Γιατροσόφια...

Πατάτα για τους λειχήνες

Αν έχετε την τάση να εμφανίζετε λειχήνες στο πρόσωπο, δηλαδή κόκκινα, ξερά και τραχιά στίγματα, υπάρχει ένα φυσικό συστατικό που μπορεί να σας βοηθήσει. Αυτό το συστατικό είναι η πατάτα, γιατί περιέχει άμυλο. Μόλις εμφανιστούν οι λειχήνες, κόψτε μία φέτα πατάτα ωμής πατάτας και τρίψτε τους με αυτήν. Επαναλαμβάνοντας 2-3 φορές καθημερινά τη διαδικασία, θα δείτε τους λειχήνες να σβήνουν, λόγω της καταπραϋντικής και μαλακτικής επίδρασης που έχει το άμυλο της πατάτας.

Στην ίδια κατηγορία :
Γενικά περί Υγείας Πρώτες βοήθειες Πυρετός - Γρίπη Πόδια - Χέρια Στοματική υγιεινή Πίεση - Υπέρταση Ζωτικά όργανα Κεφάλι Γυναίκα - Υγεία - Διάφορα Ασθένειες - Παθήσεις Εγκαύματα - Κάψιμο Κάπνισμα - Τσιγάρο Γιατροσόφια... Σύνδρομο - Σύνδρομα Αίμα Αλλεργία Γυναίκα - Υγεία - Στήθος Γυναίκα - Γυναικολογικά Ογκος - Καρκίνος Γυναικολογικές εξετάσεις Μύκητες Τικ Ηπατίτιδα Μέθοδοι θεραπείας
Σχετικά Εγκυκλοπαιδικά Θέματα

Λεμόνι

Ο χυμός του λεμονιού θεωρείται άριστο αντιγριπικό . Κάνει επίσης καλό στους σεξουαλικούς αδένες , στην αρτηριοσκλήρυνση , στην αναιμία κ . α . Το λεμόνι είναι εξαιρετικό αντίδοτο και σε εμετό και διάρροια από δηλητηριάσεις.

Σπαράγγια για την κατακράτηση υγρών

Τα σπαράγγια είναι ένα λαχανικό με ισχυρή διουρητική δράση. Αν υποφέρετε από κατακράτηση υγρών, σας να ακολουθήσετε μια απλή θεραπεία με σπαράγγια για μια εβδομάδα. Μπορείτε να τρίψετε στον τρίφτη τις κορυφές τους και να τις φάτε ωμές ή να φτιάξετε ένα αφέψημα από το κατώτερο και λιγότερο τρυφερό τμήμα τους. Η αναλογία είναι 20γρ. για 1 λίτρο νερό. Θα πίνετε 3-4 φλιτζάνια από το αφέψημα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κρεμμύδια για τη χρόνια βρογχίτιδα

Για να καταπολεμήσετε τον ενοχλητικό ξερόβηχα που προκαλεί η χρόνια βρογχίτιδα, μπορείτε να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό σιρόπι που θα βρείτε στην κουζίνα σας. Ψιλοκόψτε ένα ξερό κρεμμύδι και δύο φύλλα άσπρου λάχανου, ανακατέψτε τα, πασπαλίστε τα με σκούρα ζάχαρη και αφήστε τα να μείνουν 48 ώρες. Αν πίνετε 1-2 κουταλιές από το σιρόπι που φτιάξατε 3-4 φορές την ημέρα ο βήχας θα υποχωρήσει.

Για ευαίσθητα θέματα (όπως πχ Υγείας & Διατροφής) θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην αποδοχή των όσων αναγράφονται . Για οποιοδήποτε θέμα μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας .