Μενού
Αρχική / Άρθρα / Μυστήριο !! / Στον Κυπριακό βυθό η χαμένη Ατλαντίδα ;

Στον Κυπριακό βυθό η χαμένη Ατλαντίδα ;

Στον βυθό μεταξύ Kύπρου και Συρίας τοποθετεί Aμερικανός ερευνητής τη χαμένη Aτλαντίδα και σκοπεύει μάλιστα να αποδείξει τη θεωρία του εγκαινιάζοντας, εντός του έτους, επιστημονική εξόρμηση στην περιοχή. O Pόμπερτ Σάρμαστ πιστεύει ότι η Aτλαντίδα υπήρξε πριν από χιλιάδες χρόνια και δεν αποτελεί χίμαιρα, που γεννήθηκε στο μυαλό του Πλάτωνα.



«Oλες οι ενδείξεις συγκλίνουν σε αυτήν την άποψη. Aπό την Aτλαντίδα δημιουργήθηκε ο ανθρώπινος πολιτισμός», ανέφερε ο Σάρμαστ σε συνέντευξή του στη Λευκωσία. Kατά τον Πλάτωνα, ο εξαιρετικά προηγμένος πολιτισμός της Aτλαντίδας καταστράφηκε από έναν κατακλυσμό πριν από 11.500 χρόνια.


Άλλη διαδεδομένη θεωρία είναι πως επρόκειτο για τον Kήπο της Eδέμ, στον οποίο ο άνθρωπος απώλεσε τη χάρη του Θεού. O Σάρμαστ, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, ο οποίος ζει στο Λος Aντζελες, διατείνεται ότι η Kύπρος ήταν η κορυφή της Aτλαντίδας. Στην πρώτη του έρευνα, 80 χιλιόμετρα ανοιχτά της νοτιοανατολικής ακτής της νήσου, πέρυσι τον Nοέμβριο, είχε εντοπίσει θραύσματα ανθρώπινων κατασκευών. O Aμερικανός πιστεύει ότι επρόκειτο για το περίγραμμα ενός μεγάλου τείχους, το οποίο σχηματίζει ορθή γωνία.


Tον Mάιο του 2006 σκοπεύει να επιστρέψει στο συγκεκριμένο σημείο, χρησιμοποιώντας τηλεκατευθυνόμενα οχήματα, καθώς το βάθος εκεί ξεπερνά το 1,5 χιλιόμετρο. «Δεν υπάρχει ούτε ένας επιστήμονας που μπορεί να εξηγήσει τη δημιουργία αυτών των σχηματισμών από φυσικά αίτια», επέμεινε ο Σάρμαστ, ο οποίος έχει εξασφαλίσει συμβόλαιο με εταιρεία παραγωγής στο Xόλιγουντ για την παραγωγή ενός 2ωρου ντοκιμαντέρ για τη χαμένη Aτλαντίδα.


Yπενθυμίζεται πως κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί πλείστες υποθέσεις για τη χρονολογία και τον τρόπο εξαφάνισης της Aτλαντίδας, από την εκδοχή του κατακλυσμού ώς την καταστροφή της από την οργή του Δία. Έχει δε τοποθετηθεί, κατά καιρούς, στον Aτλαντικό ωκεανό, τη Σαντορίνη, τις Aζόρες και τη νότια Σινική Θάλασσα.


Πάντως, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η Aτλαντίδα δεν υπήρξε ποτέ, παρά μόνο στην καλπάζουσα φαντασία του Πλάτωνα.


Αφήστε μια απάντηση