Οσπρια

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΟΣΠΡΙΩΝ

Τα όσπρια διατηρούνται σε δροσερό και ξηρό μέρος . Για να αναπνέουν , δεν είναι καλό να τα κλείνουμε σε βάζα ή σε νάυλον σακούλες , αλλά να τα βάζουμε σε πάνινα σακουλάκια . Μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο σπίτι για 6 μήνες .

Στην ίδια κατηγορία :
Στην Κουζίνα γενικώς Αυγά - Αβγά Ψάρια - Θαλασσινά Κρέας Σούπα - Σούπες Ρύζι - Ζυμαρικά Οσπρια Μπαχαρικά - Μυρωδικά Λαχανικά Τυροκομικά Λάδι - Ελιές Φρούτα Γλυκά - Μαρμελάδες Παγωτό - Παγωτά Αλλαντικά Πατάτες - Πουρές Σάλτσες Σαλάτα - Σαλάτες Ψωμί - Φρυγανιά κλπ Κάρβουνα - σχάρα Τηγάνι - φούρνος
Σχετικά Εγκυκλοπαιδικά Θέματα

ΟΣΠΡΙΑ

Μην πετάτε το νερό από τα όσπρια που μουλιάζουν και βράζουν , γιατί οι βιταμίνες Β και C και τα άλατα είναι υδατοδιαλυτά και θα φύγουν μαζί με το νερό . Το σωστότερο είναι να τα βράσουμε στο ίδιο νερό που μούλιασαν το βράδυ , χωρίς βέβαια να έχουμε προσθέσει σόδα .

ΟΣΠΡΙΑ

Αν αλλάζουμε συνέχεια το νερό στα όσπρια , τότε πετάμε σίγουρα και ένα μέρος των θρεπτικών συστατικών τους που διαλύονται σε αυτό ( σίδηρο , ασβέστιο , φώσφορο κ.ά ) . Αν πάλι τα ξαφρίζουμε , τότε έχουμε μια μικρή απώλεια των πρωτεϊνών .

ΒΡΑΣΤΕΡΑ ΟΣΠΡΙΑ

Τα όσπρια όταν είναι βραστερά θέλουν το πολύ 1 ώρα να ετοιμαστούν . Αν δεν βράσουν σε 2 ώρες , τότε μάλλον δεν πρόκειται να βράσουν ποτέ .

Για ευαίσθητα θέματα (όπως πχ Υγείας & Διατροφής) θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην αποδοχή των όσων αναγράφονται . Για οποιοδήποτε θέμα μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας .