Μενού
Αρχική / Άρθρα / Τράπεζες - Δάνεια / Πότε ΔΕΝ εγκρίνεται ένα δάνειο από μία τράπεζα

Πότε ΔΕΝ εγκρίνεται ένα δάνειο από μία τράπεζα

Πότε ΔΕΝ Χορηγείτε (ΔΕΝ εγκρίνετε) ένα ΔΑΝΕΙΟ από μία Τράπεζα .

1. Οταν το λέει η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ …ότι απαγορεύεται να χορηγηθεί (για διάφορους λόγους που συνήθως αφορούν το ύψος των Καταναλωτικών δανείων ,..κ.λ.π που δεν είναι του παρόντος) …όταν δεν μπορούν τα στελέχη της Τράπεζας να το τροποποιήσουν να “μην απαγορεύεται” ….και πράγματι να μην απαγορεύεται !!!

2. Οταν το λέει η εγκύκλιος της Τράπεζας ή τα αυτόματα συστήματα έγκρισης της Τράπεζας ότι δεν ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ….(καλά εδώ το θέμα σηκώνει πολύ συζήτηση……π.χ θα μας πει το “αυτοματοποιημένο σύστημα ότι ο Χ Αγρότης ή Ελεύθερος Επαγγελματίας …που σε αρκετές περιπτώσεις … το εισόδημα που δηλώνουν στην εφορία …είναι ίσο με το ετήσιο ρεύμα που πληρώνουν …. άντε λίγο παραπάνω……ότι δεν “βγαίνουν” τα εισοδήματα του….να χορηγηθεί το Δάνειο ???… βέβαια τα “συστήματα” αυτά έχουν και τα θετικά τους…δεν αντιλέγει κανένας… )

3. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ… για ένα ή και περισσότερους λόγους…. !!! (τόσο απλά και συνάμα δύσκολο στην απάντηση…και να πούμε και κάτι αιρετικό ….καμία φορά η μη έγκριση για ένα δάνειο ….είναι και η καλύτερη απόφαση για το συμφέρον του πελάτη….ελπίζω να μην το καταλάβει ποτέ…θα είναι αργά….) .

Εδώ να διακινδυνεύσουμε μια απλούστευση για να καταλάβετε και εσείς το Τραπεζικό σύστημα .Οι Τράπεζες “σκέφτονται” όπως εσείς… σκεφτείτε το εξής παράδειγμα : Eρχεται ένα βράδυ στο σπίτι σας ο Κουμπάρος σας… λίγο πριν αρχίσει το ποδόσφαιρο.. (που τόσο το περιμένατε με χαρά..) και στις διαφημίσεις ..λίγο πριν αρχίσει το ματς.. “ξέρεις Κουμπάρε… επειδή…μου έτυχε μία “στραβή” …. θα χρειασθώ 500 χιλ ..είναι εύκολο να να στείλω την γυναίκα αύριο από το μαγαζί σου να τα πάρει…? ” .

Ωραία ε ? πόσο άνετα και απερίσκεπτα θα δείτε το ποδόσφαιρο ? Πριν του απαντήσετε τι θα σκεφτείτε ? Αυτά που θα σκεφτείτε εσείς ..σκέφτονται και οι Τράπεζες (ανάλογα πάντα) . Είναι το ίδιο εύκολο να δώσετε δανεικά άμα είστε συνταξιούχος του ΤΕΒΕ (με την φοβερή σύνταξη σας των 50-80-100 χιλ) ή άμα είστε μεγαλογιατρός που χρεώνετε την επίσκεψη 50 χιλιάδες ? . Είναι το ίδιο εύκολο να δώσετε δανεικά εάν ο Κουμπάρος σας είναι τρόφιμος του ΟΑΕΔ ή άμα είναι άνθρωπος που τζιράρει εκατομμύρια στην επιχείρηση του αλλά ο λογιστής του θυμήθηκε ότι το ΙΚΑ λήγει αύριο ? Είναι το ίδιο εύκολο να δώσετε δανεικά άμα σου έλεγε ” θα σου στείλω την νέα μου γραμματέα…. και πρόσεχε να μην το μάθει η στρίγγλα η γυναίκα μου..” από τα να σας πει “θα έρθει η γυναίκα που κρατά και το κουμάντο στο σπίτι…..” ? ….και τις άλλες σκέψεις που θα κάνετε εσείς θα κάνουν και οι Τράπεζες …με μία διαφορά…εσείς θα έχετε χάσει…..2 γκολ….

Ποιός ο δικός σας ρόλος , η συμβολή σας , στην σύναψη ενός Δανείου .

ΠΡΩΤΟ και κυριότερο θα πρέπει ( Ο ΠΕΛΑΤΗΣ = ΕΣΕΙΣ ) να πει τι θέλει ακριβώς ? πόσα χρήματα θέλει ή εκτιμά ότι θα χρειασθεί ? γιατί τα θέλει – ποια ανάγκη του θα καλύψουν ? και πως μπορεί να τα πληρώνει (έστω… να πει … ότι ..”νομίζει” ότι μπορεί να πληρώνει Χ ποσό για τις δόσεις του Δανείου για Χ χρόνια ….κ.λ.π ) . Πείτε – σκιαγραφείστε την ΑΝΑΓΚΗ ΣΑΣ όπως εσείς ξέρετε με τα δικά σας – μοναδικά- λόγια…, εάν δεν σας καταλάβουν , τότε κάνατε λάθος Τράπεζα ή καλύτερα λάθος κατάστημα Τράπεζας .

Είναι μεγάλο λάθος να εισέλθετε σε ένα Κατάστημα μίας Τράπεζας Χ και να πείτε στον υπάλληλο “θέλω π.χ 2 εκατ” και άμα (αναγκαστικά) σας ρωτήσει , “τι θα τα κάνετε κύριε , για ποιό σκοπό τα θέλετε ? ” …. να απαντήσετε “έχω ανάγκες……τι σε νοιάζει…εγώ σας βάζω εγγυητές που θέλετε….να και η δήλωση μου… μου τα δίνετε ?? ” . Εσείς θα δίνατε δανεικά στον κουμπάρο σας για παράδειγμα… (το ίδιο εύκολα) …εάν δεν σας έλεγε ..τι τα χρειάζεται κ.λ.π…κ.λ.π ?

Προς θεού κανένας υπάλληλος δεν πρέπει και δεν έχει το “δικαίωμα” να σας πει ΠΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ …ή ακόμα χειρότερα να αποφασίσει αυτός ότι το Χ ποσό θα το δανεισθείτε σε Χ χρόνια με Ψ δόσεις Χ δραχμών , εάν γίνει κάτι τέτοιο.. επειδή μας αρέσει και το χιούμορ… στείλτε τον στο Χ διάολο….ευγενικά….(πάντα) .

Συνεχίζεται.

Αφήστε μια απάντηση