Μενού
Αρχική / Άρθρα / Διαδίκτυο - Πληροφορική / Τι είναι τα smileys ή emoticons ?

Τι είναι τα smileys ή emoticons ?

Τι είναι τα smileys ή emoticons

Τα smileys (ή emoticons) είναι σύμβολα που χρησιμοποιούμε στο email και το chat για να εκφράσουμε διάφορα συναισθήματα. Ονομάζονται smileys, γιατί το πιο συνηθισμένο απ’ όλα είναι ένα χαμόγελο (πρόκειται για το 🙂 που μοιάζει με ένα χαμογελαστό αν το κοιτάξουμε με το κεφάλι μας γερμένο προς τα αριστερά). Τα smileys δημιουργήθηκαν από την ανάγκη των χρηστών του δικτύου να εκφράσουν καταστάσεις που δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια (π.χ. μορφασμοί). Τα πιο συνηθισμένα smileys είναι:


Smiley

Ορισμός

🙂

Ένα χαμόγελο

: )

Αλλο ένα χαμόγελο (για τους πιο τεμπέληδες)

😉

Πονηρό χαμόγελο (κλείνει το μάτι). Χρήσιμο όταν αφήνουμε υπονοούμενα.

🙁

Λυπημένο πρόσωπο

:-I

Αδιάφορο πρόσωπο

😮

Έκπληκτο πρόσωπο

:-*

Ένα φιλί

8-(

Ένας λυπημένος άνθρωπος που φοράει γυαλιά

:->

Σαρκαστικό σχόλιο

😕

Κάποιος που καπνίζει πίπα

:-{)

Κάποιος που έχει μουστάκι

:’-(

Κάποιος που κλαίει

:-0

Κάποιος που φωνάζει

:-@

Κάποιος που ουρλιάζει

😀

Κάποιος που γελάει

[:-)

Κάποιος που φοράει walkman

%-)

Κάποιος που μόλις συμπλήρωσε 12 ώρες μπροστά στην οθόνη
Υπάρχουν εκατοντάδες smileys για οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς (π.χ. το :-)3 είναι μια γυναίκα που δεν φοράει στηθόδεσμο) και πρέπει να ξέρετε πως πολλές φορές υπάρχει διαφωνία για τη σημασία τους (π.χ. για άλλους το :-* σημαίνει φιλί και για άλλους ότι κάποιος έφαγε ή ήπιε κάτι ξινό). Επίσης, καλό είναι να θυμάστε πως χρησιμοποιούνται για χιουμοριστικούς σκοπούς (π.χ. το Χ-) σημαίνει πως ο χρήστης μόλις πέθανε) και πρέπει να αποφεύγονται αν γράφουμε σε ανθρώπους με τους οποίους δεν έχουμε την ανάλογη οικειότητα.

Αν θέλετε, μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας smileys χρησιμοποιώντας σαν βάση τα παραπάνω. Για παράδειγμα αφού το 😮 είναι ένα έκπληκτο πρόσωπο και το 8-( ένα λυπημένο πρόσωπο με γυαλιά, άρα μπορούμε να δημιουργήσουμε το 8-o που είναι το έκπληκτο πρόσωπο κάποιου που φοράει γυαλιά


Αφήστε μια απάντηση

banner
asxetos.gr