Μενού
Αρχική / Άρθρα / Cook TV / Ξανθιά μαλλιαρή Τυρόπιτα

Ξανθιά μαλλιαρή Τυρόπιτα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΥλικά
Κύριο Συστατικό : Τυρί
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά & 30 λεπτά ξεκούραση
Χρόνος Μαγειρέματος : 55 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 20
Πηγή : Ucook Team
250γρ. κασέρι
250γρ. ρεγκάτο
250γρ. γκούντα
500γρ. γάλα φρέσκο
3 αυγά
250γρ. κρέμα γάλακτος
250γρ. βούτυρο Αυστρίας αλατισμένο
1 πακέτο φύλλο καταίφι

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι, βουτυρώνουμε καλά το ταψί και απλώνουμε από επάνω το 1/3 του καταιφιού.Βουτυρώνουμε ξανά και από επάνω,ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί και ρίχνουμε το μισό μείγμα των τυριών. Συνεχίζουμε πάλι με το 1/3 του καταιφιού, ξαναβουτυρώνουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί.τελειώνουμε με το καταίφι.Χτυπάμε σε ένα μπώλ το γάλα τα αυγά και την κρέμα και περιχύνουμε την τυρόπιτα.Την αφήνουμε να κάτσει για 25-30 λεπτά και ψήνουμε στους 175οC για 55 λεπτά.Όταν βγεί περιμένουμε περίπου 30 λεπτά να δέσουν τα τυριά και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

banner
asxetos.gr