Μενού

Πεκινουά – Pekingese

Τα πεκινουά έχουν ένα στρώμα πυκνού εσωτερικού τριχώματος και από πάνω ένα ίσιο, τραχύ και μακρύ εξωτερικό τρίχωμα. Τα χρώμα του τριχώματος τους ποικίλλει από κόκκινο και πυρόξανθο έως μαύρο και παρδαλό με μπαλώματα. Τα μάτια τους είναι μεγάλα, στρογγυλά, σκούρα και λαμπερά. Τα αυτιά τους έχουν σχήμα καρδιάς, καλύπτονται από άφθονο τρίχωμα και φέρονται παράλληλα προς το κεφάλι. Η πλούσια σε τρίχωμα ουρά εκφύεται ψηλά και σχηματίζει μικρή καμπύλη πάνω από τη ράχη. Τα πόδια είναι μεγάλα και πλατιά και τα πρόσθια πόδια στρέφονται ελαφρά προς τα έξω. Ο κορμός έχει σχήμα αχλαδιού, με ευρύ, κοντό θώρακα και σαφή μέση. Το βάρος τους ποικίλλει από 3,6 έως 4,5 κιλά και το ύψος τους από 30,4 εκ. έως 45 εκ.
Τα πεκινουά έχουν μεγάλη αντοχή, σωματική και πνευματική. Είναι θαρραλέα, τολμηρά, ευαίσθητα και ανεξάρτητα. Τους αρέσουν πολύ τα χάδια, είναι ιδιαίτερα παιχνιδιάρικα και αγαπάνε πολύ τα παιδιά. Είναι σκυλιά που έχουν αντίληψη, άποψη και μαθαίνουν εύκολα εντολές. Η υπερβολική αγάπη που τρέφουν για τον άνθρωπο που τα φροντίζει, πολλές φορές τα οδηγεί σε ζήλια και επιθετικότητα. Μπορεί να γίνουν τρομερά πεισματάρικα και πολλές φορές παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά, ιδιαίτερα σε άλλους σκύλους, όμως με υπομονή και σωστή εκπαίδευση, τα Πεκινουά μπορούν να κοινωνηκοποιηθούν με σκύλους και άλλα κατοικίδια σε μικρό χρονικό διάστημα.
Η κύρια αιτία θανάτου των πεκινουά είναι τα καρδιακά προβλήματα, αν όμως διαγνωστούν έγκαιρα και αντιμετωπιστούν με τα κατάλληλα φάρμακα, μπορούν να ζήσουν για πολλά χρόνια. Το Πεκινουά παρουσιάζει πολλές φορές αναπνευστκά προβλήματα όπως επίσης και προβλήματα με τα μάτια του. Δερματικές αλλεργίες και έλκος του ματιού εμφανίζονται επίσης συχνά. Η μακριά του πλάτη, συγκριτικά με τα μικρά του πόδια το καθιστά ευάλωτο σε τραυματισμούς της πλάτης.


Αφήστε μια απάντηση