Ψάρια - Θαλασσινά

ΞΑΛΜΥΡΙΣΜΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ

Κόβετε σε κομμάτια τον παστό μπακαλιάρο και τα αφήνετε να μουλιάσουν για 30 ώρες τουλάχιστον , μέσα σε ένα δοχείο με νερό . Κατά την διάρκεια αυτών των ωρών καλό είναι να αλλάζουμε το νερό 3-4 φορές . Επίσης μπορούμε 2-3 ώρες πριν το τελικό ξαλμύρισμα να βάλουμε το δοχείο κάτω από τη βρύση , αφήνοντας το νερό να τρέχει ...

Στην ίδια κατηγορία :
Στην Κουζίνα γενικώς Αυγά - Αβγά Ψάρια - Θαλασσινά Κρέας Σούπα - Σούπες Ρύζι - Ζυμαρικά Οσπρια Μπαχαρικά - Μυρωδικά Λαχανικά Τυροκομικά Λάδι - Ελιές Φρούτα Γλυκά - Μαρμελάδες Παγωτό - Παγωτά Αλλαντικά Πατάτες - Πουρές Σάλτσες Σαλάτα - Σαλάτες Ψωμί - Φρυγανιά κλπ Κάρβουνα - σχάρα Τηγάνι - φούρνος
Σχετικά Εγκυκλοπαιδικά Θέματα

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

Για να γίνει ελαφρύς ο μπακαλιάρος , προσθέστε στο νερό που τον ξαλμυρίζετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγιά .

ΓΛΥΚΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

Όταν ξαλμυρίζετε τον μπακαλιάρο αν θέλετε να "γλυκάνει " , βουτήξτε τον στο τέλος σε ελαφρά χλιαρό νερό και αφήστε τον εκεί για δύο περίπου ώρες ...

ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΣΟΛΟΜΟΣ

Πριν αγοράσετε καπνιστό σολομό πρέπει να προσέξετε τα εξής σημεία : α) Ο καλός καπνιστός σολομός αναδίδει ένα διακριτικό , γλυκό άρωμα καπνού και βουτύρου . Έχει λεπτή , ελαφρά λιπαρή και ευχάριστη γεύση , απαλή υφή και λιώνει στο στόμα ... β) Ο κακής ποιότητας καπνιστός σολομός συχνά μυρίζει μουρουνέλαιο ή ρέγκα , είναι υπερβολικά αλμυρός και έχει υφή πλαδαρή ή ξερή . γ) Όταν αγοράζετε φέτες σολομού , να προτιμάτε καλύτερα αυτές που είναι κομμένες οριζόντια , κατά μήκος του ψαριού . Αλλιώς , υπάρχει περίπτωση να πάρετε το έντονα καπνισμένο εξωτερικό μέρος ή το εντελώς άκαπνο ...

Για ευαίσθητα θέματα (όπως πχ Υγείας & Διατροφής) θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην αποδοχή των όσων αναγράφονται . Για οποιοδήποτε θέμα μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας .