Πατάτες - Πουρές

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΤΡΑΓΑΝΕΣ

Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή αλεύρι και φρυγανιά, όπου θα έχετε προσθέσει τα αγαπημένα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κλπ) και φυσικά αλάτι. Μετά βάλτε τις στο ταψί με το λάδι ή το βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.

Στην ίδια κατηγορία :
Στην Κουζίνα γενικώς Αυγά - Αβγά Ψάρια - Θαλασσινά Κρέας Σούπα - Σούπες Ρύζι - Ζυμαρικά Οσπρια Μπαχαρικά - Μυρωδικά Λαχανικά Τυροκομικά Λάδι - Ελιές Φρούτα Γλυκά - Μαρμελάδες Παγωτό - Παγωτά Αλλαντικά Πατάτες - Πουρές Σάλτσες Σαλάτα - Σαλάτες Ψωμί - Φρυγανιά κλπ Κάρβουνα - σχάρα Τηγάνι - φούρνος
Σχετικά Εγκυκλοπαιδικά Θέματα

ΠΑΤΑΤΕΣ

Για να μη μαυρίζουν οι καθαρισμένες πατάτες μέχρι να τις μαγειρέψετε, φυλάξτε τις σε αλατισμένο νερό .

ΒΡΑΣΙΜΟ ΠΑΤΑΤΑΣ

Για να μη "σκάζουν" οι πατάτες κατά το βράσιμο , βάλτε τις σε κρύο νερό και βράστε τις σε χαμηλή φωτιά , προσθέτοντας μία - δύο κουταλιές ξίδι .

ΛΕΥΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Εάν προσθέσετε λίγο γάλα στο νερό που βράζετε τις πατάτες , οι πατάτες γίνονται πιο νόστιμες και πιο λευκές . .... Μην ξεχνάτε ότι η αναλογία του αλατιού για τις βρασμένες πατάτες είναι δύο κουταλάκια για κάθε λίτρο νερού .

Για ευαίσθητα θέματα (όπως πχ Υγείας & Διατροφής) θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην αποδοχή των όσων αναγράφονται . Για οποιοδήποτε θέμα μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας .