Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Στην Κουζίνα ... / Μπαχαρικά – Μυρωδικά

Μπαχαρικά – Μυρωδικά

Καταχωρήσεις για τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά πώς τα χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας και πώς νοστιμίζουν το φαγητό μας!

Μυρωδικά

Τώρα που τα μυρωδικά ιδιαίτερα τα ντόπια, δυόσμος, μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός και τόσα άλλα είναι φθηνά, φρέσκα, και σε αφθονία, μπορείτε να τα προμηθευθείτε σε ποσότητες, και να τα τοποθετήσετε στην κατάψυξη για τον χειμώνα. Πλύνετέ τα καλά, ψιλοκόψτε τα …

Συνέχεια »

BOUQUET

BOUQUET (προφορά : μπουκέ ) . Όρος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για αρωματικά συστατικά ενός πολύπλοκου φαγητού , αλλά συναντάται κυρίως στο κρασί (συνήθως στο κόκκινο ) , εννοώντας την πολυπλοκότητα αρωμάτων που αυτό αποκτά με την παλαίωση

Συνέχεια »

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ

Τα ολόκληρα μπαχαρικά έχουν περίπου τετραπλάσιο χρόνο ζωής από τα τριμμένα και αυτό γιατί το άρωμά τους προστατεύεται από το κάλυμμα των σπόρων τους και δεν απελευθερώνεται αν δεν αλεστούν ή ζεσταθούν.

Συνέχεια »

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΨΗΣΙΜΟ

Τα ολόκληρα μπαχαρικά συμπεριφέρονται καλύτερα στο ζέσταμα από τα τριμμένα τα οποία μπορούν εύκολα να καούν. Μπορείτε να ψήσετε τα μπαχαρικά σας στον φούρνο ή να επιλέξετε το τηγάνι όπου θα έχετε μεγαλύτερο έλεγχο.

Συνέχεια »

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑΜΑ

Για να ζεστάνετε τα ολόκληρα μπαχαρικά επιλέξτε τηγάνι με πλατιά βάση πάνω από χαμηλή, ελεγχόμενη θερμοκρασία. Κουνήστε το τηγάνι ή ανακατέψτε τα μπαχαρικά σας με ξύλινη κουτάλα όσο ζεστένονται. Θα είναι έτοιμα όταν το άρωμα τους γίνει έντονο και το …

Συνέχεια »

ΚΑΡΔΑΜΟ

Κάρδαμο είναι ένα μπαχαρικό με προέλευση από την Ασία και την νότιο Αμερική. Το κάρδαμο είναι αποξηραμένος καρπός ενός φυτού που ανήκει στην οικογένεια της πιπερόριζας. Έχει γεύση πικρή και γλυκιά, ελαφρά λεμονίζουσα και είναι πολύ αρωματικό. Είναι ένα από …

Συνέχεια »

ΔΕΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

Δεδρολίβανο μπορείτε να βρείτε χύμα ή σε γυάλινα ή πλαστικά βάζα στον πάγκο των μπαχαρικών στα σούπερ μάρκετ . Βέβαια η καλύτερη επιλογή είναι το γυάλινο βαζάκι . Το δεδρολίβανο μπορεί να αρωματίσει το κρέας και τα πουλερικά , αλλά …

Συνέχεια »

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Αν βάλετε μερικούς ολόκληρους κόκκους πιπέρι στο δοχείο με το τριμμένο , όχι μόνον οι τρύπες του δοχείου δεν θα βουλώσουν ποτέ , αλλά και το πιπέρι θα έχει πιο φρέσκο άρωμα .

Συνέχεια »