Μενού
Αρχική / Άρθρα / Διαδίκτυο - Πληροφορική / Facebook, Twitter και Youtube. Έλληνες χρήστες και δραστηριότητες τους

Facebook, Twitter και Youtube. Έλληνες χρήστες και δραστηριότητες τους

Τα στοιχεία μέτρησης της εταιρείας ηλεκτρονικής αποδελτίωσης InNews AE δείχνουν το πλήθος των ενεργών Ελλήνων χρηστών στα τρία (3) κύρια Κοινωνικά Δίκτυα, Facebook, Twitter και Youtube .

Τα στοιχεία αφορούν μετρήσεις του δεύτερου και τρίτου τριμήνου 2011, των ενεργών ελλήνων χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα Facebook, Twitter και Youtube. Η InNews παρακολουθεί, μέσα από ειδική πλατφόρμα και αναλύει σε πραγματικό χρόνο (realtime) τις ελεύθερες πληροφορίες που αναρτώνται από Έλληνες στα κοινωνικά δίκτυα.

Πλήθος Ελλήνων χρηστών ανά Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media)

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ISNP (Intelligent Social Network Platform), οι ενεργοί Ελληνες χρήστες είναι

  • Facebook1.500.000, οι ενεργοί Ελληνες χρήστες στο κοινωνικό δίκτυο Facebook
  • Twitter – 85.000 οι ενεργοί Ελληνες χρήστες στο κοινωνικό δίκτυο Twitter
  • Youtube – 340.000.

Δραστηριότητα Ελλήνων χρηστών ανά Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media)

Ενεργοί θεωρούνται όσοι χρήστες αναρτούν πληροφορίες ή σχόλια με απαραίτητη προϋπόθεση ο χρήστης να έχει έστω και μέρος του λογαριασμού του ανοιχτό σε πρόσβαση.

Σύμφωνα με τη μέτρηση :

  • Facebook – αναρτούν 240.000 αναφορές την ημέρα (status updates & comments)
  • Twitter – αναρτούν περίπου 180.000 αναφορές (tweets) ημερησίως, δηλαδή κατά μέσο όρο αντιστοιχούν περισσότερες από δύο αναφορές ημερησίως ανά χρήστη
  • Youtube – 50.000 αναφορές οι χρήστες του Youtube (comments & videos)

Η χαρτογράφηση και επεξεργασία των ελλήνων χρηστών και η συγκέντρωση πληροφοριών που έχει κάνει η InNews, δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να αναλύσουν με ακριβή στοιχεία τη συμπεριφορά των ελλήνων χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα και να βγάζουν τα ποσοτικά και ποιοτικά συμπεράσματα που τους ενδιαφέρουν.

Σημειώνεται ότι το εξάμηνο περιέχει συγκεντρωτικά στοιχεία με περισσότερες από 23.000.000 αναφορές στο Twitter, 60.000.000 αναφορές στο Facebook και 5.000.000 αναφορές ελλήνων χρηστών στο Youtube.

H InNews πρόκειται να παρουσιάσει τη μεθοδολογία της στην Ημερίδα για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) που διοργανώνει η FIBEP (Διεθνής Ένωση Εταιριών Media Monitoring) στις 13 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, με συμμετοχή εταιριών από όλο τον κόσμο

Πηγές

innews.gr


Αφήστε μια απάντηση