Μενού

Πατάτες – Πουρές

Πατάτες ,πατατάκια, πουρές, ότι χρειάζεται να ξέρετε για την πατάτα και τις διάφορες παραλλαγές της στην μαγειρική!

Γλυκοπατάτες και ψήσιμο

Αν θέλετε να διατηρήσετε ατόφιες τις πολύτιμες ουσίες της γλυκοπατάτας, αντί βραστές, ψητές στο φούρνο μικροκυμάτων. Τρυπήστε τες πρώτα με το πιρούνι γύρω γύρω, και μετά επί 5-10 λεπτά ψήστε τες στο φούρνο μικροκυμάτων διπλωμένες σε μια χαρτοπετσέτα.

Συνέχεια »

ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΡΙΖΕΣ

Οταν φυλάμε πατάτες στην αποθήκη ή οπουδήποτε αλλού και δεν θέλουμε να βγάλουν γρήγορα ρίζες, βάζουμε ανάμεσά τους ένα μήλο.Θα καθυστερήσει για μεγάλο διάστημα το φύτρωμα των ριζών.

Συνέχεια »

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΤΡΑΓΑΝΕΣ

Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή αλεύρι και φρυγανιά, όπου θα έχετε προσθέσει τα αγαπημένα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κλπ) και φυσικά αλάτι. Μετά βάλτε τις στο ταψί με το λάδι ή …

Συνέχεια »

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ …

Όταν αγοράζετε ελαιόλαδο , ελέγχετε την ημερομηνία λήξης . Η διάρκεια ζωής ενός ποιοτικού ελαιολάδου , σε ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης ( μακριά από το φως και τη ζέστη ) , είναι 12 μήνες σε συσκευασίες ΡΕΤ ή γυαλί και έως …

Συνέχεια »

ΝΕΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Νέες πατάτες είναι όλες οι πατάτες καινούργιας σοδειάς . Κυκλοφορούν στην αγορά στο τέλος της άνοιξης και αρχή του καλοκαιριού . Έχουν λεπτότερη φλούδα και πιο χυμώδη σάρκα . Διαλέγουμε τις πιο σκληρές με ημιδιαφανή φλούδα . Είναι κατάλληλες για …

Συνέχεια »

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

( Yellow – Περιέχουν μέτριο άμυλο ) . Έχουν το καλύτερο άρωμα από όλα τα άλλα είδη . Είναι ιδανικές για γκρατινέ , ψητές , λιωμένες με σκόρδο και ακόμη είναι η τέλεια γέμιση για ραβιόλια .

Συνέχεια »

ΑΣΠΡΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

( White – Περιέχουν μέτριο άμυλο ) . Μπορεί να είναι στρογγυλές ή οβάλ ( λέγονται άσπρες μακρόστενες πατάτες ) . Είναι ιδανικές για γκρατινέ . Συχνά τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν , τις κόβουμε σε χονδρά κομμάτια και τις …

Συνέχεια »

ΧΡΥΣΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

( Yukon Golds – Περιέχουν μέτριο προς χαμηλό άμυλο ) . Είναι όμοιες σε χρώμα και σχήμα με τις κίτρινες αλλά μαγειρεύονται καλύτερα βραστές ή στον ατμό . Δεν είναι κατάλληλες για γκρατινέ ή σαλάτα , γιατί διαλύονται εύκολα εάν …

Συνέχεια »

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

( Red potatoes – Περιέχουν μέτριο προς χαμηλό άμυλο ) . Κρατάνε το σχήμα τους όταν βράζονται και τεμαχίζονται . Ιδανικές για πατατοσαλάτες και βρασμένες στον ατμό με βούτυρο . Τις βράζουμε με την κόκκινη φλούδα της ενισχύοντας την αντίθεση …

Συνέχεια »

ΠΟΡΦΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

( Purple potatoes – Περιέχει μέτριο άμυλο ) . Έρχονται από τα χώματα των Περουβιανών Άλπεων . Είναι ιδανικές για μαγείρεμα στον ατμό , κάνουν περίφημη βραστή σαλάτα και εξαιρετικό αφράτο πουρέ με πορφυρό χρώμα .

Συνέχεια »