωρήσεις για το σωστό μαγείρεμα του κέρατος.Πλούσιο υλικό από συμβουλές κόλπα και προτάσεις!

Κρέας βραστό

Όταν βάζουμε ένα κομμάτι κρέατος με σκοπό να το κάνουμε σούπα, μπορούμε να παρατείνουμε το βρασμό όσο θέλουμε, προσθέτοντας απλώς λίγο νερό περισότερο νερό. Για το λόγο αυτό, βράζουμε συνήθως τα σκληρά κρέατα, όπως είναι η γίδα, το πρόβειο ή …

Συνέχεια »

Κρέας στην κατσαρόλα

Για μαγείρεμα στην κατσαρόλα ενδείκνυται το κρέας σε μερίδες που δεν έχουν πολύ λίπος, γιατί, όταν το μαγειρεύουμε, προσθέτουμε εμείς λάδι στο τσιγάρισμα. Κατσαρόλας γίνεται το αρνάκι, το κατσικάκι, το μοσχάρι και το χοιρινό. Κατάλληλα μέρη του ζώου για μαγείρεμα …

Συνέχεια »

Κρέας ψητό στο φούρνο

Ψητά στο φούρνο κάνουμε τα τρυφερά μέρη του ζώου, που μπορούν να ψηθούν ακόμη και στους 180 βαθμούς χωρίς να κοπούν σε μερίδες. Ψητά στο φούρνο συνηθίζουμε να κάνουμε το κατσικάκι, το αρνάκι και το γουρουνόπουλο. Ψητό φαγητό στο φούρνο …

Συνέχεια »

Κρέας ψητό σχάρας

Τα πλέον κατάλληλα κρέατα για ψητά ή στο γκριλ είναι το αρνάκι, το κατσικάκιι και το χοιρινό. Για σχάρας προτιμάμε συνήθως τις μπριζόλες που είναι λιπαρές, για να στραγγίσουν στο ψήσιμο. Κατάλληλα μέρη του ζώου για ψητά σχάρας είναι οι …

Συνέχεια »

Κρέας τηγανητό

Τηγανητό γίνεται κυρίως το χοιρινό, για το λόγο ότι περιέχει πολύ κολλαγόνο. Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που έχει την ιδιότητα να στερεοποιείται στις υψηλές θερμοκρασίες τηγανίσματος. Όταν στερεοποιηθεί το κολλαγόνο, το κρέας φαίνεται ξεροψημένο εξωτερικά και στο εσωτερικό του …

Συνέχεια »

Κιμάς

Για κιμά προσφέρονται κυρίως το μασχάρι και το χοιρινό. Αυτά τα ζώα έχουν πολύ μυϊκό ιστό και βγάζουν εύκολα κιμά. Κατάλληλα μέρη του ζώου για κιμά είναι το κόντρα φιλέτο, η σπάλα, το νουά, ο μηρός και η λάπα.

Συνέχεια »

Κρέας στη σχάρα

Το κρέας που ψήνεται στα κάρβουνα ή στην ψηστιέρα γίνεται πιο μαλακό αν πριν το ψήσετε, το βάλετε σε μια μαρινάτα με 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο, ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού, 6 κόκκους πράσινου πιπεριού, 2 φύλλα δάφνης και 2 κλωνάρια …

Συνέχεια »

Μπούτι

Μέρος του μπουτιού ψήνεται στο φούρνου και σερβίρεται με διάφορες σάλτσες. Στην γαλλική κουζίνα ψήνεται χωρίς πέτσα, ενώ στην αγγλική με την πέτσα, η οποία χαράζεται σε τετραγωνάκια.

Συνέχεια »

Ψήσιμο στη σχάρα

Προσέχετε κατά το ψήσιμο η σχάρα, να μην είναι πολύ κοντά στα κάρβουνα, γιατί το λίπος που θα στάζει θα καπνίζει το κρέας. Πριν βάλετε το κρέας πάνω στη σχάρα, φροντίστε πρώτα να την έχετε αλείψει καλά με ελαιόλαδο και …

Συνέχεια »

Τρανς

Μέρος από το μπούτι, που γίνεται ρολό μέσα σε δίχτυ και ψήνεται σε χυμό πορτοκαλιού.

Συνέχεια »

Αλάτισμα

Αλατίστε τα κόκκινα κρέατα λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο και τα λευκά από την αρχή.

Συνέχεια »