Μενού

Μπούλντογκ – Bulldog

Τα μπουλντόγκ έχουν κρανίο μεγάλο σε περίμετρο, φαρδύ και τετράγωνο. Τα μάγουλα τους είναι στρογγυλά και εκτείνονται πλάγια πέρα από τα μάτια. Έχουν μέτωπο επίπεδο με το δέρμα, πάνω και γύρω από το κεφάλι χαλαρό και ζαρωμένο, χωρίς να πέφτει στο πρόσωπο. Η μύτη τους έχει φαρδιά ρουθούνια, είναι μεγάλη και μαύρη. Οι σιαγόνες τους είναι φαρδιές, ογκώδεις και τετράγωνες, με την κάτω γνάθο να προεξέχει αρκετά εμπρός από την πάνω. Το τρίχωμα τους είναι φίνας υφής και κοντό, μονόχρωμο μαύρο ή με μαύρα σημεία. Τα πίσω πόδια είναι μεγάλα και μυώδη, μακρύτερα αναλογικά από τα εμπρός ενώ τα πέλματα είναι μέτριου μεγέθους και στρογγυλωπά. Η ουρά τους είναι χαμηλά τοποθετημένη, μέτριου μήκους χοντρή στη βάση και λεπταίνει στην άκρη.
Τα μπουλντόγκ τείνουν να έχουν τα προβλήματα αναπνοής δεδομένου ότι το επίπεδο πρόσωπο τους περιορίζει τον αέρα. Αλλα κοινά προβλήματα υγείας περιλαμβάνουν τις αλλεργίες και τα προβλήματα και τους καταρράκτες ισχίων.
Τα μπούλντογκ είναι φυλή, η οποία λόγω της κατασκευής της, αναπαράγεται πολύ δύσκολα. Ο αρσενικός έχει το περισσότερο βάρος στο μπροστινό μέρος του σώματος και γι’ αυτό το λόγο η θηλυκιά δεν αντέχει και λυγίζει. Αυτό οδηγεί τον κτηνίατρο στη λύση της τεχνητής σπερματέγχυσης. Από την άλλη, οι θηλυκές λόγω του μεγάλου μεγέθους των κεφαλιών των κουταβιών αδυνατούν τις περισσότερες φορές να γεννήσουν φυσιολογικά, και οδηγούνται για καισαρική τομή. Επίσης, πολλές φορές τα κουτάβια γεννιούνται με εκτεταμένο οίδημα και δεν επιβιώνουν.
Τα Μπούλντογκ είναι πλάσματα οπλισμένα με πείσμα αλλά και τεράστια υπομονή. Τα πάνε πολύ καλά με τα παιδιά και τους ηλικιωμένους και έχουν άριστες σχέσεις με τα άλλα κατοικίδια αρκεί να έρθουν από νωρίς σε επαφή. Διακρίνονται για τη μεγάλη αυτοπεποίθησή τους, γι’ αυτό και δεν γαβγίζουν χωρίς λόγο. Τους αρέσει να είναι “φύλακες εκ των έσω” γιατί προτιμούν να βρίσκονται μονίμως δίπλα στον άνθρωπό τους


Αφήστε μια απάντηση