Μενού
Αρχική / Άρθρα / Asxetorial / Ο εαυτός σου τι δύσκολο πράγμα !!

Ο εαυτός σου τι δύσκολο πράγμα !!

Από εκεί και πέρα αρχίζει ένας 24ωρος μαραθώνιος προσποίησης , μια “αγοραπωλησία” συναισθημάτων και συμφερόντων ….. πουλάει και αγοράζει τα κομμάτια του εαυτού του σαν τα καρπούζια το καλοκαίρι…. με το “μαχαίρι” “…πάρτεεεεεε ….. ρεε… με πουλάω…. ” .

Ο ήρωας μας (πιθανόν) θα ξυπνήσει το πρωί δίπλα από ένα σύντροφο που είτε :

  • α. Δεν ήταν η συνειδητή επιλογή του … αλλά μία επιλογή συμφέροντος …. (ας είναι καλά το Ε9 του πεθερού) …κ.λ.π
  • β. Ήταν η επιλογή του …άλλα όπως όχι “κατάντησε”   .(**)

Θα ξεκινήσει για την εργασία του τάχα μου ευτυχισμένος που ζει “βίο αβίωτο” με τον/την σύντροφο του …. χωρίς ποτέ να έχει κουβεντιάσει μαζί του τα προβλήματα και

“τα θέλω” της σχέσης τους .. αλλά σίγουρα ατελεύτητες ώρες θα έχουν συζητήσει π.χ για το μεσημεριανό φαγητό κ.λ.π “ουσιαστικά” προβλήματα .Υποκρισία …..

– Θα εισέλθει στο πολυτελέστατο αυτοκίνητο του (πιθανόν να πληρώνει ακόμα τις άτοκες δόσεις της χρηματοδότησης της φιλεύσπλαχνης εταιρείας MISUTINKANI ) που πιθανόν δεν το ήθελε τόσο πολυτελέστατο ή ακριβό αλλά : (***)

α. Το ήθελε η “κοντέσα” του ….

– Bρε “ηλίθιε υποκριτή” εάν βγάλεις ένα καθρέπτη του Ι.Χ και τον δώσεις στην UNISEF θα σώσεις τόσο παιδιά όσο χωράνε σε 1000 αυτοκίνητα σαν το δικό σου … !!! Υποκρισία …..

Θα φτάσει στην εργασία του / κατάστημα / γραφείο / χωράφι / στάνη .Θα καλημερίσει τον συνάδελφο του – γείτονα κ.λ.π ενώ από μέσα του (πιθανόν) μονολογεί ” ποιος θα αντέξει πάλι αυτόν τον ……. όλη μέρα” …. και ποτέ δεν θα κάτσει να τον προσεγγίσει σαν φίλο , σαν άνθρωπο .Υποκρισία …..

Θα μιλήσει-συνεργαστεί με τον προμηθευτή του , την ΣΔΟΕ , τον προϊστάμενο του κ.λ.π φορώντας το πιο ψεύτικο χαμόγελο υποκρισίας

… ότι και να κάνουν … ότι και εάν είναι …. είναι ο θεός …. και ο θεός δεν κάνει λάθη , ε…. ρε tzinis που τους χρειάζεται .Υποκρισία …..

Θα εξυπηρετήσει τους πελάτες του με το χαμόγελο …. αυτό το ηλίθιο , το ψεύτικο … και όχι το ανθρώπινο , το αληθινό . Μα είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να χαμογελά 365 ημέρες το χρόνο ? (και στην άδεια χαμογελά ….αυτό έλειπε…) δεν έχει το δικαίωμα να έχει προβλήματα ? .

Αυτό όμως που αξίζει oscar ερμηνείας είναι η συμπεριφορά απέναντι στον πελάτη … “ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΑΝΩ ΣΑΣ …ΠΙΣΩ ΣΑΣ” κ.λ.π , είναι ο καλύτερος , ο πιο ωραίος , με τα καλύτερα παιδιά – γυναίκα – σύζυγο – με τις καλύτερες επιλογές …. “you are the son off gamao” !! Υποκρισία …..

Αντί (και είναι τελείως διαφορετικό) να επιδιώκει αφενός να μάθει ο ίδιος του “τι πουλάει” και γιατί …. και αφετέρου να θέλει ο “πελάτης” να κάνει την καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες του .

Διότι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΩΛΗΣΗ είναι η πραγματική κάλυψη της ΑΝΑΓΚΗΣ του πελάτη , είναι επένδυση που θα σου φέρει ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ . Πώληση είναι και η ΑΡΝΗΣΗ πώλησης ! Αsxetosini……..

Για όλα αυτά τα παραπάνω πότε μα σχεδόν ποτέ δεν θα πει λέξη (ο ήρωας της ταινίας) , εκεί …εμπλοκή χαμόγελο ….και τα “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” . Σε 1000 χρόνια θα έχουμε γλώσσα σαν της κατσίκας .Υποκρισία …..

“Προς τα έξω δείχνουμε τον ΑΝΘΡΩΠΟ ενώ προς τα μέσα τα ΝΟΥΜΕΡΑ “

Θα σχολάσει κουρασμένος από την δουλειά του αργά το απόγευμα ή το βράδυ , θα επιστρέψει … στο σαλόνι του και θα παρακολουθεί στην τηλεόραση διαφημίσεις για μεγάλες ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ εταιρείες (και καλά ….) που πουλάνε το Χ προϊόν , όπου πίσω από αυτό το “διαφημιστικό τέχνασμα” κρύβεται – συνήθως – μία απάνθρωπη “στοχοποίηση” των πάντων , ανθρώπων και συνειδήσεων. Προς τα έξω δείχνουμε τον “ΑΝΘΡΩΠΟ” ενώ προς τα μέσα τα ΝΟΥΜΕΡΑ ….. γίναμε “νούμερα” ….. και ο “ήρωας μας” θα το δεχτεί παθητικά .

Υποκρισία …..

θα έβρισκε το πραγματικό νόημα της με συμμετέχοντες “αληθινούς” και όχι κάλπικους . Υποκρισία …..

Μία και ανέφερα την περίπτωση του γάμου γενικά σαν εκδήλωση προσέξτε τον συλλογισμό :

Tι είναι πιο σημαντικό στην ζωή ενός άντρα ? … η “πρώτη φορά” , το πτυχίο , ο στρατός , η δουλειά ο ΓΑΜΟΣ κ.λ.π (κάτι ανάλογο και για τις γυναίκες) , δηλαδή μία από τις πιο σημαντικές στιγμές του Ανθρώπου είναι ο ΓΑΜΟΣ !! .

Και ελάχιστα – ίσως – ζευγάρια έχουν το θάρρος να πάνε κόντρα στο ρεύμα (ή και στους γονείς τους) .

Την δική τους ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ … την μοιράζονται με 1000 άτομα , από τα οποία 500-600 τους ήταν αδιάφορο (ή θα προτιμούσαν να μην παρευρίσκονται.. ) το γεγονός . Και η υποκρισία αρχίζει με 1000 άτομα στην σειρά να περιμένουν να ευχηθούν “σιωπηλά διαμαρτυρόμενοι” για την ταλαιπωρία τους …αλλά όταν φτάσουν στην πηγή….. θα βάλουν το χαμόγελο τους … και θα

Ε και βέβαια όλα τα παραπάνω είναι συνειδητά “τραβηγμένα” … για να τονίσουν το μέγεθος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ μίας ολόκληρης ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ , μίας κοινωνίας που ποτέ δεν έμαθε ή δεν προσπάθησε να είναι ο ΕΑΥΤΟ της , να είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ , να μην είναι ΝΟΥΜΕΡΟ ή “ΝΟΥΜΕΡΑ” , για αυτό η πιο αληθινή στιγμή της ημέρας είναι το πρωί εκεί που είσαι μόνος σου με τον ΚΑΘΡΕΠΤΗ σου …. διότι εκείνη την στιγμή αυτό που βλέπεις είσαι ΕΣΥ …είσαι ΑΛΗΘΙΝΟΣ και δεν μπορείς να υποκριθείς ….. γιατί … ΕΙΣΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ ….

ΤΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ !!

Ευχαριστώ …

ASXETOS Υποκρισία …..:)))

* Οι ναυτικοί περπατάνε με συνήθως ανοικτά πόδια – με λίγο ασταθές βήμα , διότι έτσι στην θάλασσα επιτυγχάνουν καλύτερη ισορροπία.

** Για τις λοιπές και ευτυχισμένες συνειδητές επιλογές δεν χρειάζεται να αναφερθούμε απλά να ευχηθούμε … “πάντα τέτοια” …

*** Φυσικά δεν αναφερόμαστε στα ΙΧ ή στις επιλογές που έχουν να κάνουν σχέση με την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ή την ανάγκη για πολύωρα ταξίδια ή την ύπαρξη μικρών παιδιών στην Οικογένεια.


Αφήστε μια απάντηση