Μενού

ΣΚΟΡΔΟ

1 . Αμέσως μετά το κόψιμο του σκόρδου, τρίψτε το χέρι σας με το κυρτό ενός ανοξείδωτου κουταλιού κάτω από τη βρύση . Στη συνέχεια πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι . Το μέταλλο εξαφανίζει τη μυρωδιά του σκόρδου .
2 . Τρεις τρόποι για να μην μυρίζει η ανάσα σας σκόρδο: (α) μασήστε λίγο μαϊντανό, (β) μασήστε λίγο καφέ, (γ) πιείτε λίγο σιρόπι λάιμ .
3 . Αφού κόψετε το σκόρδο ή το κρεμμύδι, απομακρύνετε τη μυρωδιά από τα σκεύη περνώντας μισό λεμόνι τόσο πάνω από τις λεπίδες του μαχαιριού όσο και από τον πάγκο κοψίματος .
4 . “Στουμπίσετε” το σκόρδο πριν να το χρησιμοποιήσετε (μέχρι τη μέση, όχι να το λιώσετε εντελώς) ζουλώντας το με ένα μαχαίρι . Με αυτό τον τρόπο θα σας μείνει το σκόρδο ολόκληρο, θα ελευθερώσει το άρωμά του και θα είναι πιο εύκολο να το αφαιρέσετε από το φαγητό αν χρειαστεί . Για να το βρίσκετε μάλιστα πιο εύκολα μέσα στο φαγητό, βάλτε το μαζί με μια οδοντογλυφίδα ειδικά σε πιάτα με μανιτάρια ή μελιτζάνες …


Αφήστε μια απάντηση