Μενού

Ντόπερμαν – Doberman

Γύρω στο 1870, στη Γερμανία, ο Λουί Ντόμπερμαν εφοριακός εισπράκτορας, νυχτοφύλακας, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα σκύλο που θα τον προστάτευε στις βραδινές περιπολίες του. Διασταύρωσε λοιπόν Ροτβάιλερ (δύναμη), με γερμανικό Πίντσερ (ενέργεια), έναν τύπο γερμανικού τσοπανόσκυλου (μεγάλη εξυπνάδα και γενναιότητα), Βεϊμαράνερ (δυνατή μύτη για ιχνηλασία) και γκρέιχαουντ (για ευκινησία). Tο αποτέλεσμα των διασταυρώσεων, που πήρε και το όνομα του δημιουργού του, είναι το γνωστό μας Ντόπερμαν.
Αυτό το μεσαίου μεγέθους σκυλί, έχει μυώδες και δυνατό σώμα. Το ύψος του αρσενικού κυμαίνεται από 63 μέχρι 72 εκ. και ζυγίζει από 32 έως 45 κιλά, ενώ το θηλυκό το ύψος του κυμαίνεται από 61-68 εκ και ζυγίζει 30-35 κιλά. Το τρίχωμά του είναι κοντό, πυκνό, στρωτό, στιλπνό, αγκαλιάζει το σώμα και αναδεικνύει τους μυς και την ιδιαίτερα σαφή γραμμή αυτής της αθλητικής φυλής. Δεν χάνει πολλή τρίχα. Το χρώμα του μπορεί να είναι μαύρο, κόκκινο με έντονα καθορισμένα σημάδια καφέ – κόκκινου χρώματος πάνω από τα μάτια, στη μουσούδα, στο λαιμό, στα πόδια και κάτω από την ουρά.
Είναι ένα σκυλί αποφασιστικό, άφοβο, δογματικό, χωρίς ποτέ να γίνεται κακό. Ιδιαίτερα εύστροφο, με σταθερό χαρακτήρα, νευρικό και βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή, επίσης είναι δραστήριο, ζωηρό, ιδιαίτερα ευκίνητο, με εντυπωσιακή δύναμη και αντοχή. Έχει έμφυτη την ικανότητα να προστατεύει το σπίτι και την οικογένεια, με την οποία θέλει να βρίσκεται συνεχώς. Το Ντόπερμαν απαιτεί τη συνεχή προσοχή και δεν είναι καλό να το αφήνουμε μόνο του για μεγάλες χρονικές περιόδους. Αυτή η ράτσα συνυπάρχει καλύτερα με τα μεγαλύτερα προσεκτικά και διακριτικά παιδιά, ενώ δεν μπορεί να συνυπάρξει ειρηνικά με άλλα οικιακά κατοικίδια.


Αφήστε μια απάντηση