Μενού

ΜΑΛΑΚΟΣΤΡΑΚΑ

Μαλακόστρακα : Αυτά που βρίσκονται θωρακισμένα κάτω από ένα λιγότερο σκληρό όστρακο ( αρθρόποδα ) . Πρόκειται για τις γαρίδες , τις καραβίδες , τους αστακούς και τα καβούρια .
Τα πλένουμε πολύ καλά και τα γυρίζουμε με τη ράχη προς τα κάτω . Σπάζουμε τα πόδια από τη βάση τους και αφαιρούμε το κέλυφος από την ουρά μέχρι το κεφάλι . Αποκολλάμε τα δύο μέρη ( κεφάλι , πόδια ) και κάνουμε μία ρηχή εγκοπή κατά μήκος της ουράς για να αφαιρέσουμε το σκούρο εντεράκι .


Αφήστε μια απάντηση