Βρέφος και ανάπτυξη

Βρέφος 7 μηνών

Στην ηλικία των εφτά μηνών, τα βρέφη αρχίζουν να λένε κάποιες συλλαβές, όπως το "μπα" ή το "κα". Τα βρέφη χρησιμοποιούν συγκεκριμένους ήχους για να τραβήξουν την προσοχή των ατόμων που τα περιβάλλουν, όπως το βήξιμο ή στριγγλιά και παίζουν παιχνίδια με τη γλώσσα και τα χείλη τους.

Στην ίδια κατηγορία :
Γλωσσοδέτες Κανακέματα Λαχνίσματα Νανουρίσματα Γενικά για το Παιδί Παιδί -Παθήσεις Αρρώστιες Παιδί & Υγεία Βρέφος Παιδί και ομιλία Παιδί και ύπνος Μωρά και καθαριότητα Πρώτες βοήθειες (παιδιά) Παιδικές αρρώστιες Παιδικές φοβίες Παιδική παχυσαρκία Παιδί και κατάθλιψη Βρέφη και υγεία Παιδί και μάθηση Βρέφος και ανάπτυξη
Σχετικά Εγκυκλοπαιδικά Θέματα

Νεογέννητο και φωνές

Τα νεογέννητα συνήθως ανταποκρίνοντα αμέσως στην ανθρώπινη φωνή καθώς προσπαθούν να μιμηθούν τις χειρονομίες και τις γκριμάτσες των ατόμων που τους μιλάνε. Καταλαβαίνουν πότε τους μιλάνε και αυτά βέβαια με τη σειρά τους ανταποκρίνονται με φωνούλες, κουνώντας όλο τους το κορμί.

Βρέφος 4-6 εβδομάδων

Τα βρέφη από τεσσάρων έως έξι εβδομάδων, αναγνωρίζουν τη φωνή και τα χαμόγελα της μητέρας τους και ανταποκρίνονται σε αυτή γουργουρίζοντας. Είναι φανερό ότι θέλουν να κάνουν συζήτηση. Όταν αρχίσει η συζήτηση αυτή με τη μητέρα και το μωρό της, θα πρέπει η μητέρα να είναι κοντά του, για να έχει το βρέφος οπτική επαφή. Επίσης η μητέρα θα πρέπει να του χαμογελάει και να του μιλάει συνέχεια για να το ενθαρρύνει να μιλήσει και αυτό.

Βρέφος 4 μηνών

Όταν τα βρέφη γίνουν τεσσάρων μηνών, αρχίζουν να βγάζουν διάφορους ήχους και στην γκάμα αυτή περιλαμβάνονται βέβαια οι στριγγλιές και οι περίεργες διαπεραστικές φωνές, ενώ κάνουν προσπάθειες και να φυσήξουν με τα χείλια τους. Επικοινωνούν μαζί με τους γονείς με το γέλιο, γι αυτό οι γονείς θα πρέπει να γελάνε στο μωρό τους συνέχεια όταν του μιλάνε. 

Για ευαίσθητα θέματα (όπως πχ Υγείας & Διατροφής) θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην αποδοχή των όσων αναγράφονται . Για οποιοδήποτε θέμα μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας .