Κυτταρίτιδα

Κυτταρίτιδα

- Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε κακή αιματική και λεμφική κυκλοφορία, που δυσκολεύει την αποβολή την τοξική από τους ιστούς και την κατακράτηση υγρών , σε ορμονικές διαταραχές σε διάφορες φάσεις της ζωής μας, όπως εφηβεία, εγκυμοσύνη, κλιμακτήριο , στον ασταθή κύκλο περιόδου, γιατί ευνοείται η κατακράτηση υγρών για μεγαλύτερο από το κανονικό διάστημα των 28 ημερών .
- Επίσης σε προβλήματα δυσκοιλιότητας, καθώς κατακρατούνται στο σώμα τοξίνες και υγρά για μεγαλύτερο, από το κανονικό, διάστημα , στην ελλιπή άσκηση και στην καθιστική ζωή , στο έντονο στρες, στο κάπνισμα , στην μη ικανοποιητική κατανάλωση νερού, στην κακή διατροφή, η οποία χαρακτηρίζεται από πολλά λιπαρά και άστατες συνήθειες, που διευκολύνουν τη συσσώρευση λίπους και στην κληρονομικότητα, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο.

Στην ίδια κατηγορία :
Διάφορα περί ομορφιάς Αντηλιακά - Μαύρισμα Δόντια - Στόμα Αρωμα - Αρώματα Κρέμες Επιδερμίδα Αξεσουάρ Ομορφιάς Νύχια - Μανικιούρ Χείλια Σπυράκια - Στίγματα Πρόσωπο Φον ντε τεν Μάτια Μακιγιάζ Κυτταρίτιδα Μαλλιά Αποτρίχωση - Ξύρισμα Αιθέρια Έλαια
Σχετικά Εγκυκλοπαιδικά Θέματα

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Εάν έχετε κυτταρίτιδα , μην ξεχνάτε ότι ένα διαιτολόγιο φτωχό σε ζωικά λίπη και πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά συνεισφέρει στη μάχη κατά του λίπους , άρα και στον έλεγχο της κυταρρίτιδας . Γι' αυτό αντισταθείτε στα τηγανητά , τα γλυκά , τα λίπη , αλλά και στο αλκοόλ, τον καφέ και το τσάι , εκτός αν είναι του βουνού !!

Κρέμες για κυτταρίτιδα

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε τις κρέμες για την κυτταρίτιδα το βράδυ και όχι το πρωί , λίγο προτού πάμε για μπάνιο . Μερικές από αυτές περιέχουν συστατικά τα οποία σε συνδυασμό με την ήλιο μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και διχρωμίες στο δέρμα σας .

Κυτταρίτιδα και αντιμετώπιση

- Φροντίστε να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, εμπλουτίζοντας το διαιτολόγιό σας με φρούτα και λαχανικά και αποφεύγοντας τα λιπαρά και τη γλυκόζη.
- Επειδή όμως υπάρχουν περιοχές του σώματος από τις οποίες το περιττό λίπος δεν εξαφανίζεται μόνο χάρη στις διατροφικές επιλογές σας, μπορείτε να "μπλοκάρετε" την αύξηση των λιποκυττάρων και την δημιουργία της κυτταρίτιδας με την βοήθεια κατάλληλων προϊόντων. Πριν επιλέξετε κάποιο από αυτά, καλό θα είναι να γνωρίζετε τις ιδιότητές τους, γιατί για κάθε περιοχή του σώματος υπάρχει το αντίστοιχο προϊόν

Για ευαίσθητα θέματα (όπως πχ Υγείας & Διατροφής) θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην αποδοχή των όσων αναγράφονται . Για οποιοδήποτε θέμα μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας .