Μενού

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑΜΑ

Για να ζεστάνετε τα ολόκληρα μπαχαρικά επιλέξτε τηγάνι με πλατιά βάση πάνω από χαμηλή, ελεγχόμενη θερμοκρασία. Κουνήστε το τηγάνι ή ανακατέψτε τα μπαχαρικά σας με ξύλινη κουτάλα όσο ζεστένονται. Θα είναι έτοιμα όταν το άρωμα τους γίνει έντονο και το χρώμα τους λίγο πιο σκούρο από το κανονικό. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει από δύο ως πέντε λεπτά ανάλογα με το είδος του μπαχαρικού, την θερμοκρασία και το τηγάνι που επιλέξατε. Μόλις είναι έτοιμα βγάλτε τα αμέσως από το τηγάνι για να μην καούν. Αφήστε τα να κρυώσουν και αλέστε τα. Μπορούν να διατηρηθούν καλά κλεισμένα για μερικές εβδομάδες χωρίς να χάσουν το άρωμά τους.


Αφήστε μια απάντηση