Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Ζωϊκό βασίλειο / Ψάρια / Ψάρι Κλόουν ή Clown Anemonefish

Ψάρι Κλόουν ή Clown Anemonefish

Το ψάρι Κλόουν ή η το ψάρι κλόουν της ανεμώνης (Clown Anemonefish), μπορεί να αναγνωριστεί από το πορτοκαλί του χρώμα, με τις τρεις λευκές ράβδους, μία στο κεφάλι, μία στη μέση και μία στην ουρά, οι οποίες έχουν μαύρο περίγραμμα. Αυτό το είδος ψαριού φτάνει τα 8 εκατοστά σε μήκος και τρέφεται με φύκια και ζωοπλαγκτόν.
Το ψάρι Κλόουν συνήθως ζει στα πλοκάμια δυο ειδών θαλάσσιων ανεμώνων. Στους προστατευόμενους παράκτιους ύφαλους το ψάρι ζει στην ανεμώνη Stichodactyla gigantea, ενώ στους εξωτερικούς ύφαλους ζει στην ανεμώνη Heteractis magnifica. Τα πλοκάμια της ανεμώνης σκοτώνουν τα άλλα ψάρια μόνο με την αφή, αλλά το ψάρι Κλόουν εκκρίνει ένα ειδικό υγρό που τα τσιμπήματα της ανεμώνης δεν αντιδρούν πάνω του.
Οι ανεμώνες προστατεύουν τα ψάρια Κλόουν από τους περισσότερους εχθρούς και το ψάρι κλόουν με τη σειρά του βοηθάει στον καθαρισμό της ανεμώνης, δηλαδή τρώει τα υπολείμματα που δεν χώνεψε η ανεμώνη και επίσης την βοηθάει και στην τροφή της, δηλαδή προσελκύει άλλα ψάρια για να τα τρώει εκείνη.
Το ψάρι αυτό βρίσκεται σε βάθη από 1 μέτρο έως 12 μέτρα. Κατοικεί στα ζεστά νερά των τροπικών ωκεανών και θαλασσών.


Αφήστε μια απάντηση