Μενού
Αρχική / Άρθρα / Γη – Περιβάλλον

Γη – Περιβάλλον

Αρθρα – αναλύσεις – κείμενα που θα έχουν σχέση , άμεση ή έμμεση με τον Πλανήτη Γη , το περιβάλλον , την οικολογία , την Γεωγραφία ,  κλπ.

Καλλιεργώντας τον Ηλιο. Τι ΑΠΕ λαϊκής βάσης επιθυμούμε ;

Α.Π.Ε για τον τόπο ή τόπο στις Α.Π.Ε ; Παγκρήτια Λαϊκής βάσης Α.Π.Ε και με ποια μορφή ; Το σφάλμα σύνθεσης του αγροτικού κλάδου στην Κρήτη και η εν εξελίξει αρπαγή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κρήτης. Μπορεί ο Καπιταλισμός να μπολιαστεί με στοιχεία σοσιαλισμού ; Μία άλλη πρόταση - προσέγγιση.

Συνέχεια »

Πόσο Αμίαντο έχουμε ακόμα στην Ελλάδα;

Η Ελλάδα δεδομένης της οικονομικής κρίσης που βρίσκεται θα μειώσει τους ρυθμούς απόσυρσης αμιάντου τα επόμενα χρόνια και ενώ τα σχολεία οδεύουν σιγά σιγά στην επίτευξη του στόχους τους, το δεύτερο ρεύμα απομάκρυνσης αμιάντου αναμένεται να αποτελέσουν τα δημόσια κτίρια και αμέσως μετά βιομηχανικά κτίρια. Ο αμίαντος των ιδιωτικών κατοικιών θα είναι και το τελευταίο ρεύμα στην Ελλάδα.

Συνέχεια »

Οδηγός Καλού Ανακυκλωτή. Τα πιο συνηθισμένα λάθη

Φαίνεται πως μετά από πέντε χρόνια «γνωριμίας», η σχέση μας με την ανακύκλωση συσκευασιών παραμένει ένα μυστήριο. Οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουν τι ακριβώς πετάμε στους μπλε κάδους και πώς. Αφού διαπιστώσαμε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη, συντάξαμε τον οδηγό του καλού ανακυκλωτή.

Συνέχεια »

Εθνικός δρυμός – Εθνικοί δρυμοί

Eθνικοί δρυμοί μπορούν να κηρύσσoνται δασικές περιοχές, οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, από την άποψη διατήρησης της άγριας χλωρίδας και πανίδας, των γεωμορφικών σχηματισμών, του υπεδάφους, της ατμόσφαιρας, των υδάτων και γενικώς του φυσικού περιβάλλοντος τους .

Συνέχεια »

Καταστροφή των Ελληνικών Δασών . Η Εθνική μας αυτοκτονία .

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου στην Ελλάδα, οι επιστήμονες εκτίμησαν ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση θα αυξηθεί κατά 15% με 20% με ρύπους που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ανθρώπινη υγεία. Οι πυρκαγές του Αυγούστου θα επιβαρύνουν την υγεία των Ελλήνων σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Συνέχεια »

Δάσος – Περιβάλλον και πρόληψη

«Το περιβάλλον, στοιχειώδης αξία όπως η ζωή και η ιδιωτική ή δημόσια ιδιοκτησία, πρέπει ακριβώς όπως αυτές να προστατεύεται από το ποινικό δίκαιο. Κοντά στη δολοφονία και στην κλοπή κάθε ποινικός κώδικας πρέπει να περιέχει την ποινικοποίηση της μόλυνσης, της βλάβης, της καταστροφής και του εκφυλισμού της φύσης».

Συνέχεια »

Νερό !! και μόλυνση περιβάλλοντος (flash)

Γράμμα γραμμένο το έτος 2070 - "Είμαστε το έτος 2070. Είμαι 50 χρονών μα φαίνομαι 85. Έχω πολλά προβλήματα γιατί πίνω πολύ λίγο νερό. Νομίζω πως δε μου μένει πια πολύς καιρός. Σήμερα, είμαι ένας από τους πιο ηλικιωμένους στην κοινωνία που ζω. "

Συνέχεια »

Η Πλανητική υπερθέρμανση απειλεί και τρομάζει κατ΄ αρχάς τους φτωχούς

Πλημμύρες, έλλειψη πόσιμου ύδατος, υπερθερμάνσεις, όπου από τις κλιματικές αλλαγές θα πληγούν ιδιαίτερα οι φτωχοί άνθρωποι, όπου για ένα δισεκατομμύριο θα υπάρξει έλλειψη πόσιμου ύδατος. ...

Συνέχεια »

Περιγραφή των Χιονοπτώσεων

Η καταπόνηση του οργανισμού και η πρόκληση καρδιακών προσβολών λόγω υπερβολικής άσκησης είναι επίσης δύο πιθανές αιτίες θανάτων που συνδέονται με την έντονη χιονόπτωση και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Συνέχεια »

Οδηγίες αντισεισμικής προστασίας

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη σεισμικότητα. Όλες οι περιοχές της κινδυνεύουν να πάθουν βλάβες μικρές ή μεγάλες από σεισμό. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε πώς να προστατευτούμε και να έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Συνέχεια »