Μενού
Αρχική / Άρθρα / Μυστήριο !! / Η Βίβλος έργο του Θεού με μαθηματική απόδειξη !!

Η Βίβλος έργο του Θεού με μαθηματική απόδειξη !!

Κάθε μεγάλη θρησκεία της – σύγχρονη ή παλιότερη – στηρίζει την υπόστασή της σε κάποιο θείο πρόσωπο ή θεότητα καθώς επίσης και σε κάποιες Ιερές Γραφές, κείμενα δηλαδή στα οποία αποδίδεται θεία προέλευση. Στη σύγχρονη ορθολογιστική νοοτροπία μας, που θέλει να βασίζεται σε αυστηρά “επιστημονικά δεδομένα” κάτι τέτοιο ακούγεται σαν μια απλή παρομοίωση. Όμως ένας σύγχρονος μαθηματικός, ο Edwin Sherman, μέσα από τη μαθηματική ανάλυση της Βίβλου έχει πειστεί ότι η Βίβλος δεν μπορεί παρά να έχει γραφτεί από τον Θεό !



Κάτι που κάνει το συμπέρασμα του Sherman πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο ίδιος μέχρι πριν μερικά χρόνια υπήρξε ένας σκεπτικιστής, που είχε ταχθεί εναντίον όλων αυτών που υποστήριζαν τη θεία καταγωγή της Βίβλου.Για παράδειγμα, το 1997 ο δημοσιογράφος Michael Drosnin, είχε γράψει ένα βιβλίο με τίτλο “The Bible Codes” (“Οι Κώδικες της Βίβλου”) στο οποίο υποστήριζε ότι η Βίβλος περιείχε σε κωδικοποιημένη μορφή προφητείες για σημαντικά γεγονότα του 20ου αιώνα, όπως το ολοκαύτωμα των Εβραίων, τη δολοφονία του Γιτζάκ Ράμπιν ή τον Πόλεμο του Κόλπου. Τότε ο Sherman είχε ασκήσει αυστηρή κριτική στο έργο του Drosnin υποστηρίζοντας ότι όλα θα μπορούσε να είναι κάλλιστα θέμα συμπτώσεων !


Τώρα όμως ο ίδιος ο Sherman κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο “Bible Code Bombshell: Compelling Scientific Evidence that God Authored the Bible,” (“Η Βόμβα του Βιβλικού Κώδικα: Αδιάσειστα αριθμητικά παραδείγματα δείχνουν ότι ο Θεός συνέγραψε τη Βίβλο”), στο οποίο φτάνει στη διαπίστωση ότι η Βίβλος δεν είναι ένα κείμενο γραμμένο “τυχαία”, αλλά περιέχει κωδικοποιημένη γνώση, κρυμμένη με μαθηματικά “κλειδιά”. Έτσι ο Sherman φτάνει στο συμπέρασμα ότι η Βίβλος δεν θα μπορούσε να είναι έργο κάποιου ανθρώπου ή ανθρώπων όσο “φωτισμένοι” και να ήταν αυτοί, αλλά του ίδιου του ΘΕΟΥ !


Η έρευνα του Sherman αποκάλυψε ότι πολλές φράσεις ή προτάσεις της Βίβλου δεν ήταν “απλές λέξεις” αλλά περιείχαν ένα κρυφό νόημα που σχετίζονταν άμεσα από την παράγραφο και γενικότερα τη θέση στην οποία βρίσκονταν. Με άλλα λόγια η θέση που βρίσκονταν κάποιες φράσεις, έδινε και το κλειδί για την αποκωδικοποίησή τους.


Η έρευνα του Sherman περιλάμβανε την ψηφιακή ανάλυση του εβραϊκού κειμένου της Βίβλου κατά την οποία συγκεκριμένα φωνήεντα εισάγονταν σε σειρές γραμμάτων με βάση κανόνες που βασίζονταν στην ακολουθία των συμφώνων. Τελικά, οι περιπτώσεις “κωδικοποιημένων φράσεων” ήταν τόσες πολλές ώστε ο Sherman να θεωρεί αδύνατο να πρόκειται για κάτι τυχαίο. Αντίθετα ήταν κάτι προσχεδιασμένο.



Πολλά από τα αδιάσειστα στοιχεία της μαθηματικής δομής της Βίβλου εντοπίστηκαν στο 53ο κεφάλαιο του “Ησαΐα”, το οποίο συνδέεται με προφητείες για την έλευση του Ιησού. Στο κεφάλαιο αυτό ο Sherman ανακάλυψε πλήθος κρυμμένων μηνυμάτων που αναφέρονται στο θάνατο και την ανάσταση του Ιησού.


Τελικά η ανάλυση των ιερών κειμένων έπεισε τον “άπιστο Θωμά” – Sherman ότι όλα αυτά δεν είναι απλές συμπτώσεις και ότι για να γραφεί η Βίβλος σίγουρα ο ίδιος ο Θεός έβαλε το χέρι του! Αλλιώς ο ίδιος δεν μπορεί να εξηγήσει πώς το κυριολεκτικό κείμενο των Γραφών ταιριάζει απόλυτα με το περιεχόμενο των κρυμμένων μηνυμάτων που αυτός αποκωδικοποίησε.


Μήπως οι επιστήμονες γίνονται τελικά όλο και λιγότερο ορθολογιστές ;


Πηγή: http://www.wnd.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=41892


Μετάφραση – Απόδοση – Σχολιασμός: ESOTERICA.gr


Αφήστε μια απάντηση