Λάδι - Ελιές

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΛΑΔΙΟΥ

Για να συντηρήσετε το λάδι σας , μεταφέρτε το , από τον ντενεκέ είτε από πλαστική συσκευασία , σε γυάλινα μπουκάλια . Αν θέλετε να το διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα , βάλτε το στο ψυγείο . Μην ανησυχήσετε όταν το δείτε να θολώνει , γιατί μόλις το βγάλετε από το ψυγείο και το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου , θα ξαναπάρει το χρώμα του . Τα ραφιναρισμένα σπορέλαια σπάνια θολώνουν , ενώ , αντίθετα το παρθένο ελαιόλαδο συνήθως θολώνει

Στην ίδια κατηγορία :
Στην Κουζίνα γενικώς Αυγά - Αβγά Ψάρια - Θαλασσινά Κρέας Σούπα - Σούπες Ρύζι - Ζυμαρικά Οσπρια Μπαχαρικά - Μυρωδικά Λαχανικά Τυροκομικά Λάδι - Ελιές Φρούτα Γλυκά - Μαρμελάδες Παγωτό - Παγωτά Αλλαντικά Πατάτες - Πουρές Σάλτσες Σαλάτα - Σαλάτες Ψωμί - Φρυγανιά κλπ Κάρβουνα - σχάρα Τηγάνι - φούρνος
Σχετικά Εγκυκλοπαιδικά Θέματα

ΠΕΤΑΓΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

Αν το βούτυρο ή το λάδι "πετάει" την ώρα που ζεσταίνεται , βάλτε λίγο αλάτι ψιλό στον πάτο του τηγανιού πριν λιώσετε το βούτυρο ..

ΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

Οι μικρές πράσινες τσακιστές ελιές ταιριάζουν πολύ με σουπιές , τα καλαμαράκια και το χταπόδι ... Οι μεγάλες πράσινες ελιές είναι ιδανικές για πιάτα με κάθε είδους κυνήγι .. Οι μαύρες και ανάλατες θρούμπες συνδυάζονται επιτυχώς με τις κόκκινες σάλτσες , και κυρίως με το κοτόπουλο , το αρνί ή το χοιρινό της κατσαρόλας .. Οι ξιδάτες συνδυάζονται περισσότερο με τις σαλάτες .. Μην ξεχνάτε ότι πριν να μαγειρευτούν πρέπει να πλένονται και να ξαλμυρίζονται αρκετά ..

ΝΟΣΤΙΜΙΑ..

Ζεστάνετε μία κουταλιά βούτυρο σε ένα μπρίκι , μέχρι να αρχίσει να μυρίζει . Αυτή η τεχνική δεκαπλασιάζει τη γεύση του βουτύρου ..Ελάχιστες , λοιπόν , σταγόνες ( 2-3 ) στα ψητά ή στα βραστά λαχανικά αρκούν για να νοστιμίσουν και να μη σας φορτώσουν θερμίδες .

Για ευαίσθητα θέματα (όπως πχ Υγείας & Διατροφής) θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην αποδοχή των όσων αναγράφονται . Για οποιοδήποτε θέμα μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας .