Μενού
Αρχική / Σχετικά με το Asxetos.gr / Ιστορική αναδρομή του Asxetos.gr

Ιστορική αναδρομή του Asxetos.gr

Η ιστορία συνεχίζεται …. και η ταλαιπωρία ….

– Η ιστοσελίδα asxetos.gr ξεκίνησε επίσημα την διαδικτυακή της παρουσία στις 10/1/2001. Βαπτίστηκε στο ΙΤΕ στις 27-11-2000 !!

Η Ιστορία ενός ονόματος

Η γέννηση….

Καλοκαίρι 2000 :: Καλοκαίρι ήταν θυμάμαι, τότε μου μίλησε τηλεφωνικά για πρώτη φορά ο φίλος μου Γρηγόρης από την Αθήνα για τις λεγόμενες προσωπικές Ιστοσελίδες στο Internet . Σοκαρίστηκα !! .
Αύγουστος 2000 :: Σε λίγες ημέρες είχα ξεκινήσει την πρώτη προσπάθεια & πειράματα στο geocities.com .
– Ο αδερφός μου θυμάμαι με πείραζε συνέχεια . “Άσχετε …τι παιδεύεσαι ; “ , “άσχετε … δεν τέλειωσες ακόμα ; “ κλπ. Στο άσχετο το αναφέρω με παράπονο στον Γρηγόρη . Τότε μου ρίχνει την ιδέα : “Ωραίο όνομα … γιατί δεν το καταχωρείς ;”
– Κάπως έτσι τα πρώτα πειράματα στο
geocities.com πήραν την μορφή της προσωπικής ιστοσελίδας : http://www.geocities.com/asxetosgr/ .
27η Νοεμβρίου 2000 :: Μετά την προτροπή του φίλου μου Γρηγόρη γίνεται και η επίσημη καταχώρηση του domain name asxetos.gr στο ΙΤΕ στις 27-11-2000 .
– Μόλις είχε αρχίσει η κυοφορία του Asxetos.gr στο ΙΤΕ  .
10η Ιανουαρίου 2001 :: Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Asxetos.gr στο ελληνικό internet www.asxetos.gr . Ολο σε στατιστικές html σελίδες !! (πάνω από 300 εάν θυμάμαι , πολύ γέλιο , για μία αλλαγή έπρεπε να τις αλλάζω όλες με το Front Page !!! ) .
18η Μαίου 2001 – Παρασκευή ώρα 20.00 :: Με την γνωριμία μου με τον έκτοτε συνέταιρο & φίλο μου Μάνο γίνεται η έναρξη της 1ης έκδοσης του “δυναμικού” πλέον asxetos.gr (σελίδες asp , xml κλπ) . Δεν θα ξεχάσω το σοκ των πρώτων ημερών που δεν χρειαζόταν πλέον να αλλάζω 300 σελίδες . Η δύναμη της τεχνολογίας !! Το δέος ενός άσχετου …

Η λύτρωση και η ανάπτυξη

– Εκεί στις αρχές του χειμώνα του 2001 , σχολούσα όπως πάντα πολύ αργά από την Τράπεζα , επιστροφή στο σπίτι και ατέλειωτες ώρες “αυτομαστιγώματος” . Να πεις ότι ήξερα αγγλικά ….. τίποτα .. χάος και χιλιάδες δοκιμές .
– Ο Θεός με λυπήθηκε , δίπλα από την τράπεζα ήταν ένα κατάστημα με υπολογιστές , εκεί γνώρισα τους Μανώληδες (πιτσιρικάδες – χάκερ τους έβλεπα τότε) . Μου έκαναν την πρόταση για συνεργασία . Με λυπήθηκαν ….

Χρειάσθηκαν 4-5 μήνες για να βγει Μάιο του 2001 η πρώτη έκδοση του asxetos.gr σε δυναμική πλατφόρμα . Ο Πουπάκης τα γραφικά με τον σκύλο και ο Περακάκης τον προγραμματισμό .
– Η συνέχεια γνωστή , το asxetos.gr συνεχίζει να υπάρχει χάρη στο μεράκι & την τρέλλα μου , την πολύ καλή φιλική σχέση που έχουμε με τον Μάνο και την βοήθεια εξωτερικών συνεργατών .
– Σε αυτή την πορεία σχεδιάσαμε το shopcorner.gr , kalpes.gr , lagoniko.gr , σχεδιάσαμε και τα software Επί Πιστώσει και Εσοδα – Εξοδα .

Ιστορία σε εικόνες

– Σε όλη αυτή την διαχρονική προσπάθεια είχαμε τις ακόλουθες μορφές :

  α. Καλοκαίρι 2000 – 18/5/2001 .  Στατική μορφή


(Το 1ο ιστορικό banner – Logo μας με σήμα τον ΡΑΝ-ΤΑ-ΠΛΑΝ , μετά γεννήθηκε ο Format) .

 β. Μάιος 2001 – Οκτώβριος 2004. Δυναμικό Site . (Η 1η έκδοση του δυναμικού πλέον asxetos.gr)

 

 γ. Οκτώβριος 2004 – Φεβρουάριος 2009 . Νέα βάση δεδομένων , σύστημα διαχείρισης , μορφή κλπ.

 


(Πολύ καλό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου , σχεδιασμός που έκλεισε τον κύκλο του , άλλες εποχές…)

 δ. Μάρτιος 2010 – Εως πότε …. ;;; Οπως τον βλέπετε σήμερα…..


Αφήστε μια απάντηση