Για να μήν ξεραθούν οι πατάτες κατά το ψήσιμο στο φούρνο , τις αλείφουμε πριν με λάδι .
Συνέχεια »ΚΡΟΚΟΙ ΑΥΓΩΝ
Για να διατηρήσετε τους κρόκους αυγών , τοποθετήστε τους μέσα σε ένα ποτήρι νερό και μετά κατευθείαν στην κατάψυξη. Οταν θα χρειαστεί να τους χρησιμοποιήσετε , θα είναι αναλύωτοι …
Συνέχεια »ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΑ
Η υψηλή θερμοκρασία καταστρέφει πολλές από τις ευεργετικές, για την υγεία μας, ιδιότητες του ελαιολάδου.Καλό είναι να αποφεύγουμε το τσιγάρισμα, ρίχνοντας λάδι μόνο στο τέλος του μαγειρέματος και κλείνοντας το μάτι της κουζίνας.Μετά από 5`λεπτά θα ανοίξουμε το καπάκι και …
Συνέχεια »ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΤΡΑΓΑΝΕΣ
Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή αλεύρι και φρυγανιά, όπου θα έχετε προσθέσει τα αγαπημένα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κλπ) και φυσικά αλάτι. Μετά βάλτε τις στο ταψί με το λάδι ή …
Συνέχεια »ΤΣΟΦΛΙ ΑΥΓΟΥ
Το τσόφλι θα βγει ευκολότερα, αν αφού βράσετε το αυγό το αφήσετε 5-10 λεπτά μέσα σε ενα μπωλ με νερό κρύο.
Συνέχεια »ΦΕΤΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Στις φέτες λεμόνι που έχουμε κομένες,για να τις κρατήσουμε περισσότερο στο ψυγείο,απλά προσθέτουμε σόδα (όχι του φαγητού αλλά αναψυκτικό) .
Συνέχεια »ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Αφού κόψετε σε φέτες και ξεπικρίσετε με χοντρό αλάτι τις μελιτζάνες, βουτήξτε τις για 5-10 λεπτά σε μπύρα. Θα “τραβήξουν” πολύ λιγότερο λάδι στο τηγάνισμα και θα γίνουν πιο ελαφριές.
Συνέχεια »ΡΥΖΙ ΣΠΥΡΩΤΟ
Αν θέλετε το ρύζι να γίνεται “σπυρωτό” την ώρα που το βράζετε προσθέτετε 3-4 σταγόνες λεμονάκι μυρωδάτο !
Συνέχεια »ΡΕΠΑΝΙ
Πρέπει να γνωρίζετε ότι το ρεπάνι (το άσπρο) καίει (συνήθως) και αυτό το κάνει υπέροχο. Αυτό που δεν γνωρίζετε (ίσως) είναι ότι το “κάψιμο” του ρεπανιού βρίσκεται ακριβώς κάτω από την φλούδα σε πολύ μικρή απόσταση από αυτήν και όσο …
Συνέχεια »ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ
Δοκιμάστε να προσθέσετε στο νερό την ώρα που βράζουν τα μακαρόνια ένα κρεμμύδι, δυο -τρεις σκελίδες σκόρδο και μερικά γαρύφαλα!!!
Συνέχεια »ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
Για να καθαρίσουμε το κουνουπίδι , πρώτα το αφήνουμε 15 λεπτά σε κρύο αλατισμένο νερό για να φύγουν έντομα, κάμπιες και σαλιγκάρια. Μετά το πλένουμε.
Συνέχεια »ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ
Αν έχετε την τύχη να μένετε κοντά στη θάλασσα, ο καλύτερος τρόπος για να βράσετε τα οστρακοειδή σας, είναι να χρησιμοποιήσετε θαλασσινό νερό.
Συνέχεια »ΜΥΔΙΑ
Τα φρέσκα μύδια ή είναι κλειστά ή κλείνουν μόλις ενοχληθούν. Όσα δεν κλείνουν και όσα είναι σπασμένα πρέπει να τα πετάξετε. Πετάξτε επίσης όσα δεν ανοίξουν κατά το βράσιμο ή το άχνισμα. Δεν θα πρέπει να “απαιτήσετε” τέτοια συμπεριφορά από …
Συνέχεια »ΔΙΚΑΙΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΟΥΡΤΑΣ
Τι γίνεται όμως αν πρέπει να μοιράσετε τα κομμάτια μίας τούρτας , βασιλόπιτας στα τρία; Ορίστε η λύση ‘ρολόι’. Κόβουμε από το κέντρο προς τα έξω σα να είναι ο δείκτης στο δώδεκα. Το επόμενο κόψιμο θα γίνει στο δώδεκα …
Συνέχεια »ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΞΙΝΗ
Αν η σάλτσα ντομάτας βγήκε ξινή υπάρχει λύση: λίγη ζάχαρη (στη μύτη του κουταλιού) και καλό ανακάτεμα την ώρα που βράζει.
Συνέχεια »ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΩΡΙΜ0
Για να ωριμάσουν πιο γρήγορα τα αβοκάντο , αρκεί να τα τυλίξετε σε χαρτί εφημερίδας και φυσικά να τα έχετε εκτός ψυγείου.
Συνέχεια »